Od detinjstva?
Od puberteta?
U svakom trenutku moze nastati po neki?
Dali samo neuspeh?
Ili nesigurnost?
Ili sam karakter osobe?
Ili je sve pocelo zbog suprotnog pola?
Od detinjstva?
Od puberteta?
U svakom trenutku moze nastati po neki?
Dali samo neuspeh?
Ili nesigurnost?
Ili sam karakter osobe?
Ili je sve pocelo zbog suprotnog pola?
brate, jel ti nas ovde zaje.bavash il shta?
kakva su ti to mentolska pitanja?
Mozda je pitanje pogresno postavljeno, mozda je pre stvar psihologije, a ne filozofije, ali opet... Ko ima nesto da kaze reci ce, ko pitanje dozivi kao glupavo ignorisace temu... Ali ne razumem, cemu vredjanje?Original postavio Margott
Mislim da nastaju u komunikaciji s drugim ljudima. Tako nastaju, a sad.....zasto nastaju........ Mozda zato sto ne zelimo biti onakvi kavi u stvari jesmo, zalimo postati neko drugi a sve zato da bismo se tom drugom dopali.
Zato budi non sto jesi.
Treba pisati - budi ono sto jesi.
Jea, Mardz: ne vredjaj pitanja. "Ako hoćeš da nastaviš komunikaciju, ponašaćeš se pristojno. A ako nastaviš da vređaš pitanja bez povoda, no problem, postoje i drastičnije mere i više instance na ovom forumu." Ovolitzno te deli od Incovizicije. Kratko i jasno...Original postavio Alisa u zemlji cuda
po meni je vredjanje postavljanje ovako debilnih pitanja...
Zbog svega toga može nastati kompleks, ali i zbog nečeg sasvim desetog....Original postavio Tuzni_patak
Svaki čovjek je priča za sebe....
I dobro je dok je tako....Različitosti se dopunjuju....
![]()
Zamislite da smo svi isti... :x
Kompleks može nastati, ali i nestati preko noći...
Pozdrav, tužni patku....![]()
da...neki imaju komplekse jer su imali detinjstvo...Original postavio Tuzni_patak
a neki jer nisu uspeli da izbegnu pubertet...Original postavio Tuzni_patak
ne, trenuci u kojima nastaju kompleksi su pazljivo izrachunati...Original postavio Tuzni_patak
ne, dali su i hemichare i zemljoradnike...i teslu...tesla je recimo imao komplekse iz detinjstva...PLASHIO SE GRMLJAVINE I MUNJE JER JE MORAO DA SEDI U MRAKU I SVE TO GLEDA!!!..i onda je izmislio struju i varnice...i sijalice od 40,75 i 100 vati...Original postavio Tuzni_patak
hmm...ma retko kad...iskompleksirani ljudi su obichno primer samopouzdanja...Original postavio Tuzni_patak
pa nekad i sam...Original postavio Tuzni_patak
mislim da je ovo poslednje presudno...da ewa nije navukla adama na jabuku do svega ovoga ne bi doshlo...ali ni do sijalica...Original postavio Tuzni_patak
Ali nekada i sitna stvar, naprimjer kliker kod dece koji oni nemaju, a druga deca imaju može kod njih stvoriti komleks niže vrednosti, baš skoro gledao na tv emisiju o tome...Original postavio Margott
...analitichar, si chuo ti nekad za termin ironija?
Mislim da su kompleksi pomalo i stvar genetike.
Zasto?
Psihicke osobine donekle su nasledjene a donekle vaspitanjem, obrazovanjem i sto je najbitnije okruzenjem sticemo od malena.
Ako imate jake, pouzdane i borbene roditelje koji vas tako uce i hrabre velika je verovatnoca da cete takvi i postati.
Sa druge strane mislim da ukoliko niste "uskladjeni" sa svojim vrsnjacima i mnoge stvari "ne mozete" dobijate komplekse, koje kasnije "lecite" na taj nacin sto se u tome isticete, a davno je proslo vreme kada je to trebalo ciniti.
Verujem da smo (skoro) svi prolazili kroz fazu u pubertetu kada smo pokusavali na ovaj ili onaj nacin da skrenemo paznju na sebe, stilom oblacenja, muzikom koju smo slusali ili posterima koje smo lepili. Svako je imao svoj nacin izrazavanja bunta. Roditelji koji to nisu razumeli - sankcionisali su isto ponasalje, koje je u vecini slucajeva dovelo do toga da takve osobe kasnije stanu da dokazuju svoju individualnost sto ih dovede do necega sto su kompleksi.
Pojednostavljeno...
A jesi li ti cula za efekat Alije Djerzeleza?Original postavio Margott
To ti je osobina iskompleksiranog naroda da spusti druge da bi izdigao sebe.
referenca: pripovetka Ive Andrica
to ti je kristal sujeta, bato...
Od svega po malo, mislim da uglavnom sve pocinje od spoljasnjih faktora, od subjektivnih standarda sveta ; uvek su drugi ti koji doprinose da imamo komplekse; zatim druga vrsta kompleksa potice iznutra zbog toga sto ne mozemo da prihvatimo sopstvene nedostatke bilo psihicke ili fizicke prirode, a onda i od samog karaktera, znaci da geni igaraju ulogu, donekle…Original postavio Tuzni_patak
Dokle god zivimo da bi drugima ugadjali u smislu da ispunjavamo njihova prokleta ocekivanja, imacemo komplekse. . Mozemo ih prevazici upoznavajuci sebe i svoje potencijale i radeci na njima; ako uspemo da budemo zadovoljni iznutra bez obzira na spoljasne faktore.
I bitno je definisati sebe u odnosu na sebe, a ne u odnosu na druge ljude. Dokle se god definisemo u odnosu na druge ljude, njihove standarde, ocekivanja…, imacemo komplekse.
Tanja 8)
hmm...definicija i kreacija nisu isto...treba definisati sebe u odnosu na druge ali se treba kreirati u odnosu na svoje sopstvene standarde...ipak uporedjivanje i prihvatanje standarda nisu isto...Original postavio arttim
Original postavio Margott
Ovakvo misljenje je posledica situacije da u Srbiji ,
ako slucajno nisi najpametniji onda treba da imas kompleks
ili da zatvoris oci i kao neprimecujes da ne bi dobio kompleks...
Pa zar nije normalno da postoje bolji , brzi , jaci ,pametniji
i zar nije nekad blagosloven bash "NASH" izbor inferiornosti sposobnosti i osobina.
Pa ja bas uzivam u druzenju sa pametnijim
jer od njih mogu cuti stvari da ne probam bas sve na svojoj kozi...
...Iskreno i od najvece budaline ponekad mozete cuti misao koja vas trgne i navede na nesto vredno...
zashto je neko 'budalina'?
A odakle si ti ovo zakljucio ?Original postavio Tuzni_patak
[quote="Margott"]...analitichar, si chuo ti nekad za termin ironija?
E, Margot, i ti si posebna prica !!!![]()
![]()
Na temi Tuznog petka, nadjes da se sluzis IROMIJOM ( decija bolest, purgativ, deterdzent, margarin, sta li ?!? ), u plodnoj diskusiji sa Analitom, a sve pod prismotrom Pak Pahe, sto ti, prijateljski, preporucuje ces da bidnes BANDOVANA, ako se bezobrazis....me/ otisao 5 minuta da se smejem !!!
hehe..kako je vreme relativan pojam..za dvoje ljudi s razlichite strane vrata wc-a...Original postavio krvolok
Original postavio Tuzni_patak
U osnovi svake vrste kompleksa leži strah...
iz onoga sto sam citiraoOriginal postavio arttim
Bravo.Original postavio ms
u jeee....u osnovi svake saksije lezi rupa...
Pošalji link