Francusko-američki obavještajni rat oko Mladića

andeli apokalipse

Aktivan član
Poruka
1.926
http://www.nacional.hr/clanak/10102/francusko-americki-obavjestajni-rat-oko-karadzica U javnosti je stvoren pogrešan dojam da Francuzi simpatiziraju ratne zločince Karadžića i Mladića pa stoga izbjegavaju pokrenuti njihovo uhićenje:ratni zločinci godinama služe Francuskoj u obračunu s američkim službama,sada vam je jasno zašto je Karadžić bio tako dugo nevidljiv za Hagg a Mladić je još uvijek duh na balkanu.Ta dva piona je koristila najopasnija tajna služba na svijetu DGSE koja zna kako iz neprijatelja napraviti prijatelja protiv neprijatelja.
 
Vjerujem da bi on pri pokušaju uhićenja, za razliku od Karadžića, bio mnogo 'tvrđi'', kaže Krga
http://www.ezadar.hr/clanak/mladicu-pomazu-strane-obavjestajne-sluzbe
Trojica umirovljenih srpskih generala, Branko Krga, Ninoslav Krstić i Milen Simić, izjavili su za beogradski Press da ne očekuju da će se Ratko Mladić dobrovoljno predati te da će bivši zapovjednik Vojske Republike Srpske u slučaju uhićenja pružiti vrlo jak otpor! Nijedan od njih ne zna gdje se krije Mladić, ali sva trojica smatraju da mu u tome pomažu strane obavještajne službe, prije svih ruska i francuska.

Ratko Mladić (Foto: Dnevnik.hr)

Bivši načelnik Generalštaba Branko Krga kaže da Ratka Mladića poznaje više od 20 godina i da su obojica služila u Trećoj armijskoj oblasti nekadašnje JNA - Krga u Pirotu, a Mladić u Skopju.

'Vjerujem da bi on pri pokušaju uhićenja, za razliku od Karadžića, bio mnogo 'tvrđi'', kaže Krga.

Nakon što je uhićen Radovan Karadžić i na vidjelo su izišli podaci o njegovom skrivanju, nitko više ne može garantirati da se i Mladić ne nalazi negdje ispred nosa ili pak tisućama kilometara daleko, ocijenio je Krga.

General Ninoslav Krstić, koji je Mladića posljednji put vidio 2002, vjeruje da se on nalazi pod zaštitom i stranih obavještajnih službi.

'Vjerujem da ima dosta sličnosti u skrivanju Mladića i Karadžića. I njega će, kao i Radovana, oni koji ga kriju jednog trenutka pokušati pustiti niz vodu. Ali uvjeren sam da bi Mladić pružao žestok otpor i da bi se čak mogao braniti oružjem! Ako je u Srbiji, onda sigurno ima logistiku dijela sigurnosnih službi VBA ili BIA koji mu, kao i Karadžiću, pomažu u prerušavanju. Ali ne isključujem mogućnost i da se krije u Parizu. Ne kažem to slučajno, jer je Mladić mogao napraviti deal s Francuzima zbog oslobađanja dvojice pilota tijekom rata u RS-u. Moguće je da on pije kavu na Trgu Republike, ali i na Champs Élyséesu. Ukoliko je u Beogradu i zamoli me da mu pomognem, to bih i učinio! Kao što bih pomogao svakom čovjeku', istaknuo je Krstić.

I general Milen Simić smatra da se Mladić možda skriva u Francuskoj, ali i u Rusiji!

'Znajući kako razmišlja, ne vjerujem da je u Srbiji. Posljednji put smo se sreli 2000. godine na jednom sastanku na kojem je bio i pokojni akademik Antonije Isaković. Budući da su se već tada u BiH pojavili lovci na glave, savjetovali smo mu da se javno ne pojavljuje. A on nam je rekao da se ne boji, da se živ neće predati, da je spreman pružiti otpor! Ne znam gdje je, ali najvjerojatnije mi je da je pod kontrolom, prije svega Rusa, ali i francuske obavještajne službe, jer teško da bi se sve ove godine mogao uspješno skrivati sam', ustvrdio je Simić.

Srpski ministar obrane i potpredsjednik Tadićeve Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je da akcijski tim za lociranje haških optuženika Ratka Mladića i Gorana Hadžića ozbiljno radi na njihovom pronalaženju, ali da ne može reći kada će doći do njihova uhićenja.

tportal.hr
 

Back
Top