USA drzavljanstvo

potrebno je dosta vremena da se dobije usa drzavljanstvo...okvirno oko 3 - 5godina da imas pasos u rukama..u nekim slucajevima i mnogo vise vremena.
dok studiras valjda imas studentsku vizu koja se produzuje...mozda se moze izganjati zelena karta, ako ispunjavas odredjene uslove.

opet sve zavisi od slucaja do slucaja i sta tebe tacno zanima? kad definises preciznije pitanje, dobices i korektnije odgovore :)
 
auuu pa ni srednju nisi zavrsila a vec razmisljas o usa drzavljanstvu...ne trči glavom kroz zid ok :) ides step by step :)
Kao prvo zavrsi fino lepo gimnaziju tu gde i jesi..za to vreme, a nije ti jos mnogo ostalo vremena, istrazuj o onome sto te zanima. Usavrsi engleski jezik i to ti je najvaznije..istovremeno googlaj, raspituj se u vezi nacina studiranja u Americi.
Za sve to ti treba i sponsor jer ko ce te finansirati kada odes na studij? trebas znati da ce ti trebati brdo love.
Kad sve to sredis, prime te na fax, dobijes studentsku vizu..odes i to je savrseno za pocetak...a posle kroz zivot i par godina tamo ces naci nacin kako da ostanes zauvek ako to jos uvek budes zelela :)
 
Jako tesko je doci do americkog drzavljanstva. Ja ovde studiram vec 3 godine u SoCali i planiram ako Bog da da se prebacim na neki univerzitet ovde. Treba ti brdo para, po semestru oko 3000 - 4000 hiljade dolara i sve zavisi gde stanujes, hrana, sto znaci vise od 5k po semestru, a imas spring,summer i fall semestar. Kao sto ti je Blondes rekla najlakse ti je da se udas za nekog amera i tako dobijes status residenta state u koju odes i placas kao svaki student koji ima drzavljanstvo. Ako odes na F1 visu sto se tice posla mozes samo da radis na campusu, a ne izvan njega.
 

Back
Top