Evropa se deli na tri dela. Bye bye EU

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Владан

Buduća legenda
Poruka
35.703
image.php

Američka obavještajna agencija CIA u projekciji svijeta koja bi trebalo da bude završena do 2020. godine, predviđa podjelu Evrope na tri dijela, od kojih bi jedan dio, pod nazivom balkanska federacija, uključio Jugoistok Evrope, pretežno naseljen pravoslavnim narodima

Prema tim procjenama, u sastav balkanske federacije, sličnoj onoj kakvu je priželjkivao Josip Broz Tito, ušle bi Rumunija, Bugarska, BiH s postojeća dva entiteta, RS i FBiH, Makedonija i Grčka.

CIA predviđa kako u slučaju skorih svjetskih ekonomskih i ratnih potresa dolazi do raspada EU:D, što znači da zemlje Balkana po logici stvari nikada neće ući u EU:D, u situaciji kada pojedini ruski analitičari predviđaju raspad Amerike, ali i poznatom planu Al Kaide o konačnoj pobjedi vjernika nad nevjernicima.

- Scenario CIA predviđa stvaranje tri Evrope. Takozvanu zapadnu Evropu činile bi Njemačka, Francuska, Velika Britanija i Austrija. Druga Evropa nosila bi naziv nova Evropa, a sačinjavale bi je sa sjevera Estonija i Litvanija, preko Češke i Slovačke, do Mađarske i Slovenije na jugu.

Novoj Evropi trebalo bi da bude pripojena i Hrvatska. Ovaj dio Evrope, u stvari, predstavljao bi katoličku Istočnu Evropu, odnosno nekadašnju Habsburšku monarhiju, pod ekonomskim uticajem Njemačke, a pod vojnim patronatom SAD - procjenjuje CIA.

Ivan Šijaković, sociolog, pojasnio je da ovakve prognoze jesu igra moći, a za cilj imaju držanje neizvjesnosti kod drugih, rekavši kako se uticaj i sticanje moći nerijetko realizuje putem širenja straha posredstvom prognoza.

- Uzroci prognoza leže u igri moći. Nekada ekonomska, kulturna i vojna moć nisu dovoljne, pa se pojavljuju prognoze. Cilj jeste destabilizacija, uslovno rečeno, onog drugog. Unošenje nepoznanice, nemira i neizvjesnosti ne daju mira protivnicima. Tu ima vrlo malo elemenata za stvaranje straha, jer su te prognoze često daleko od realnog - rekao je Šijaković.

Albert Pajk, general Južne konfederacije u američkom Građanskom ratu i šef Južne jurisdikcije američke masonerije u 19. vijeku, napisao je knjigu "Moral i dogma", u kojoj je još prije više od sto četrdeset godina rekao da će masoni morati da naprave tri svjetska rata i da će treći biti veliki hrišćanski rat protiv muslimana.


Rusi predviđaju raspad Amerike

Igor Panarin, bivši portparol Ruske svemirske agencije i analitičar KGB, prognozirao je da bi iduće godine američki predsjednik, Barak Obama, mogao da uvede vanredno stanje, SAD bi se raspale u šest krnjih država prije 2011, a Rusija i Kina bi postale kičma novog svjetskog poretka.

Prognoza Panarina uklapa se u negativne stavove o SAD koji dolaze iz Kremlja posljednjih godina, posebno od Vladimira Putina.

Panarin tvrdi da su Amerikanci u moralnom padu, rekavši kako je evidentan veliki psihološki stres - od pucnjava u školama i obima zatvorske populacije do porasta broja homoseksualaca.

- Nedavno sam bio tamo, i stvari su daleko od dobrih. Ono što se dešava jeste propast američkog sna - kazao je Panarin.

On kaže da ne želi propast SAD, ali je prognozirao da će Rusija i Kina izaći snažnije iz ekonomske krize i smatra da bi te dvije zemlje trebalo da rade zajednički, čak i da stvore novu valutu koja bi zamijenila američki dolar.

izvor: fokus.ba
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top