Saradnja režima Borisa Tadića i Šešeljevih radikala!

Djuka_SNS

Aktivan član
Poruka
1.763
Trgovina urodila plodom
P. VASILJEVIĆ, 12.01.2009 21:00:00 Ocena: 1.62 (Glasova: 8) Komentara: 0


Predstavnici vlasti spremni na dogovor i sa radikalima
POSLANICI Srpske radikalne stranke omogućiće nesmetan nastavak sednice Skupštine Srbije pošto očekuju da u narednih nekoliko dana započne ispunjavanje političkih zahteva koje su ispostavili vladajućoj koaliciji - saznaju “Novosti” u SRS.
Prema našim informacijama, radikali će najpre sačekati da Tomislav Nikolić, lider SNS, bude do kraja nedelje smenjen sa mesta predsednika parlamentarnog Administrativnog odbora, a potom će insistirati i na povraćaju tri mandata u Skupštini, za koje postoje blanko ostavke.
Od spremnosti većine da im izađe u susret, zavisiće i koliko će dugo poslanici SRS “biti mirni” u parlamentu. Na zasedanju u ponedeljak, “šešeljevci” ni na koji način nisu pokušavali da ponovo blokiraju rad Skupštine, a nama su neki od njih saopštili da imaju instrukciju - “da sačekaju”.
Vrh Radikalne stranke, pa i lider zatočen u Hagu Vojislav Šešelj, direktno su, krajem tek minule godine pregovarali sa predstavnicima vlasti posle čega su povukli amandmane na budžet i omogućili njegovo usvajanje.
To je izazvalo lavinu spekulacija, a osnovno pitanje kojim se bavila politička čaršija bilo je - šta su radikali dobili zauzvrat i sa kim je Šešelj pregovarao?
Naprednjaci su izašli sa optužbom da su vlasti platile njihove bivše stranačke saborce sa dva miliona evra, što su svi demantovali. Sam Šešelj je, tokom suđenja u Hagu, potvrdio da je vodio pregovore o usvajanju budžeta, ali ni on nije otkrio šta je dobitak za SRS.
Prva vidljiva posledica razgovora vlasti i najžešćih protivnika u parlamentu mogla se videti i u ponedeljak na zasedanju. Nije bilo maratonskih govora “po poslovniku”, koji su obeležili prvih šest meseci rada ovog saziva.
Dokle će trajati nepotpisano “primirje” SRS i vlasti niko nije spreman da procenjuje:
- Naši politički zahtevi nisu nikakva tajna i nisu to bili ni kada se usvajao budžet - rekla nam je u ponedeljak Elena Božić-Talijan, generalni sekretar SRS. - Ne znam da li će oni biti ispunjeni jer to zavisi od vladajuće većine. Od njih zavisi i da li će parlament uspešno da radi ili ne. Opozicija tu nema odgovornost.
Nenad Konstantinović, poslanik DS, koji je pre usvajanja budžeta razgovarao sa Draganom Todorovićem, potpredsednikom SRS, kaže nam da nikakvi zahtevi radikala nisu prihvaćeni:
- Parlament će biti odblokiran sa ili bez saradnje opozicionih poslanika. To nema nikakve veze sa međustranačkim razgovorima oko usvajanja budžeta - kaže nam Konstantinović.
Nada Kolundžija, šef poslaničke grupe “Za evropsku Srbiju” negirala je da je uopšte neko iz vladajuće koalicije pregovarao sa Šešeljem.
A na pitanje da li je neko iz vladajuće koalicije pregovarao sa radikalima i Šešeljem, zamenik premijera Ivica Dačić je odgovorio:
- Pa normalno je da pregovaramo. Ne mislite valjda da treba da ih iznosimo iz skupštinske sale.
Ako radikali nastave da “konstruktivno” učestvuju u radu parlamenta, svakako će prestati razlozi za njihovo - iznošenje.

BEZ PREGOVORA
BORIS Tadić, predsednik Srbije i lider DS, izjavio je u ponedeljak da nije pregovarao sa Vojislavom Šešeljem oko usvajanja budžeta i da nije bilo nikakvih podmićivanja kako bi budžet za ovu godinu bio usvojen.
- Nikakvih nepravilnosti vezano za obezbeđivanje kvoruma u parlamentu i glasanje o budžetu nije bilo. Ako su se takvom politikom nekada bavili političari u srpskom parlamentu, danas se više ne bave - istakao je Tadić.

OPOZICIJA O VLADI
IZBORI REŠENJE

IVICI Dačiću, potpredsedniku Vlade i lideru SPS, bliža je rekonstrukcija Cvetkovićevog kabineta, nego novi izlazak na birališta. I dok svi, kada govore o izmenama u Vladi, misle na Nikolićeve naprednjake, Dačić kaže da je rekonstrukcija moguća u različitim pravcima. On kao moguće partnere u prekomponovanoj vlasti vidi i DSS, Novu Srbiju, LDP...
Međutim, za DSS, aktuelna vlast je “nesposobna grupa ljudi, koja ne može da se izbori ni sa jednim problemom Srbije”, pa su izbori jedini izlaz iz ćorsokaka u kojem se zemlja našla.
- Sigurno je da u ovu vladu sa DS nećemo ulaziti, pre svega zbog njihove politike prema KiM - kaže Dragan Šormaz, funkcioner DSS.
Član Predsedništva LDP Ivan Andrić kategoričan je: Nikakvih razgovora o rekonstrukciji vlasti u Srbiji - nema.
- Nije moguće da LDP podrži Vladu, mi ostajemo opozicija - kaže Andrić. - Jedino je moguće da se na novim izborima definiše čisto evropska politika. (I. L. - M. Z. R.)

Oceni: Pošalji komentar
 
Radikali su i dalje opozicija
D. MILINKOVIĆ, 12.01.2009 21:00:00 Ocena: 3.00 (Glasova: 2) Komentara: 0

Na samom početku intervjua sa Draganom Todorovićem razgovor prekida zvonjava telefona u kancelariji predsednika poslaničkog kluba radikala. “Zove šef iz Haga”, kaže nam Todorović, dok čeka da mu sekretarica prebaci vezu. Razgovor traje nekoliko minuta.
* I šta kaže Vojislav Šešelj? Kakve instrukcije vam je dao - da blokirate rad Skupštine ili ne?
- Predsednik se samo interesuje šta se događa u parlamentu. Redovno se čujemo i konsultujemo oko najvažnijih pitanja.
* Možete li konačno da razrešite misteriju oko “trgovine oko budžeta” - s kim je Šešelj pregovarao i šta je tačno dogovoreno?
- Nema tu nikakve misterije. Mi stalno razgovaramo sa svima, uključujući i demokrate, imamo redovne konsultacije u Skupštini. Ja sam razgovarao sa mnogima, najviše sa Nadom Kolundžijom i Nenadom Konstantinovićem. Ali, DS je spremna za konstruktivne razgovore samo kad dođe u škripac.
* Još jednom, s kim je Šešelj pregovarao u DS i šta je tačno dogovoreno?
- Nisam sa njim o tome razgovarao.
* Znači, samo vas je, kada je već isticao rok za usvajanje budžeta, pozvao iz Haga i rekao - povucite amandmane?
- Prvo, nije tačno da smo povukli amandmane, samo smo prestali da ih obrazlažemo. Drugo, mi smo sve vreme, međusobno u stranci, i preko telefona sa Šešeljem, razgovarali o tome da je usvajanje budžeta u državnom interesu. Bili smo svesni da odugovlačenjem vršimo politički pritisak na DS da izađe u susret našim zahtevima.
* Šta ste konkretno tražili?
- Smenu Tomislava Nikolića sa mesta predsednika Administrativnog odbora. Nakon toga podnećemo Odboru neopozive ostavke tri poslanika SRS koji su prešli u “naprednjake”. Tražili smo i promene na čelu Odbora za finansije i poljoprivredu, kao i da se spreče nezakoniti pokušaji da se u opštini Zemun uvede prinudna uprava.
* Kakve garancije ste dobili da će vaši zahtevi biti ispunjeni?
- Nikakve.
* Zašto ste onda promenili odluku i omogućili usvajanje budžeta?
- Svesni smo posledica koje bi nastale da budžet nije usvojen, i po državu i po radikale. Već vidim kako mediji bruje - nema penzija jer SRS nije omogućio usvajanje budžeta! A to što je budžet usvojen neće značiti ništa ako se ne izglasaju i prateći zakoni.
* Predsednica parlamenta najavila je smene na čelu Administrativnog odbora...
- Što se tiče Administrativnog odbora, ne verujem dok ne vidim. Ali, mislim da je DS napokon jasno da terorom većine ne može ništa da se postigne i da će omogućiti normalno funkcionisanje parlamenta.
* Plašite li se optužbi vašeg biračkog tela da ste se i vi previše približili DS-u?
- To se nikada ne može dogoditi. Nastavićemo da dokazujemo građanima da mi nismo opozicija Srbiji, već vladajućoj većini, bez obzira ko je u njoj - DS, DSS ili neko treći.

П.С. Није ли ово језиво лицемерје "војводе" из Хага??? Питам се само да ли ће оне клетве сада погодити Шешеља и Тодоровића?
 
То што се сада зове СРС, нема више никакве везе са оном СРС за коју сам се 11 година борио. Душу и срце сам давао за ту странку, а ово што се данас зове СРС постала је скуп људи побеглих из душевне болнице. Очигледно је да та чињенице вуче и Тадића на сарадњу са њима!
 
То што се сада зове СРС, нема више никакве везе са оном СРС за коју сам се 11 година борио. Душу и срце сам давао за ту странку, а ово што се данас зове СРС постала је скуп људи побеглих из душевне болнице. Очигледно је да та чињенице вуче и Тадића на сарадњу са њима!

Случајно знам да јеси,
али зар не размишљаш ко је "ведрио" у тој твојој бившој СРС (занемари хашког
затвореника,..он је у овој мојој причи не битан)...
па зар није кукавичлук странку спашавати "споља" него "изнутра"?

Знам да ниси лош човек, али мислим да си наиван,...ускоро ћеш се уверити,
биће брзо, брже него и мислим!
 
То што се сада зове СРС, нема више никакве везе са оном СРС за коју сам се 11 година борио. Душу и срце сам давао за ту странку, а ово што се данас зове СРС постала је скуп људи побеглих из душевне болнице. Очигледно је да та чињенице вуче и Тадића на сарадњу са њима!
Ђука необавештен си.

Радикали су, да би гласали за буџет тражили да се смени Тома са места шефа административног одбора и да им се врате три мандата- никакве сарадње, никакви милиони.

Овај текст који си поставио као тему је заједничко масло неверног Томе и Тадића- значи, чиста замена теза.

Уосталом, видећеш ускоро кад Тома улети владу на место Млађе.
 
Е ово ми је јако слатко. Види Софија, све их познајем толике године, тако да твоја прича не пије воду. А иначе, ако су допустили да се "најгори буџет на свету" како су га крстили усвоји због оваквих уступака, онда су и више него јадни!
 
Мислим, није ми јасно како људи не контају Томину улогу у целој причи.

Дају му медијског простора скоро као Тадићу. Зар то није сумњиво?

Што и други немају прилику толико да се шире по телевизији и износе ''истине'' о неким другим противничким странкама, него се можда режим сажалио на Тому?

Важи- прича за наивне.
 
Софија, хајде да измеримо рецимо ко је више гостовао на б92. Да ли радикали или напредњаци, па да видимо ко има већу медијску подршку. Уосталом, о сарадњи жутих и СРС данас прича Тодоровић у интервју за Новости. Само ме занима хоће ли га стићи оне клетве Вјерице и Наташе!?
 
То што се сада зове СРС, нема више никакве везе са оном СРС за коју сам се 11 година борио. Душу и срце сам давао за ту странку, а ово што се данас зове СРС постала је скуп људи побеглих из душевне болнице. Очигледно је да та чињенице вуче и Тадића на сарадњу са њима!

djuka naivan si covece dozvolio si da te toma nikolic prevede zednog preko vode.

Kako mozes da mislis da je jedan Nikolic kompetentniji i strucniji da vodi srpski narod i drzavu od jednog Vojislava Seselja?

Ili si ispao glup i naivan ili si se prodao za pare. Treceg nema....
 
Е ово ми је јако слатко. Види Софија, све их познајем толике године, тако да твоја прича не пије воду. А иначе, ако су допустили да се "најгори буџет на свету" како су га крстили усвоји због оваквих уступака, онда су и више него јадни!
Ма не познајеш их, све је јасно.

Усвајање буџета није хтео Динкић и његова ге-ј партија, ако те баш занима.
А радикали су циљано искористили прилику да узму бар део онога што им припада.
Буди реалан, припада им и место шефа административног одбора и сви они мандати које је неверни Тома однео са собом.
Да је ово земља у којој владају права, Тома не би ни седео у скупштини, него би лепо седео у просторијама своје странке и чекао изборе, па ако на истима нешто освоји, можда би и засео у неку од фотеља.;)

Уосталом, видећеш.
 
А где пиште да им то припада? Баш по Уставу и закону је супротно. Лепо пише да посланик има право да повуче своју оставку пре него што она дође до Административног одбора. Уосталом, они да могу да узму те мандате одавно би активирали оставке. Али зато они могу да остану скроз без мандата, ако Николић активира те оставке, јер случајно могу и да се пронађу.

И сад оно што је главно. Нас су радикали значи лагали три дана да је буџет лош, како би издејствовали неке ситне уступке у Скупштини. Е баш су бедници! Јадни до краја. Трошили су народне паре да ради Скупштина зарад својих ситних интереса. Јајаре!
 
ТОМИСЛАВ НИКОЛИЋ ОТКРИВА КАКО СУ РАДИКАЛИ, ДЕМОКРАТЕ И СОЦИЈАЛИСТИ ТРГОВАЛИ У СРПСКОМ ПАРЛАМЕНТУ Шешељ преко Дачића тргује са Тадићем


Демократска странка је поклекла пред уценама радикала. Њихова сарадња трајаће док ме не разреше са места председника Административног одбора, казао је Томислав Николић, председник Српске напредне странке у разговору за „Правду".
Како је могуће да Шешељ који је до јуче клео сваког радикала који преговара са Тадићем, сада сам то ради?
- Шешељ мисли да се то заборавило. Он је много тога рекао, па врло брзо порекао, за владу са Коштуницом и Тадићем. Рекао је да ће СРС увек бити против сарадње Србије са ЕУ, па је то онда одобрио. Он мисли да се временом заборавља шта је ко рекао. На крају, Шешељева омиљена узречица је да се само будала не мења.
Смата ли вам када Драган Тодоровић каже да вас Тадић „вуче за уши и тера у кућицу"?
- Нас двојица смо били пријатељи дуги низ година. Тако нешто ја њему никада не бих рекао. То је вређање политичког супарника, а сам Тодоровић показује да нема своју политичку вољу, већ говори оно што му каже да прича.

Да ли вас је тиме увредио?
- Раније сам знао јако емотивно да реагујем, али данас више не. Ево и сада по Шешељевом налогу свашта причају са говорнице, а није тачно да Шешељ изда неки налог, а да Хашки трибунал о томе ништа не зна. Чак и ја знам како то функционише.
Тврдите да радикали тргују са демократама. Са ким је Шешељ конкретно преговарао о вашој смени?
- Са Ивицом Дачићем! Преко Дачића, Шешељ тргује са Тадићем! То траје још од времена формирања Владе. Још тада је Шешељ, на састанку тима за одбрану рекао да ће убудуће он лично преговарати око формирања владе. И сам Дачић ми је то потврдио рекавши да му је Шешељ казао да ће само њих двојица разговарати. Од Дачића је тражио да никако не прича са мном. Та ситуација се наставља и данас.
А зашто Тодоровић није преговарао са Дачићем него са Надом Колунџијом? Значи ли то да Шешељ нема поверења у Тодоровића?
- Шешељ је знао да питање буџета мора бити решено преко ДС. Мене су проклињали за оно што они раде.
Знате ли ко је био на састанку?
- Био је Душан Петровић, Александар Антић, док је Нада Колунџија трчала по сали с преговора на преговоре. Ја сам лично видео Дачића на првом спрату, који није имао посла у Скупштини. Дачић није странка са којом се преговара, већ је представник Тадића.
Зашто Шешељ није дозволио Тодоровићу да лично преговара са Дачићем?
- Чујем од извора из СРС да је Тодоровић све мање присутан као битан фактор у СРС и неко коме се поверавају важни послови. Међутим, он је озбиљан човек који је веран Шешељу и који неће да га изда и открије ствари које је овај радио.
А за вођење странке?
- Не, више му није од поверења за вођење странке и Шешељ се ослања на неке друге људе који су се касније прикључили, а хтео би да рашчисти са свима нама који смо са њим били од почетка.
А како су се завршили преговори?
- Могуће је да је Дачић радикалима обећао много више него што је Тадић спреман да им учини. Дачић радикале хушка на СНС.
Шта су тражили радикали, Земун, враћање мандата, вашу смену?
- Новац, стално кукају да немају новац а није ми јасно како то немају.
Мандате не могу да врате.
Постоје ли докази да је СРС добила два милиона?
- Нека Тодоровић иде на полиграф, ако је искрен и ако говори истину, нека се усуди и оде на полиграф. Срце не може да лаже.
Тодоровић тврди да молите Тадића да СНС -у не одузму мандате. Да ли је то истина?
- Немам ја шта да молим, јер пред собом имам Устав по коме њима не могу да буду враћени мандати, за 18 мандата немају оставке, а ја сам убеђен да тих оставки нема.
Очекујете ли да Шешељ ове године изађе из Трибунала, да се врати у Србију?
- Не интересује ме! Што се тиче његове породице, волео бих да изађе сутра и што се њега тиче, желим да изађе што пре, а мене баш брига. Толико ми је зла нанео да више немам емоција за њега. Нека сам бира свој пут.
Ивана Шароњић

СРС - режимски батинаши
Српска напредна странка оцењује да је „Српска радикална странка постала најјача режимска батина и представници српских радикала данас имају само један задатак добијен од Ивице Дачића, а то је да нападају Српску напредну странку, као једину алтернативу Тадићевом режиму".
„Српска радикална странка данас нема ниједан разлог за своју политичку егзистенцију, сем да обавља најпрљавије послове у корист Тадићевог и Дачићевог режима и глупих, бесмислених и, поврх свега, лажних напада на српске напредњаке", оцењује се у саопштењу СНС-а, и додаје да ће напредњаци наставити са „борбом против режима, борбом за промене у Србији, а избегаваће сукобе са режимским слугама, те ће срж напада усмерити ка челним људима из власти и онима који су најодговорнији за тешко стање у којем се Србија данас налази".
 
Софија, хајде да измеримо рецимо ко је више гостовао на б92. Да ли радикали или напредњаци, па да видимо ко има већу медијску подршку. Уосталом, о сарадњи жутих и СРС данас прича Тодоровић у интервју за Новости. Само ме занима хоће ли га стићи оне клетве Вјерице и Наташе!?
Извини, али у чему је разлика између б92 и било које друге телевизије у Србији?

Б92 само отворено протежира антисрпство, док нпр. Тијанићев медијски сервис ништа не преноси од битнијих ствари, такорећи прећуткује.

О чему ми причамо? Живимо у диктаторској држави у којој Тадић о свему прича, само чекам дан кад ће изаћи на тв са објашњењем како се ради вештачка оплодња.

Према томе, поређења телевизија нису на месту, нити су гостовања у односу на ''канал'' мерило.

Мерило је КОЛИЧИНА гостовања на било којој телевизији.
 
Ма не познајеш их, све је јасно.

Усвајање буџета није хтео Динкић и његова ге-ј партија, ако те баш занима.
А радикали су циљано искористили прилику да узму бар део онога што им припада.
Буди реалан, припада им и место шефа административног одбора и сви они мандати које је неверни Тома однео са собом.
Да је ово земља у којој владају права, Тома не би ни седео у скупштини, него би лепо седео у просторијама своје странке и чекао изборе, па ако на истима нешто освоји, можда би и засео у неку од фотеља.;)

Уосталом, видећеш.

Upravo tako Sofija.

Da je Toma covek izasao bi iz stranke kao covek , a ne kao kakva funjara i fukara.

Da je covek osnovao bi partiju pre prethodnih izbora i na njih izasao a ne bi krao mandate SRS-u i uzeo kredit od Miskovica od par miliona eura i potrosio pa da to SRS vraca....
 
А где пиште да им то припада? Баш по Уставу и закону је супротно. Лепо пише да посланик има право да повуче своју оставку пре него што она дође до Административног одбора. Уосталом, они да могу да узму те мандате одавно би активирали оставке. Али зато они могу да остану скроз без мандата, ако Николић активира те оставке, јер случајно могу и да се пронађу.

И сад оно што је главно. Нас су радикали значи лагали три дана да је буџет лош, како би издејствовали неке ситне уступке у Скупштини. Е баш су бедници! Јадни до краја. Трошили су народне паре да ради Скупштина зарад својих ситних интереса. Јајаре!
:lol: Стварно, немам речи...не вреди, схватићеш сам ваљда.)

Поздрав!z:poz:
 
Значи да је тома човек требало је да се понаша као оне будале што су сада остале у СРС и тако да доказује лојалност оном лудаку у Хагу? Е па господо, ако је он одлепио и ако се већ нагодио да купи себи слободу тако што је растурио странку, ми ипак нисмо луди као он, и желимо да нешто мењамо у Србији, а не да будемо вечита опозција како је Шешељ замислио. Сада нека лепо тргује са Тадићем и Дачићем и далеко му лепа кућа!
 
Е ово ми је јако слатко. Види Софија, све их познајем толике године, тако да твоја прича не пије воду. А иначе, ако су допустили да се "најгори буџет на свету" како су га крстили усвоји због оваквих уступака, онда су и више него јадни!
Pa budzet bi se usvojio i tako i tako,posto su za to vec imali vecinu.Radikali nisu mogli u sustini ni da sprece usvajanje budzeta,samo je bilo pitanje vremena,tj.dal ce ga usvojiti u roku,ili zbog opstrukcije radikala kasnije.Jel to toliko tesko da se ukapira?
 
Радикали - најјача режимска батина

Српска напредна странка оцењује да је Српска радикална странка постала најјача режимска батина и представници српских радикала данас имају само један задатак добијен од Ивице Дачића, а то је да нападају Српску напредну странку, као једину алтернативу Тадићевом режиму.




Српска радикална странка, данас, нема ниједан разлог за своју политичку егзистенцију, сем да обавља најпрљавије послове у корист Тадићевог и Дачићевог режима и глупих, бесмислених и поврх свега лажних напада на српске напредњаке.



Српска напредна странка бавиће се борбом против режима, борбом за промене у Србији, а избегаваће сукобе са режимским слугама, те ће срж напада усмерити ка челним људима власти и онима који су најодговорнији за тешко стање у којем се Србија данас налази.
 
Па не би био усвојен да су наставили са обраѕлагањем мандата, него би се ишло на привремено финансирање.
Pa iso bi na privremeno finansiranje,i zato bi opet optuzili radikale zbog trosenja drzavnog budzeta,.............pa kad bi konacno zavrsili sa obrazlaganjem amandmana opet bi dosao budzet na dnevni red,i onda bi ga usvojili bez radikala,posto su obezbedili vecinu................jel sad razumes?
 

Back
Top