Majstori za pecanje šarana

Golance

Početnik
Poruka
5
Dragi moji ribolovci iz okoline Požarevca sam, ribolovac. najčešće pecam šarana na ušću Mlave u Dunav, mada često odlazim i na druge lokacije po preporuci kolega.
Pokrenuo sam ovu temu sa nadom da će okupiti majstore zanata, da bismo razmenili
iskustva, ai vesti o tome gde se dobro peca što je za ribolovce i najvažnije. Često odlazim i na Moravu koja mi je u blizini, ali na njoj se sve slabije peca tako da je Mlava u našem kraju pored Dunava najbolji izbor. Sezona je prošla bila je puno slabija od prethoidnih, ali
najupornji na toploj vodi i dalje pokušavaju i često imaju uspeha jer se zbog topie vode iz elektrane "Drmno" peca čitave zime.
Pozdrav za sve ribolovcez:hi: Srećni praznici:jelka2:BISTRO!!!!!
 
pa prijatelju ja sam tu da pomognem sto se tice tamisa gde vise od 25 godina pecam sarana.jedan od mojih ucenika nesto stariji od mene je i DRAGOJE IVANOVIC zvani dragan nislija cije slike mozes videti u temi vasi i nasi trofeji
slobodno mi se obrati
 
Zdravo Golance,
Evo ja sam najnoviji clan foruma....
Pecam sarana dugo, kod mene na Savi u okolini Obrenovca...
Svako ko je ove godine bio dovoljno uporan, imao je dobar ulov. . . Kazu da na Tamisu kod Opova nema greske ni jedne sezone.
Pozdrav..
 
E pa ljudi ja otvorio temu u početku niko se nije javio pa ja digao ruke, radim u VS i zbog odsustva neko vreme me nije bilo, drago mi je da ima zainteresovanih članova za ovu temu, ja se konkretno sada spremam za novu sezonu i voleo bih da zabacim neki put pre zabrane, ali kao što svake večeri vidite na tv Mlava u ovom delu kod ušća je velika čak je i poplavila dosta zemljišta okolo, pa videćemo kad će vodostaj pasti i početi pecanje. Ja sam inače kupio juče nove najlone, cene su iste kao i prošle godine(hvala bogu) inače koristim noseći 0,35 i predvbeze 0,30 šimano.
Na Toploj Mlavi se najbolje inače peca na dubinca i to aromatizovanim kukuruzom retko kada radi na bojli ili sedvič kako ga zovemo (kukuruz, crvići) i pošto voda nosi mora da ide i olovo 80-100gr.
Tako kolege ako dolazite to su moji saveti, inače voda je jako lovna pa se isplati preći put.
Pozdrav i bistro!!!
 
Dana sam bio ponovo na Mlavi , voda je dosta sišla danas sam i pecao, nisam imao
ni udarac ali je bilo veoma opuštajuće nakon duge pauze, kolega sa Tamiša sigurno ima isti problem sa velikom vodom kao i ja pa očekujemo da nam javi kad počne da se peca, nisam do sada pecao na Tamišu a voleo bih, takodje molimo i druge kolege da se jave i podele sa nama gde se dobro peca.
 

Back
Top