Firefox add-ons

mornar_popaj

Ističe se
Poruka
2.939
Bilo je ovakvih tema ranije,ali nema veze. Izaslo je od tada nekoliko verzija FF tako da neki addoni nisu kompatibilni.
Dakle,ako ste uocili neki dobar addon preporucite ga drugima. Nije sad bitno da se navede gomila kao na sajtu mozille nego da se izdvoje oni narocito korisni. Jeste da su oko toga misljenja podeljena ali vi navedite ono sto je po vama korisno.

Evo da pocnemo sa jednim vrlo korisnim prilikom rusenja sistema ili onima koji koriste ff i na poslu i kod kuce ili rade na nekoliko racunara.
FEBE 6.0.3
Jednostavan backup svega od dodataka,preko kolacica,do password-a. Posle restore u dugom ili novom FF browseru i to je to.
 
Download Statusbar

Nema vise posebnog prozorcica sa listom fajlova koji se skidaju sa neta. Sada se sve moze videti u jednoj liniji u donjem delu prozora odmah iznad status bar-a.Ako se strelica misa na kratko zadrzi na polju gde je ispisano ime fajla otvara se pop-up sa kompletnim podacima adresa,brzina,vreme...
Pogledajte i podesavanja.Postoje zanimljive opcije.
Link


FlashGot

Kad smo vec kod downloada treba pomenuti i Flash Got. Naime ovaj mali dodatak omogucava slanje linka u vas omiljeni Download Manager. Lista podrzanih download managera je prilicno velika.
Link



Video DownloadHelper

Omogucava jednostavan download video materijala sa sajtova kao sto je svima dobro poznati Youtube.Takodje podrzava i audio streaming.Recimo mozete da preslusate neki audio fajl u mp3 formatu ali nema mogucnosti za download. Ovo je resenje za to.
link
 
Nemam adrese onih pluginova koje ja koristim , ali su svi na mozilla sajtu pa ih mozete naci lako...

Tab mix plus
Omogucava da imate tab prozore u vise redova, broj redova mozete birati , optimum je 4...

Session manager
Snimanje sessija, iako je to standardni deo , ipak je session manager bolje resenje...jer moze da snimi sve tab prozore u vec postojeci a da se ne secate imena....

Scrapbook
I scrapbook+ su addoni koji omogucavaju snimanje cele strane koja se trenutno gleda u nekom tabu u html format i moze da se offline pozove kad god hocete....
Sve snimljene strane su ulinkovane....

Ostale ne mogu da nadjem po orginalnim imenima, pa idu kasnije....

(popaj)edit:
Dodao sam linkove ;) Jedna sugestija. Kada trazis addon trazi ga preko google. Kucaj ime pa onda site:addons.mozilla.org. Primer: Scrapbook+ site:addons.mozilla.org.Razlog za ovo je sto,kada se trazi preko sajta mozille,dobijes jos gomilu toga sto je u nekoj vezi sa ukucanim tekstom.
 
Poslednja izmena od moderatora:
FoxyTunes
Ako volite da slusate muziku dok surfujete ovo je prava stvar. Kontrola winamp-a,WMP i mnogih drugih player-a direktno iz FF.
1209467145

Jednostavan pristup www.foxytunes.com sa automatskim pronalazenjem numere koja se slusa u tom trenutku. Sajt sadrzi veoma mnogo podataka o pesmi (ukljucijuci i tekst peme) i izvodjacu. Prakticno jednim klikom dolazite do pretrage youtube,google i plus podaci na samom sajtu.


Integrise se i u prozor u kom kucate post,tako da uz dva klika mozete ispisati na forumu (slicno potpisu) naziv pesme koju slusate. Ovako to izgleda:


----------------
Now playing: U2 - New Year's Day
via FoxyTunes
 
Poslednja izmena:
EHTip

Englesko-Hrvatski rečnik za Firefox. Za one koji se ne snalaze baš najbolje sa engleskim jezikom, dovoljno je samo stati iznad neke reči i ona će biti prevedena.

FireShot

Uz pomoć ove ekstenzije moguće je napraviti screenshot cele web stranice ili samo vidljivog dela. Pored toga, sadrži i skup alata koji omogućavaju editovanje snimljene slike, ubacivanje komentara, upload na free hosting servere, štampanje i još mnogo toga.

Sothink Web Video Downloader

Još jedna ekstenzija koja omogućava download video fajlova (uključujući flv, swf, wmv, asf, avi, mov, rm, rmvb) sa internet sajtova. Automatski detektuje video sadržaj na nekom sajtu, a ima ugrađen i flash player za brzi pregled sadržaja. Podržava skidanje sa svih onih popularnih video sajtova kao što su YouTube, Google, MySpace...
 
Flagfox

Ovo je dobra strvarcica za Administratore, Moderatore i one koje interesuje lokacija web sajta na kojem se trenutno nalaze, kao i razno razne pojedinosti vezane za Traceroute, Ping, IP adresu...

Preporucujem!
 
Secure Login

Као код Опере опција Wand.. једним кликом на дугме аутоматски се испуне поља за Username и Password без потребе за икаквим куцањем и притискањем дугмета Login

MouseZoom

зумирање странице држањем тастера Ctrl и окретањем точкића миша унапред (zoom in) и назад (zoom out) или притиском Ctrl+0 се враћа на стандардну величину

FireGestures

Као у Опери, на пример држањем десног клика и померањем миша на доле, затим пуштањем десног клика отвара се нови таб
или држањем десног клика, па затим клик левог, исто као команда Back, тојест може се подешавати свака команда

ColoUnREaDTabs

одлична ствар, на пример кад гуглате нешто, па нађете неколико сајтова, и сваки вас занима, кликнете клик точкића на сваки сајт и отвори вам се посебно сваки у табу, непрочитани табови ће бити написани црвеном бојом, тако да знате који таб сте прегледали а који нисте
 
Poslednja izmena od moderatora:
Thumbnail Bookmarks - https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/5721
Odličan Firefox add-ons koji mnogo olakšava korišćenje i pretragu bookmarksa. Program kao na screeshotu podešen je u "preferences"-u (boja pozadine, broj thumnaila u redu...) jer je defolt kombinacija mnogo jednostavnija (i vizuelno lošija). Memorisanje stranice se odrađuje desnim klikom i klikom na "Add to Fast Dial" (bez "OK"), a ikonica programa se nalazi u adress baru.

Screenshot





Google preview - https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/189
Pri google pretrazi ispred svakog rezultata prikazuje thumbnail stranice, što olakšava snalažnje pri pretrazi.

Screenshot
 
Poslednja izmena:
Ovako....treba mi pomoc

Video sam kod jednog priajtelja koji koristi FireFox jedan neverovatan addon ali ne znam kako da ga nadjem pa bi bilo lepo da neko ko zna pomogne.

Naime,radi se o addonu koji omogucuje gledanje stranice bez njenog otvaranja vec samo informativno tj slikom na tu stranicu

Ako iko zna neka postavi ime addona ili jos bolje link

Hvala
 
Pretpostavljam da misliš na ovaj add-ons...

CoolPreviews

Omogućava pregled linkova i slika, bez napuštanja trenutne stranice. Nakon instalacije ovog add-onsa, dovoljno je samo pozicionirati miša na sličicu koja se nalazi na kraju linka i otvoriće se kompletan sadržaj te stranice u novom prozoru.

 

Back
Top