Cestitke, Ija, to je valjda to ...! Sad Skill i gotovo.![]()
Cestitke, Ija, to je valjda to ...! Sad Skill i gotovo.![]()
I am the fix you hated... Filth infectuated.
Pridruzujem se cestitkama!![]()
Postovana, vidim da ste rekli da test polazete radi imigracije.
Zanima me u koju zemlju zelite da imigrirate jer ja razmisljam o kanadi. U stvari moja porodica i ja smo poslali papire u imigracioni centar u Kanadi i vratili su nam dokumentaciju sa obrazlozenjem da je test IELTS koji je suprug polozio u Sarajevu ( ove godine, mozda koji mjesec prije vas) nije polozen u ovlastenoj kuci - agenciji. Test je polagao u Britanskoj ambasadi - kancelariji smjestenoj u okviru ambasade i uspijesno polozio iz prvog puta.
Zanima me imate li kakvih novih informacija u vezi ovog mog problema.
molim pomoc, da li za skilled worker canada, (ielts za taj program) treba academic ili onaj osnovni?
Napisala sam ogorman tekst stusnula nesto i ode...
Ucim za ielts oko 3 meseca iz knjiga oxford za academic. dali ima neko slicna izkustva i da je neko ucio iz knjiga za academic a isao na general. meni treba general 6.5 iz svakog .?
citala sam poneki post mnogo ima informacija i sajtova to je da se covek zabuni.![]()
Ace the IELTS
http://isohunt.com/torrent_details/1...1/?tab=summary
General ( osnovni).
...evo i mene, stigoh u vase drustvo...
...pocinjem sa pripremom za polaganje, pomalo zaplasena samim testom no dobro, moze se...ognjem i macem
...ispred sebe gledam sledece knjige...
- Grammer for IELTS, Cambridge '07
- English Grammer in Use Supplementary Exercises, Cambridge '04
- English Vocabulary in Use - advanced, Cambridge
- IELTS practise tests, Oxford
- Preparation and Practise, reading and writing, academic module, Oxford
Pitanja glase, da li mi je potrebna jos neka dodatna literatura ili da se drzim pomenutih knjiga, bojim se da ne lutam od knjige do knjige i od sajta do sajta i na taj nacin izgubim vreme? Da li su neophodni casovi konverzacije sa strukovanim profesorom za polaganje IELTS testa je dovoljno znanje sa polozenim Advanced stepenom i malo glancanja pred test? Kada bi nivo na testu morao da se uporedi sa regularnim, recimo Headway nivoima zanima me koji nivo odgovara IELTS-u...
...uplasena koleginica![]()
Preporuka: imas onaj neki sajt artefakt.ru ili tako nesto (ako bas ne nadjes javi pa cuti ja poslati) mnogo uradjenih primera, to niposto nemoj da propustis, jer tamo na ispitu ti je bitnije kako si se pripremila bas za taj ispit, nego koliko stvarno znas. Ako uvezabs te primere, mnogo je veca sansa da ces dobro proci na ispitu.
Imas ovde na ovoj temi, ja kacio, saklupljeno mnogo tema za writing, i speaking, tako da ima cak dobre sanse da se ponovi nesto od tih tema, a i da ne, ako njih navezbas, vec si se pripremila za isput mnogo bolje.
Ako nisi bas bas dobra u konZERvaciji, bolje uzmi par casova. Moras super znati gramtiku da bi uopste pricala/i pisala, tako da je u svakom slucaju najbolje uzeti bar nekoliko casova. Ne znam odakle si, znam da u NS i Bg, ima mnogo ljudi profesora engleskog koji te prirpemaju specijalno za IELTS. To ce ti ipak biti najbrze! Ako uzmes sama da se spremas trebace ti gladna godina.....
Pa vidi da li ti se isplati da se sama spremas 6 ili 12 maeseci, il da te neko spremi za 1-2 meseca, a da te ti casovi kostaju, na primer 100-200 evra...
Cao treba da krenem da se spremam za IELST,pa sam prvo malo usla na forum da vidim sta se desava ovde,pa me zanima gde si nabavio te Cambridge knjige?
evo mene sa glupim ili ne glupim pitanjem...
Dakle , nama za skill assessment treba ielts. U bookletu za skill assessment piše da British Council mora njima (Engineers Australia) direktno poslat rezultate ispita...e sad, ja ispunjavam papire za prijavu ieltsa i na zadnjoj strani postoji rubrika gdje upišeš kome želiš da oni proslijede rezultate..ok, ja to sve ispunim blabla ali postoji i polje gdje se traži "file/case number" - pretpostavljam da je to broj pod kojim se vodi moja prijava za skill assessment..ALI ja to još nisam poslala jer sam shvatila da prvo moram položit ielts. I kako sad
Jel šaljem papire bez ieltsa pa onda čekam da mi dodijele case number pa onda oni šalju ielts ili...jel uopće može British Council poslat rezultate bez case numbera...nekako mi se čini da je to nemoguće jer di će oni to po imenu naći (moje papire i moje rezultate testa) Eto, tupa sam, šta ću
Mislim da se moze naknadno slati. Jer sam i ja inzenjer pa sam nesto pretrazivao oko toga... Dakle, cini mi se da British Council, ima recimo 3 kopije naseg ispita, i onda kada kasnije zatreba mi im se obratimo kome da posalju, u slucaju da treba licno...
Jbbg, za nas ing. je najgore, mi moramo IELTS pre svega drugog, dok drui mogu istovremeno da spremaju ispit i da sredjuju priznavanje diplome, jer im za to ne treba...![]()
Pozdrav svima.I ja bih u obecanu zemlju ,imam 41 god.,porodicu, zanimanje mi je el.tehn. rashladnih uredjaja na SOLL listi je, imam 10 god. radnog staza,neku ustedjevinu...ALI moj engleski je dovoljan za osnovnu komunikaciju sto sam se uverio putujuci u italiju,grcku i okolne zemlje.Posecujuci sajt immi.gov.au i citajuci ovaj veoma dobar forum zahvaljujuci dobrim ljudima koji su voljni da pomognu shvatio sam da je moj fond reci veoma skroman u odnosu na ono sto se trazi na IELTS.Moje pitanje je: od cega da pocnem,sa kojom literaturom,nebili sto pre dosao do 5-6 na IELTS testu koji mi je izgleda jedina prepreka a tako daleka.Pogledao sam sajtove u vezi IELTS ali su svi na engleskom i neshvatam zadatke.Unapred hvala.
Ako hoces da nucis jezik to je jedba stvar, a ako hoces sto pre da savladas IELTS, postoje specijalizovani kursevi prirpeme tacno za taj ispit. Druga opcija je da uzmes casove, isto tako specijalno za IELTS prilagodjene.
Sve zavisi odakle si. Ja sam imao problem sto u NS nije bilo tako nesto ranije, u doba kada sam ja spremao, pa sam izgubio mnogo vremena zbog toga...
Hvala za muska sponzorusa.Posto kazes da je bolje da se spremam direktno za ielts nego da idem na kurseve engleskog planiram da krenem od nekog intermidija da vidim gde sam u svemu tome.Dali neko zna neku skolu specijalizovanu za ielts ili nekoga ko daje casove za ielts.Znam da to nije po pravilima foruma ali se nadam da moderatori ovog foruma imaju razumevanja za nase probleme.Ako ne moze posalji na PP.
U Novom Sadu smo mi isli u skolu stranih jezika Lingua na kurs bas za Ielts. Bilo nas je oko 4 u grupi, i za 3-4 meseca smo podigli ocene sa 6 na 7,5 uz to smo oboje radili. Napominjem da je mnogo teze "podici" ocene sa 6 na 7, nego sa 4 na 5 itd.sam
Jos da napomenem da na pocetku uradis test da bi ti odredili nivo, kod nas se rezultat pocetnog testa poklapao sa onim koje dobijem kada se izbodujem kod kuce preko onih testova sa Neta.
Nasla posao... trazi kola...
Pa ne kazem da je bolje!Ali je brze!
I nisi nam rekao odakle si?
A u ovoj temi ima jedan sajt artefakt.ru ili tako nesto pogledaj i naci ces sigurno, tu ima jako puno primera za IELTS... Ako ih vec ne bude imao tajo koji te prirpema.
A priprema je dobra, da te neko specijalno pripremi, jer je veliki deo IELTSa bukvalno sablon...
Hvala novosadjanima na informacijama.Ja sam iz Sopota kod Beograda.Znam da u Beogradu ima pomenuta skola ali cu se jos raspitati dok ne spadne ovaj sneg.Zavejani smo.Koliko te kostalo pohadjanje ta tri meseca.Pozdrav.
Kako da dodjem do knjige ili testova na interfakt.ru za ielts kada je taj sajt kao enciklopedija Rusije i sve je na ruskom.
Pardon artefakt.ru
Hehe, nemam pojma, ja sam nesto poskidao.
Ajde probacu da okacim negde, ako nije veliko pa da skines.
http://www.sendspace.com/file/ykrrjp
EVo prvi deo.
http://www.sendspace.com/file/edobpq
Drugi deo.
Hvala na trudu.Nisam mnogo vican sa racunarom ali sada cu se valjda snaci.
Pošalji link