Zamrznuti srpski euro snovi u 2009.

gost 23146

Buduća legenda
Poruka
46.396
EU neće pominjati 2009. kao godinu kandidature Srbije

Izvor: Beta |


4. decembar 2008. 00:24:57



NOVI SAD, 4. decembra 2008. (Beta) - Ministri spoljnih poslova Evropske Unije najverovatnije u delu zaključka o Zapadnom Balkanu neće pominjati 2009. kao godinu u kojoj Srbija može dobiti status kandidata za prijem u EU, piše današnji novosadski "Dnevnik". Savet ministara EU će ponoviti stav da Srbija može ubrzati svoj hod u evropskim integracijama, uključujući i dobijanje statusa kandidata, ako dostigne punu saradnju s Haškim tribunalom, navodi "Dnevnik" pozivajući se na izvore iz Brisela. "Odluka o izostavljanju pominjanja 2009. godine još nije definitivna, ali imajući u vidu da se pojedine zemlje, među kojima je najuticajnija Nemačka, zalažu za brisanje vremenskih okvira iz zaključaka, ne samo za Srbiju već i za Hrvatsku, male su šanse da se pominju rokovi", naveo je "Dnevnikov" izvor. List navodi da su i male šanse da bude odmrznut Prelazni sporazum o trgovini, sem u slučaju da do ponedeljka haški begunac Ratko Mladić bude uhapšen. "Holandija ostaje na svom principijelnom stavu da samo puna saradnja s Haškim tribunalom znači da je Srbija ispunila uslove za ratifikaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i odmrzavanje Prelaznog sporazuma", rečeno je "Dnevniku" u Ministarstvu inostranih poslova Holandije.

http://www.kurir-info.rs/aktuelne-v...-pominjati-2009-kao-godinu-kandidature-srbije
 
Ta pricha o ulasku u EU je kur.ac! Budalashtina na kvadrat.
To svi znaju...pa chak i da udjemo, niko ne garantuje prosperitet. Zagarantovano je samo iskorishtavanje jeftine radne snage.
Izmislice 101 razlog zbog chega se nisu stekli uslovi za prikljuchenje u EU a za to vreme ulaze kojekakve bana republike.

Smeshno...
 
Ne pominje se kandidatura jer se ne zna kada će Mladić i Hadžić biti u Hagu a ne zbog gluposti koje vi ovde navodite..................

Kakve informacije daje sadašnja vlast Hagu u pronalaženju ove dvojice.Taj Hadžić je mirno pred kamerama šmugnuo i sakrio se kod istomišljenika.Što ne istažuju ko mu je pomogao da pobegne i ko nije reagovao prilikom njegovog sakrivanja.
Sad Jeremiću krivi EU.Pa dali su spisak zakona i uslova koji treba da se donesu u vladi. Sadašnja ekipa nema snage da se izbori sa protivnicima saradnje sa evroskom unijom,pa jure članstvo da bi EU rešavao nestabilno stanje u Srbiji.
 
Ne pominje se kandidatura jer se ne zna kada će Mladić i Hadžić biti u Hagu a ne zbog gluposti koje vi ovde navodite..................
Ti lupetaš po običaju.Kakva je to država kojoj se postavljaju bitni ''ekonomski'' uslovi za ulazak u EU da juri osumnjičene za sve i svašta?Ovo što oni rade,a ''političari'' se trude da ispune znači da bi trebali da ćutimo tu gde smo,pošto naša ekonomija koja ne postoji zavisi samo od nas i od svetle ekonomske budućnosti Srbije nema ništa pošto nemamo ekonomiste nego špekulante i korupcionaše.:lol:
 

Back
Top