Da li neko u nasoj zemlji vrsi back-up podataka , u laboratorijski higijenskim uslovima , da sa sigurnoscu od 100% moze preneti sadrzaj hard diska na novi koji radi i tako povratiti podatke.
Da li neko u nasoj zemlji vrsi back-up podataka , u laboratorijski higijenskim uslovima , da sa sigurnoscu od 100% moze preneti sadrzaj hard diska na novi koji radi i tako povratiti podatke.
Ne verujem da to radi neka firma, a ako grešim neka me neko ispravi.
Ako si spreman već toliko da platiš, možeš ga poslati van zemlje, mnoge firme to rade u inostranstvu.
Ili ako imaš potpuno ISTI takav disk koji radi, možeš zameniti elektroniku i probati, ja sam lično tako rešio jedan. U stvari sve zavisi šta mu je, elektronika ili mehanika.
Za mehanicke kvarove moras imati i opremu i strpljnje i znanje. Kada se sve to sabere izadje cifra koja je vrlo velika. LM, ako imas problem obrati se na [email protected], mada ne verujem da ti je steta od zivotnog znacaja, ako si obican korisnik. Ja taj problem resavam na sledeci nacin. Uvek radim sa dva diska i redovno vrsim back up vaznih podataka i povremeno prebacim sve na CD. To Ti je nekako najoptimalnija varijanta koja ne trazi veliku investiciju, bilo da racunar koristis profesionalano bilo kod kuce.
Opisi malo detaljnije sta ti se desilo sa HDD mozda imam resenje za tebe.![]()
Upravo i ja zelim da instaliram 2-i disk ali neznam dali nece doci do pregrejavanja kompjutera,dali treba da se pojaca i sistem hladjenja(ventilatori)Original postavio BACK UP
![]()
Ne možeš da znaš dok ne probaš, stavi oba pa prati temperaturu ploče i CPU-a i imaj u vidu da će u letnjm mesecima biti malo veća, osim ako ti ne radi klima non-stop... :-)Original postavio Deki Salzburg
mene je nesto interesovalo to i zadnji put kad sam gledao u stranim firmama to naplacuju cifrom sa 3 ili vise nula...ako imas na hd stvari da isplate tu cifru svaka cast :?
sto se tice hd-a ne bi trebalo da ima problema, obavezno ostavi prostora izmedju njih u kucistu da moze da struji vazduh i tu
Pošalji link