yamaha stereo risiveri - ?

Sta znam, ja sam zadovoljan.
Evo vec 2-3 dana se druzim sa njom :) zvuci super.
A hteo sam bas stereo risiver, jel prvenstveno slusam muziku, a za 5.1 tj. filmove,koncerte itd. imam samsung HT, tipa "all in one", koji mi zavrsava posao.

Pozz
 
E, super kad znas sta hoces u zivotu. Pohvaljujem. Inace sam neki dan prodao moj hand-made repliku QUAD 405...Hocu da kupim Kenwood KRF 5200 ili 6200 5.1 resiver, pa nek' ide zivot. Ocu sve na daljinac i potpun komfor...Tvoja Yamaha ima ulaz za digi-radio ili neki skuplji model ? Negde sam procitao...
 
Ja sam u pocetku hteo da kupim av-risiver, yamahu rx-v363. Malo sam pretrazivao i citao po netu, sto domacim, sto stranim forumima, da kod yamahe najslabija serija koristi tranzistore na izlazim, dok vece serije (4,5,6) imaju discret izlaze. Sledece je bilo definisanje zasta mi treba risiver, 99% slusam muziku, slusao sam muziku i na 5.1 sistemima i licno mi se nesvidja, tesko mi je da definisem sa koje mi strane dolazi zvuk, kad sam prvi put slusao muziku na 5.1 sistemu, bilo je u je.. te sto je ovo dobro, ali vremenom mi je postajalo naporno da tako slusam muziku i uzivam u zvuku. Sledeca muka je bila, dobro sam prostudirao tehnicku specifikaciju yamahe (RX-497) sto sam ja uzeo u i av risivera yamaha RXV463(posto je bila u opticaju kao av risiver). Kod stereo risivera snagu navode od 20Hz do 20.000Hz (znaci u punom opseg) na 8 oma uz 0,04% THD, tok kod av risivera navode tipa 105W ~1KHz 8 oma 0,9 %THD, mislim meri mi i jedno i drugo na istim frekvencijam (tj. u punom opsegu) i sa istim THD. Tako da sam ja doneo udluku, da hocu da kupim stereo risiver sa dovoljno snage, a ne za av risiver koji ima xyz opcija za "sminkanje" zvuka (concert,hall,pop,rock,jazz..), koje ne volem :)
Inace, kupujem samo original CD-ove i sva podesenja su mi na FLAT (bass,treble i loudness).
E, da, zaboravio sam da napomenem da av-re-isiveri koji dobro sviraju i u stereo varijanti kostaju punoooooo.

Sto se tice kenwood-a, cini mi se da sam i metrou video 5200, po ceni od ~ 12.000.

Pozz
 
Poslednja izmena:
Vidi, podatak o izmerenoj snazi 20 Hz-20 KHz me ne opterecuje toliko, jer je to vec prevazidjen tehnicki problem. Vec po ukupnoj potrosnji se vidi da pojacalo po kanalu daje daleko manju snagu od deklarisane...Da se provaliti.
Znaci idem na sracunati rizik, smanjena snaga, ali plus u komforu itd. HDMI ulazi masivni zv. terminali, sve sto treba je tu za pristojnu cenu. Cak mi se sad Yamaha svidja vise od Kenwooda. Ne znam samo na sta si mislio kad spominjes Yamahin izlaz tranzistori / diskretni elementi. Pa to ti je isto ili sam propustio nesto ? Inace, naravno, koristim samo flat - ton.
Pozz.
P.S. Nije da imam viska para, ali ako onakav KRF 5200 kosta 12.000 onda cu rado dodati para, pa POBECI od entry-level klase....cak sada meracim Yamahe...e, da...A GDE DANAS COVEK DA KUPI YAMAHU ?
 
Poslednja izmena:
Ima neka razlika u izlazima kod pocetne serije 3 i ostalih serija 4,5,6.. yamahe, ne mogu da se setim tacno, ali znam da ima.

Yamahu mozes cuti i kupiti u www.4audio.co.yu
Ja sam moju kupio preko jednog momka iz Svajcarske, a u radnji www.digitec.ch , jel su cene mnogo povoljnije nego kod nas. Inace ovaj momak se ugracuje 5-15% u odnosu na cenu sa sajta, a 1,6 CHF =1 EUR.

pozz
 
Ja sam uzeo Yamahu A/V 661 od 4audia. Jako sam zadovoljan zvukom. A najbolje je to što ima opciju za enhanced zvuk koji mp3 i ostale kompresovane fajlove "približuje" maksimalno originalu i to stvarno zvuči fenomenalno. Varijanta za 2.0 i 7.1 sisteme zvučnika.

4 audio jeste skup, ali je roba 100% uvozna iz nemačke + daju garanciju na 12 ili 24 meseca (nisam siguran).

Yamaha :worth:
 
Poslednja izmena:
E - ja danas kupio Yamahu 363. Sve u svemu zadovoljan sam. Radi perfektno, ima sve ono sto sam ocekivao, ma boli me za ostalo...uzivam. Psihofizicki sam stabilan i ne j....m one koji nemaju 5 000 EU da izdvoje za "pravu stvar". Prosao sam sve te fazei i sad imam spravu do penzije...Preporucujem. A ako zatreba mogu i znam napraviti masinu, ali cemu sve to...?:D:D:D
 
E - ja danas kupio Yamahu 363. Sve u svemu zadovoljan sam. Radi perfektno, ima sve ono sto sam ocekivao, ma boli me za ostalo...uzivam. Psihofizicki sam stabilan i ne j....m one koji nemaju 5 000 EU da izdvoje za "pravu stvar". Prosao sam sve te fazei i sad imam spravu do penzije...Preporucujem. A ako zatreba mogu i znam napraviti masinu, ali cemu sve to...?:D:D:D

Koliko ako nije tajna?
 
19.900 din. u AudioPlus-u Strazilovska NS. Sledeci model "463" je 10. 000 din. skuplji ali ne vidim zbog cega:think:
Takodje, neko je pitao, video sam Yamahine 3-way zvucnike za nepunih 16 000 din.
 
Poslednja izmena:
da ti kazem , ja bas nemam dobro misljenje o Yamahi pojacalima , imaju neki laudnes na poteciometar i neradi nikako bez njega ko telefon a kad se on pojaca onda zamazuje zvuk. to ti je moje iskustvo. Dobri su japanci ali samo Yamaha je nesto cudno od Yamahe samo CD playere sam nailazio da su dobri ....eto
 
Iako je tema stara, Yamaha A/V je po meni mnogo bolji izbor nego Kenwood, znaci Kenwood je samo takvo njesra, barem ovaj najeftiniji rang. U radnji smo nakacili 2 zvucnika i odvrnuli ga do kraja, zvucnici slabiji od izlaza po papiru a snaga i zvuk su bili ma smesni totalno, nemam reci, a cifra 17,000din, znaci Kenwood A/V zaobici u sirokom luku. Inace prednost dajem JVC`u jer sam ga za te iste pare i uzeo. iako je tu bio malo mocniji Pioneer sa HDMI stvarima, za njega nisam imao dovoljno kesa, ali ovo sto sam uzeo jos nisam odvrnuo do kraja a evo nedavno sam dodao 2 Mission Mv4 zvucnika. Pozz.
 

Back
Top