Лавров отерао Милбанда у п.м.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Alekasandar3

Buduća legenda
Poruka
35.716
„Gospodine Miliband, nosite se u p... m...!“
Kako je mogla da izgleda svađa povodom Gruzije i telefonsko psovanje između Sergeja Lavrova i Dejvida Milibanda moguće je samo zamisliti na osnovu ove replike ruskog ministra koju su objavili britanski listovi: „Ko ste vi, nosite se u p... m..., da mene poučavate?!“


Neimenovani saradnik Ministarstva inostranih poslova Velike Britanije potvrdio je juče novinarima Dejli telegrafa i Ivning standarda da je došlo do oštre prepirke između Dejvida Milibanda i Sergeja Lavrova, tokom koje je, kako je ustvrdio, u ulozi psovača bio šef ruske diplomatije.

„Nenormativnu leksiku koristila je samo jedna strana. Imao sam priliku da vidim integralni transkript razgovora Milibanda i Lavrova i mogu da kažem da se to ne može nazvati diplomatskim rečnikom. Sve što sam pročitao bilo je prilično šokantno. Taj razgovor je veoma teško prepričati na pristojan način“, otkrio je neimenovani izvor iz Forin ofisa.

Sam Forin ofis je izbegao, iako je potvrdio da je do telefonskog razgovora Miliband-Lavrov zaista došlo povodom Gruzije, da oficijelno komentariše sam njegov „sadržaj i stilistiku“. Jedan njegov oficijelni predstavnik je ruskoj agenciji RIA novosti ovu suzdržanost objasnio rečima: „Nije u našoj tradiciji da komentarišemo razgovore ministara spoljnih poslova“.

U petak uveče i juče svi glavni britanski mediji objavili su citate iz telefonskog razgovora ministara inostranih poslova dve zemlje. Citate koji nisu ostavljali mesta sumnjama da je Lavrov tokom razgovora koristio oštre izraze, sve do psovki i „pominjanja majke“.

PUTIN: OSETIJA I ABHAZIJA NEKA SAME ODLUČE O POSMATRAČIMA

Ruski premijer Vladimir Putin izjavio je da Južna Osetija i Abhazija kao nezavisne države treba da odluče da li će odobriti prisustvo međunarodnih posmatrača na svojoj teritoriji.
Rusija, kao najprostranija zemlja na svetu, „nema potrebe za novim teritorijama i naši vojnici će ostati u zonama bezbednosti iz jednostavnog razloga da bi štitili Južnu Osetiju“, rekao je premijer Putin u razgovoru sa direktorom redakcije pariskog dnevnika Figaro koji je juče objavljen.
Putin je rekao da poštuje „veliku ulogu mirotvorca koju je igrao Nikola Sarkozi kao predsednik EU“ i sporazume između Rusije i EU koji se odnose na povlačenje ruske vojske iz Gruzije i slanje dodatnih posmatrača, ali da je potrebno da ove sporazume „poštuju sa svoje strane i naši evropski partneri“.


Prema svemu što je dosad objavljeno, izgleda da je Lavrov „pukao“ kad mu je britanski kolega počeo da spočitava rusku vojnu invaziju u Gruziji. Toliko da je najblaže što mu je rekao, po svemu sudeći, bilo: Nećete povodom Gruzije da mi držite lekcije vi koji ste sa Amerikancima napravili Irak. Pri tom mu je prebacio i slabo znanje ruske istorije, čak ga je upitao: „Znate li vi išta o ruskoj istoriji?“

Kako je mogla da izgleda svađa između dvojice vrhunskih diplomata, moguće je samo zamisliti na osnovu ove Lavrovljeve replike koju su objavili britanski listovi: „Ko ste vi, nosite se u p... m..., da mene poučavate?!“
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top