Skotska-informacije

Za početak pogledaj www.putopis.com, imaš moja iskustva sa prošlogodišnjeg putovanja po Škotskoj i Engleskoj, nadam se da ćeš naći nešto korisno :D. Što se tiče smeštaja, većina hostela ima sajtove i po forumima se mogu pronaći preporuke, van sezone ćeš naći hostele za 10 funti pa naviše. Ja sam čak po netu nalazio dobre deal-ove za hotele, i to vredi pogledati. Ne znam gde ideš, ali Edinburgh je apsolutno obavezan :) a za ostale rasporede ima stvaro dosta toga, jedino je januar malo nezgodan mesec zbog vremenskih prilika.

Za prevoz moram još jednom da skrenem pažnju na apsolutni hit za međugradski prevoz po ostrvu - MegaBus (www.megabus.co.uk - često spominjan na gore navedenom sajtu :)). Sad sam baš proverio, i dalje ima čuvenih karata za jednu funtu (ako se rezerviše dovoljno rano), npr. bus od Londona do Edinburga košta tu jednu funtu (tj. oko 100 dinara, razdaljina za 9 sati vožnje). Tamo gde ima vozova, to je bilo još i bolje nego bus, jedino je šteta što vozova nema na mnogo pravaca (ja sam išao Manchester-Edinburgh za funtu, samo te linije više nema na MegaBus-u).
 
Hvala na odgovoru :)
Ne bojim se zime,imam vec u koferu jednu dugu Moskovsu zimu :)
Brinu me hosteli..Nekako mi se cini da imam malo vvise godina za takav oblik smestaja,ali mislim da necu moci da priustim sebi bolji smestaj na zalost,jer cu predhodno provesti 10 dana u Londonu..
Zanima me,kakve su sobe,higijena,koliko ljudi bude u sobi?
Mislim da cu imati,jos pitanja ukoliko budete raspolozeni,za odgovor..:)
 
Svaka ti cast za putopis!!! Obozavam Skotsku i nadam se da cu jednog dana otici! Videla sam da Kon Tiki ima ponudu za Skotsku 10-ak dana avionom 1050 eura. Bilo je 850...Ne znam da li moguce na taj nacin doziveti Skotsku i osetiti taj duh...?
 
Evo vec nekoliko dana ,traje potraga za smestajem u Edinburgu..Za pocetak smo planirali rentati auto u Londonu i kolima se uputiti u Skotsku..Ono sto me zabrinulo je visoka cena smestaja,obzirom da se radi u drugoj polovini januara..i jaooo..Ima li vesti o nekom dobrom hostelu,sa tri kreveta..
 

Back
Top