Sizife, ne izmeštaj temu

  • Začetnik teme Uz Božju pomoć
  • Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U

Uz Božju pomoć

Gost
Ma da, naravno da je sve drugo bolje od opijata, za to sam uvek, nego drugo nešto mene interesuje. Poznavajući neke osobe koje dugo vremena konzumiraju tzv. "lake droge", primećujem da su se uglavnom svi "zakopali" u nekom vremenu i izgledaju mi kao da hiberniraju. Izgledaju normalno, pričaju normalno, sve je na prvi pogled normalno. Ali onaj ludački plamičak u očima im vidim svaki put kada ugledaju svoju "voljenu" gandžu. Grozno. Mislim, koja je njihova životna filozofija? Šta bi oni bez tih stvari? Šta je sa njihovom duhovnošću? Folozofija je po definiciji ljubav prema mudrosti, jel' da? Gde je onda tu mudrost? Nekako, kao da sve preko piva i R'n'R-a (koje ja, lično, volim jel'... 8) ) nije više pod kontrolom, pa su onda neki odlučili da pređu svaku granicu... Filozofija... Ljubav za mudrost. Lepo zvuči. Samo... Nešto malo ljudi hoće da se upusti u pravo filozofiranje. :?
 
anakin:
religija je najveci opijat. i narkomani i vernici imaju problem da se suoce sa realnoscu.

Pitam vas samo jedno, shta je to shto opijat moze da nauchi coveka? Shta je to sto, ne religija, vech vera moze da nauchi coveka?
Opijat ne nudi izbor, nego ti daje jedan pravac. Vera, vera ti daje izbor, pa cak i izbor opijata ako ti mislish da je to dobar pravac. Ono sto sledi posle izbora nije Bozija promisao, vec posledica tvog izbora. Kada je negativna, onda je Bog kriv, a kada je uspeh, onda je on rezultat nase inteligencije? Verovanje, je verovanje u slobodu izbora po bilo kojoj stavci zivota. Opijat je pasivnost, letargija a vera potpuni opozit. Zbog cega bi nam neko smetao, ko pokusava da ti kaze gde ces pogresiti i koje ce biti posledice tvog gresenja. Poredjenje narkomana i vernika mi lici na potpuno elementarno ne poznavanje ne samo vere uopste, nego i narkomanije. Ali kao sto je to u svemu, imate slobodan izbora da birate, pa vi izvolite, a vreme teche.... i ne moze ga niko vratiti...
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top