KOJI JE PO VAMA NAJPRIMENJIVIJI NACIN (STIL) BORENJA - Strana 22
Strana 22 od 27 PrvaPrva ... 12181920212223242526 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 526 do 550 od 655

Tema: KOJI JE PO VAMA NAJPRIMENJIVIJI NACIN (STIL) BORENJA

Domaćin bRu zLi (avatar)
    Učlanjen
    17.02.2009.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    119

Podrazumevano Re: KOJI JE PO VAMA NAJPRIMENJIVIJI NACIN (STIL) BORENJA

Citat Original postavio gospodar jutra Pogledaj poruku
    Citao sam malo po ovoj temi i dosao sam do otprilike 10 str kada su return_of_rasta i jos neki slicni lik poceli nerazumljivo da govore. Citam i ne mogu da verujem da ljudi jos veruju u aikido i slicne totalne gluposti koje mogu da se primene samo ako protivnik malo i potpomogne pri izvodjenju tehnika. Ma aikido je vise ples koji pomalo lici na borbu kao i kapuero. Zar ljudima MMA, u kojoj se moze koristiti bilo koja borilacka vestina, nije razbila iluzije o nekim "borilackim vestinama"
    BRAVO

Bas upravo tako.....u mma mozes da ga mlatis kako hoces.....A sto neko ne uzme AIKIDO ili Hi ha hu oj ha Kung fu stil
    I meni je ovo bilo tesko nekada da prihvatim tesko je to za svakog coveka ali nazalost tako je........Ah a kad se setim koliko sam se ubedjivao na temi wing chun da Yebeni Cheung koji ima 150 god i 30 kila sa sve krevet ne moze da ispuca za sekundu 8 udaraca a svaki udarac jak kao da te opicio majk Tajson kroseom..........Cuti pusti decu neka mastaju (pa i ove starije koji su ostali u tom stadijumu)Al najzesce od svega je da svi ti treneri tih spiritualnih borilackih vestina i njihovi ucenici su extra majstori al su IMALI SAMO 3 ULICNE BORBE U ZIVOTU a zadnja je bila u osmom razredu...........
    Poslednji put ažurirao/la Dragisha : 15.02.2012. u 10:39

Domaćin bRu zLi (avatar)
    Učlanjen
    17.02.2009.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    119

Gledao sam pre neki dan Na kablovskoj HUMAN WEAPON i prikazivali muay thai i odusevio sam se......Kakva brutalnost.....Ja bih to kombinovao sa nekim blokovima wing chuna + kretnja iz karatea + snaga i masa bodibildera + BJJ i brazilska dziudzica nesto pomalo iz dzudoa.....itd mada ovo zadnje slabije jer se niko ne valja po ulici toliko vise kad obore protivnika uhvate pa ga sutiraju il mu gaze facu

Početnik ja3054 (avatar)
    Učlanjen
    18.04.2007.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    0

Prvo poz svima.
    Drugo... Sve, ali SVE postove sam procitao, cak i neke klipove odgledao, proslo je dosta vremena i sad ne znam sta sam hteo da napisem...
    God dammit...
    Aj probacu sutra.
    Ne setio sam se... Ima jedan poduzi post koji je postavio lik koji trenira soko sistem i dosta je dobro objasnio stvari sto se tice teorije. E sad. Dosta ljudi odje je reklo da nije bitna vestina vec kaki je covek. I u pravu su. Moja logika je sledeca:
    1. ostati hladne glave
    2. izbegavati konflikt po svaku, ali bas po svaku cenu ma koliko te prozival, pljuvali i sl
    3. ono pod 2 dva ne vazi ako dodje do fizickog kontakta (mada se i tada moze pobeci ali sta ako nisi sam/a tj treba zastititi nekoga ili ako si sateran u cosak tad smes da im opstis sa familijom ali obrati paznju pod 4)
    4. pokusati da, ako je vec doslo do borbe, se ne povredi protivnik (previse... Jes' on mene nozem a ja kao da budem fin, paz' da necu). Napravis invalida od coveka ili nesto jos gore i sta onda? Da se zamonasis i da okajes grehe?... Ne znam da li to ima kod nas?...
    5. poenta svrha sustine svake vestine je da se od coveka napravi 'vaki neki lik ne?

Ok dosta, kasno je i morao sam da napisem sve ovo u napadu inspiracije oprostite mi.
    Poslednji put ažurirao/la ja3054 : 30.11.2009. u 00:36

Početnik
    Učlanjen
    12.12.2009.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    0

Gospodo borci bitku ne dobija vestina nego čovek - borac. Šta je bitno: spremnost, kliker i naravno srce.
    (...boj nebije ljuto oruzje, već boj bije srce u junaka..)

Primećen član Čika Pera (avatar)
    Učlanjen
    23.02.2009.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    25

Citat Original postavio WTPREDATOR Pogledaj poruku
    Pazi ovako, ako se trenira 10 godina Shotokan koji je najzastupljeniji u Srbiji pa se malo oprobas sa nekim ko trenira 3 godine box, i to intenzivno na primer 3 puta nedeljno, rekao bi da je bolji i primenjiviji box, jer je jednostavan sa tehnicke strane, na ulici pali jednostavnost jer nemas vremena za razmisljanje, zato kazem da je jednostavan, sto se tice bxa u Srbiji, ja ne znam kako se tamo predaje ali u Box Club Basel-u imas pored normalnog boxa za takmicare i Fitness Boxing, Shadow Boxing a takodje i Self defence Boxing.
    Amin.
    A Shadow se radi svuda gde ima ogledalo jer je odličan način da popraviš svoj gard (jerbo vidiš i sam gde si šupalj) i tehniku.

E sad ako postavljač teme nije mislio na 'kafanske' tuče nego na npr obezbeđivanje lica onda bi pre trenirao BJJ

Primećen član A-LEX (avatar)
    Učlanjen
    26.05.2008.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    26

Mislio sam na ulicne/kafanske tuce...za obezbedjivanje nekoga ima druga resenja.

Učlanjen
    23.02.2009.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    25

Onda se u potpunosti slažemo

Legenda Happiness.. (avatar)
    Učlanjen
    31.01.2009.
    Pol
    ženski
    Reputaciona moć
    132

jel neko primenjuje te borilachke veshtine?

Učlanjen
    23.02.2009.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    25

Citat Original postavio Happiness.. Pogledaj poruku
    jel neko primenjuje te borilachke veshtine?
    Koliko vidim po vestima i novinama trenutno se najviše primenjuju mesarske borilačke veštine - bricom u škembe.

Domaćin
    Učlanjen
    28.02.2007.
    Pol
    muški
    Tekstova u blogu
    3
    Reputaciona moć
    0

Citat Original postavio Čika Pera Pogledaj poruku
    Koliko vidim po vestima i novinama trenutno se najviše primenjuju mesarske borilačke veštine - bricom u škembe.
    Ja sam krenuo kod komsije kasapina na privatne casove , sad sam 'close door student'

Obećava Deathshead (avatar)
    Učlanjen
    26.12.2008.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    17

Citat Original postavio xitm3n Pogledaj poruku
    nisam ja rekao da je box lak,nego da nije tehnicka vestina u onom smislu u kom sam ti ojasnio.Nisam se izjasnio da je ovaj sport ili onaj bolji od ove vestine ili one i obrnuto,samo sam smarac sto se tice preciznosti u izrazavanju.sad se prepirati koji je sport ili vestina bolja je uzaludno jer imas karatistu koji ce da razvali boxera,judista aikidoku,jujutsu majstor ninju,ali ti svi pojedinacni slucajevi govore vrlo malo o samoj vestini ili sportu,a mnogo o tim konkretnim ljudima.100 puta je ponovljeno pa nije na odmet i 101. put da je vise do nacina treninga nego do toga sta teniras,i da je vise do coveka nego do vestine
    Izvini kako ti to jujutsu majstor ce da razvali ninju? U Ninjutsu veliki broj tehnika podrazumeva bacanja, gusenja, borbu u parteru, i izvlacenje iz svih poluga u parteru u koje vas neki prakticar jujutsua, bjj, ili judoa moze uhvatiti. Ne kazem da te ninja kontra tehnike nisu sportske, ali ipak Ninjutsu nije sport i nemoj Ninjutsu da stavljas medju sportove. Jedno je kad se kickboxer, boxer, MT, JKD, Kung Fu borac bori protiv jujutsu majstora. Uvijek bi se kladio na jujutsu. Ali nemoj molim te da pricas o stvarima koje ne razumijes. Znas ti dobro odakle je nastao jujutsu, tako da nema sanse da bi neko mogao da projektuje borbu Ninjutsu i Jujutsu.
    I am not sending you because you are invisible, I am sending you because you don`t exist.

Učlanjen
    26.12.2008.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    17

Citat Original postavio Калиста Pogledaj poruku
    Po meni ako bi se gledao samo jedan sistem koji bi imao najširu primenu na ulici, onda je to Krav Maga, s obzirom da obuhvata brzu odbranu i da se zasniva na principima različitih borilačkih veština.

A ako neko ima vremena da proba više stilova i da na osnovu toga sam iskombinuje ono što mu najviše leži, onda bi moj izbor bio:
    1. Muay Thai - zbog udaračkih tehnika
    2. BJJ - zbog partera
    3. Eskrima - zbog odbrane od noža i palice
    A ako neko izvadi pištolj sa namerom da zaista puca, onda za to ne postoji nikakva samoodbrana
    Postoji samoodbrana i za to. Za sve postoji samoodbrana, ali ljudi to ne znaju pa zbog toga neki misle ako ponesu pistolj onda su 100% sigurni u ishod. Za te stvari preporucujem Ninjutsu i Krav Magu.
    I am not sending you because you are invisible, I am sending you because you don`t exist.

Elita
    Učlanjen
    28.02.2007.
    Pol
    muški
    Tekstova u blogu
    1
    Reputaciona moć
    81

Citat Original postavio Deathshead Pogledaj poruku
    Izvini kako ti to jujutsu majstor ce da razvali ninju? U Ninjutsu veliki broj tehnika podrazumeva bacanja, gusenja, borbu u parteru, i izvlacenje iz svih poluga u parteru u koje vas neki prakticar jujutsua, bjj, ili judoa moze uhvatiti. Ne kazem da te ninja kontra tehnike nisu sportske, ali ipak Ninjutsu nije sport i nemoj Ninjutsu da stavljas medju sportove. Jedno je kad se kickboxer, boxer, MT, JKD, Kung Fu borac bori protiv jujutsu majstora. Uvijek bi se kladio na jujutsu. Ali nemoj molim te da pricas o stvarima koje ne razumijes. Znas ti dobro odakle je nastao jujutsu, tako da nema sanse da bi neko mogao da projektuje borbu Ninjutsu i Jujutsu.
    Bas bih voleo da vidim kako bi se majstor ninjutsu snasao u parteru protiv majstora dzudoa.
    Ako si ikad radio borbu u parteru onda ne bi mogao da pricas da je to izvlacenje iz poluga tek tako.U 95% slucajeva to jednostavno nije moguce,osim ako nisi neki ludak kao Fedor koji je trpeo i cupao se iz neverovatnih poluga i gusenja gde bi svaki 'normalan' borac predao.

Aktivan član gnjec (avatar)
    Učlanjen
    02.01.2005.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    46

I ti bre smori sa judoom.

Ovaj je smrtonosni ratnik noci koji ubija pogledom, ti treniras nepobedivi judo -.-

Ajde bre deco iskljucite sony, idite prosetajte malo

Primećen član milosmalic (avatar)
    Učlanjen
    15.07.2004.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    39

Ruska Borilačka veština СИСТЕМА (Ruski Sistem), Hrast, Beograd

Zainteresovan član
    Učlanjen
    02.05.2009.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    19

Citat Original postavio Deathshead Pogledaj poruku

Odatle je nastao jujutsu ?

Učlanjen
    26.12.2008.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    17

Jujutsu je nastao na bojnom polju kao ratnicka vestina koju su primenjivali borci ukoliko im neprijatelj izbije mac iz ruke. Takodje prilikom bacanja raznih pirotehnickih naprava, podmetanja zamki, preskakanja rovova, opsadnih barijera, desavalo se da vam ispadne mac. Sta dalje? Morate doci do vaseg maca, ali ako ste na krovu,..... DAJ BRE LJUDI NE PRAVITE SE GLUPI TREBA DA VAM CRTAM???!!!!????. Ne vidite nista van sale i strunjace???
    Dakle jujutsu je ukljucivao tehnike borenja golim rukama, naravno imali biste samurajski oklop (yoroi) koji je ratnika ostavljao jako fleksibilnim za izvodjenje tehnika jujutsua koji bi ukljucivao i borbu nozem kada bacite protivnika na zemlju. Onda uzmete njegovo oruzje.

Ninjutsu je taj jujutsu unapredio na veci nivo dodavsi tehnike kojima se lakse savladava protivnik i plus tehnike oduzimanja oruzja pre bacanja na zemlju, prilikom odbrane od vise naoruzanih napadaca. Na pr. primenite hvat protivnika koji na vas jurisa macem, poluga, uzimanje oruzja pa onda bacanje, probadanje protivnika na zemlji macem odozgo i nastavljanje borbe sa ostalim upravo sa tim macem,....

Nov član
    Učlanjen
    14.02.2012.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    0

iskusan sam borac.imam 20 godina trenutno zivim u hong kong kina.treniram kung fu wing chun od svoje 14 godinu.sa 18 godina sam doso iz srbije u hong kong da treniram kod najboljeg grendmastera Ip Chuna sina od yip mena trenera bruce lee. po dolasku u hong kong posle 1 godinu sam osvojio internacionalni turnir do 25 godina.merili mi jacinu ruke i brzinu udarca.brzi na mi mnogo velika.ruki mi nisu mnogo debele izgledaju tank.kad me neko napdne direkt ili krose i kad mu uradim blok iz wing chun odma mu pucaju ruke.udarao sam rukama i nogama u drvo svi mi ispucala koza.kad dolazim u srbiju tako likovi se cackaju uzmu nozeve i to.ali ja jedino nosim nuncake.iskusan sam znam da udaram mnogo brzo.Ip chun me sve naucio.za turnir iz celog sveta do 25 godina bilo je oko 200 boraca razlicitim vestinama.u polufinale sam jedva uz muku i krvi savladao britanskog kikboxera(udarao sam ga u bicepse) u finale tajlandskog boksera mau tai.isto tesko.od tad sam bio poznat najmljadji koji osvojio takmicenje.za vise informacija javite se na email [email protected] posto facebook nemam.

Aktivan član GODFATHER10 (avatar)
    Učlanjen
    15.02.2012.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    26

Tako nesto ne postoji .Sve ovisi od coveka do coveka.
    Neko ko trenira balet moze biti uspesan,samo mu preostaje
    da ojaca udarce...dajem primer
    Dacu mu predlog koji nece moci da odbije

Obećava
    Učlanjen
    12.11.2007.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    21

Citat Original postavio foleywingchun Pogledaj poruku
    iskusan sam borac.imam 20 godina trenutno zivim u hong kong kina.treniram kung fu wing chun od svoje 14 godinu.sa 18 godina sam doso iz srbije u hong kong da treniram kod najboljeg grendmastera Ip Chuna sina od yip mena trenera bruce lee. po dolasku u hong kong posle 1 godinu sam osvojio internacionalni turnir do 25 godina.merili mi jacinu ruke i brzinu udarca.brzi na mi mnogo velika.ruki mi nisu mnogo debele izgledaju tank.kad me neko napdne direkt ili krose i kad mu uradim blok iz wing chun odma mu pucaju ruke.udarao sam rukama i nogama u drvo svi mi ispucala koza.kad dolazim u srbiju tako likovi se cackaju uzmu nozeve i to.ali ja jedino nosim nuncake.iskusan sam znam da udaram mnogo brzo.Ip chun me sve naucio.za turnir iz celog sveta do 25 godina bilo je oko 200 boraca razlicitim vestinama.u polufinale sam jedva uz muku i krvi savladao britanskog kikboxera(udarao sam ga u bicepse) u finale tajlandskog boksera mau tai.isto tesko.od tad sam bio poznat najmljadji koji osvojio takmicenje.za vise informacija javite se na email [email protected] posto facebook nemam.
    Cestitam,trebalo bi da se javis Palmi,zbog vostane figure!poz i puno uspeha http://www.kurir-info.rs/sport/ovo-s...ica-182118.php

Početnik
    Učlanjen
    13.02.2012.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    0

Onaj koji se trenira prosto i jednostavno.

drzare nije na forumu
    има и паметнијих ствари да ради....
    Aktivan član drzare (avatar)
    Učlanjen
    13.07.2005.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    44

Citat Original postavio Bojan_BRT Pogledaj poruku
    Bas bih voleo da vidim kako bi se majstor ninjutsu snasao u parteru protiv majstora dzudoa.
    Ako si ikad radio borbu u parteru onda ne bi mogao da pricas da je to izvlacenje iz poluga tek tako.U 95% slucajeva to jednostavno nije moguce,osim ako nisi neki ludak kao Fedor koji je trpeo i cupao se iz neverovatnih poluga i gusenja gde bi svaki 'normalan' borac predao.
    нисам нешто сигуран колико џудока носи нож са собом?
    Нинџицџама је неко сечиво често надохват руке...
    размисли поново о борби између спортисте и неког ко тренира нешто практичније...
    шта слушаш- чуј
    шта гледаш-види
    шта не знаш-научи
    www.sistemasrbija.rs

Zaslužan član
    Učlanjen
    04.04.2007.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    370

Мене нпр. занима шта мислите колико су у правој тучи важни високи ножни ударци, тј. колико су практични?
    Свако задавање ударца ногом је истовремено слабљење свог ослонца и стабилности, а и пружање прилике противнику да те ухвати за ногу о обори те...
    Волео бих мало више коментара о овоме..
    Какава је разлика између Александра Вучића и Бранимира Главаша? Главаш се не љути кад му се каже да је усташа.

drzare nije na forumu
    има и паметнијих ствари да ради....
    Aktivan član drzare (avatar)
    Učlanjen
    13.07.2005.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    44

Citat Original postavio ccaterpillar Pogledaj poruku
    Мене нпр. занима шта мислите колико су у правој тучи важни високи ножни ударци, тј. колико су практични?
    Свако задавање ударца ногом је истовремено слабљење свог ослонца и стабилности, а и пружање прилике противнику да те ухвати за ногу о обори те...
    Волео бих мало више коментара о овоме..
    скупи другаре, направите једну квалитетну гужву где ће бити свак против сваког, довољно је да се само мало јаче гурате (дакле без удараца) и покушајте то да радите и са ногама....
    Пренеси искуство из те вежбе...
    шта слушаш- чуј
    шта гледаш-види
    шта не знаш-научи
    www.sistemasrbija.rs

Zaslužan član
    Učlanjen
    04.04.2007.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    370

Citat Original postavio drzare Pogledaj poruku
    скупи другаре, направите једну квалитетну гужву где ће бити свак против сваког, довољно је да се само мало јаче гурате (дакле без удараца) и покушајте то да радите и са ногама....
    Пренеси искуство из те вежбе...
    Е сад с ими много помогао.
    Па ја да имам прилику за тако нешто не бих овде постављао питање о томе...
    Какава је разлика између Александра Вучића и Бранимира Главаша? Главаш се не љути кад му се каже да је усташа.

Slične teme

1. Koji stil muzike najviše slušate?
    Autor kyo. u forumu Muzika
    Odgovora: 226
    Poslednja poruka: 04.03.2010., 21:59
  2. SU-35 ili SU 34 koji je po vama kvalitetniji?
    Autor gru_sekcija u forumu Avijacija
    Odgovora: 18
    Poslednja poruka: 12.12.2008., 09:44
  3. na koji nacin odbijate
    Autor Daca 94 u forumu Tinejdžeri
    Odgovora: 136
    Poslednja poruka: 27.03.2008., 21:57
  4. koji je po vama najbolesniji film koji ste gledali?
    Autor Betty_Blue u forumu Film i video
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 06.08.2007., 20:52
  5. koji su najbolji po vama
    Autor kkkkk u forumu Hardver
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 02.06.2004., 16:31

Pravila za slanje poruka

• Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku