vodjenje poslovnih knjiga

Direktor privrednog drustva odlukom imenuje lice koje je odgovorno za vodjenje polsovnih knjiga i sastavljanje finansijskih izvestaja.Dakle, direktor vaseg preduzeca moze da imenuje Vas za pomenute poslove ,ali Vam preporucujem da angazujete lice koje je strucno u toj oblasti tj.knjigovodju.
Koliko mi je poznato od prosle godine nije neophodan sertifikat da bi lice obavljalo poslove vodjenja knjiga i sastavljanja finansijskih izvestaja,vec direktor imenuje lice nezavisno od strucne spreme ili posedovanja sertifikata.:)
 
Da li vlasnik DOO moze sam da vodi poslovne knjige i potpisuje finansijske izvestaje, naravno angazovao bi tu svoje kolege neformalno da pomognu. Sta se tu desava vezano za famozne tzv certifikate.


Jako je opsiran odgovor na tvoje pitanje tako da ces tesko dobiti odgovor na opvaj nacin. Preporucujem ti da pogledas www.knjigovodstvenagencije.com i to bas na stranici
http://knjigovodstveneagencije.com/vodjenje-knjiga/index.html , a imas i brojeve telefona pa mozes da zoves da pitas.
 
Vlasnik doo ne može nikako sam voditi poslovne knjige ukoliko ne poseduje licencu računovođe. Vođenje poslovnih knjiga je veoma ozbiljan i izuzetno odgovoran posao koji zahteva stalno učenje i praćenje propisa. Neću ni da pominjem visinu kazni za doo i njihove vlasnike ukoliko "uprskaju" stvar sa finansijskim izveštajima.Doo mora da vodi poslovne knjige po sistemu dvojnog knjigovodstva. Ljudi za dobijanje licenci i za obavljanje tih poslova provode dane i godine...ceo svoj vek učeći.Odakle Vam ideja da vlasnik može sam da vodi knjige ako je za to potpuno nestručan!?
 
Re: Kamenko
Mislim da za DOO mora da postoji ovlascenji knjigovodja koji ce biti pravni zastupnik pred nekim od drzavnih organa. Drugim recima mislim da ne mozes sam da vodis sebi knjige ako si DOO, jedino mislim da mozes da vodis sebi knige usluv=caju da imas neku licence.
Najbolje resenje ti je da odes na www.knjigovodstveneagencije.com i da se tamo detaljnije raspitas oko sve sto te zanima.
 

Back
Top