Novine „Правда”. tvrde da je uhapšen Ratko Mladić!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

1234

Domaćin
Banovan
Poruka
4.833
http://www.srbijazemljaheroja.com/r...55-25&catid=36:2008-07-21-05-48-26&Itemid=138

МУП и БИА не демантују и не потврђују информације о томе да је ухапшен и ратни командант Војске Републике Српске

Баралић: Не треба искључити такву могућност. Ако одређене службе знају кретање генерала Младића и постоји политичка одлука онда то не искључујем као могућност
Јерковић: Мислили смо да иза игре Славице Ђукић-Дејановић стоји даље прекрајање воље грађана, али смо касније видели да иза њене одлуке стоји много више
Постоји велика могућност да је поред Радована Караџића ухапшен и генерал Ратко Младић, али да надлежни органи чекају прави тренутак како би то саопштили, сазнаје „Правда”.
У информативној служби МУП-а Србије међутим јуче нису могли званично да потврде, али ни да демантују ову информацију. На питање да ли је тачно да је поред Радована Караџића, ухапшен и Ратко Младић у информативној служби МУП-а су само кратко одговорили да немају такву информацију. Упитани да ли то значи да генерал Младић није ухапшен, у служби за односе са јавношћу су рекли: „Не можемо да кажемо ни да јесте ни да није ухапшен јер немамо никакве информације”.
Незванично, у српској полицији се говори о томе како су „заједно пали Караџић и Младић”.
- Протеклих дана изведено је неколико акција. У једној је ухапшен Радован Караџић. За акцију код Топчидерске звезде тврдило се да је изведена како би се ухватио Горан Хаџић. У понедељак, пре објављивања да је ухапшен Караџић, прво смо обавештени да је „пао” Хаџић. Значи, намерно се пуштају контрадикторне гласине, како би се направила конфузија код политичара и у медијима. Како тренутно стоје ствари, нико не може ни да потврди, ни да одбаци могућност да је протеклих дана лоциран и ухапшен генерал Младић, каже за наш лист извор из МУП-а Србије.
У БИА такође нису могли да кажу ништа о овом сазнању и само су кратко одговорили да они не дају такве информације.
Потпредседник СРС, Драган Тодоровић, за „Правду” је рекао да није чуо да је ухапшен и генерал Ратко Младић.
- Нисам чуо тако нешто. То су спекулације и у то не бих улазио нити бих то коментарисао - рекао је Тодоровић.
Рајко Баралић, посланик и члан ГО СПС, такође ништа није чуо о хапшењу генерала Младића.
- Не знам ништа о томе. То је све у сфери спекулација. Мада, не треба искључити такву могућност. Ако одређене службе знају кретање и ако постоји политичка одлука онда то не искључујем као могућност - каже Баралић. Александра Јерковић из Нове Србије сматра да ништа није немогуће и каже да би информације које су саопштили координатори акционог тима Расим Љајић и Владимир Вукчевић, да нису трагичне, биле комичне.
- Цела ситуација је таква. Мислили смо да иза игре Славице Ђукић-Дејановић стоји даље прекрајање воље грађана, али смо касније видели да иза њене одлуке стоји много више - каже Јерковић.
Она додаје да од ове владе може свашта да се очекује и да ће Тадић, у маниру доброг дечака, све да уради како би задовољио наредбодавце са запада.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top