Dejli telegraf: Mladić "otkucao" Karadžića

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

systemofadown

Iskusan
Poruka
6.070
Radovan Karadžić uhapšen je na osnovu informacije koju je haškim istražiteljima dao drugi najtraženiji haški begunac, general Ratko Mladić, tvrdi izvor "Dejli telegrafa" (Daily Telegraph) blizak nemačkoj obaveštajnoj službi.

Po interpretaciji britanskog lista, upravo je hapšenje Mladića bilo "pitanje dana", pošto se "srušila mreža njegove političke podrške". Mladić je zato, kako se navodi, pregovarajući s onima koji ga gone o uslovima svoje predaje "dao informacije o Karadžićevom kretanju da bi se spasio".

Izvor "blizak nemačkom BND-u" naveo je da je Mladić odlučan da izbegne suđenje u Haškom tribunalu i rađe bi se pojavio pred Specijalnim sudom u Beogradu.

"Mladić je dao neke informacije o Karadžiću, verovatno pre nekoliko meseci, da bi sebe spasio. To znači da on zna da će mu biti suđeno", navodi anonimni izvor.

"Zapadne obaveštajne službe pomogle su u hapšenju Karadžića. To znači CIA, u saradnji sa nemačkom, francuskom, britanskom službom. Ove evropske vlade su zainteresovane da uvuku Srbiju u EU i odvuku je od Rusije", dodao je izvor "Dejli telegrafa".
http://www.mtsmondo.com/news/vesti/text.php?vest=104152
:super::super::super::super:
 
Mladić nikako nema preča posla nego da žbiruje i cinka za Tribunal!!! Još samo da čujemo da je on bio onaj lik koji je u busu namakao Radovanu šešir preko očiju i odvezao ga do prostorija BIA, te kasirao 5 milki USD + milku ojra i glupost bi bila kompletna!!! Ovo je nešto najgluplje što se zadnjih dana moglo slušati i gledati u javnim medijima!!!
Sad kad još na Zapadu izvale da je Ratko sa Radovanom radio u istoj privatnoj klinici kao hirurg i da je bitna karika u međunarodnom lancu krijumčara ljudskim organima i sl. autodijelovima!!!:rotf::rotf::rotf:
 
Poslednja izmena:
Bio bi to, uistinu, neochekivan rasplet dogadjaja...

Sve ove godine gledamo komshije popreko : "Da li je ovaj izdajnik... Ili je mozhda ipak onaj izdajnik..."
Lupamo glavu da li ce se predati ili se nece predati... Da li ce se ubiti pri hapshenju...

A ono na kraju jedan drugog izdaju... Ratko izdao Radovana da bi sachuvao svoju guzicu, i onda mu Radovan, zauzvrat, vrati istom merom...

Bilo bi neochekivano...


A i ako ne bude tako, barem mogu ljudi koji trazhe Mladica ubediti Karadzica da ga je ovaj izdao, da bi im dr David onda rekao kako da uhvate djenerala...


Sve u svemu, krimi roman...
 
Smešno i glupo.
U ovo ne bi poverovali ni najnaivniji čitaoci džepnih špijunskih romana iz 70-ih godina XX veka.

Nenormalno je da dve najtraženije osobe iz ex-yu ratova, koje se uspešno skrivaju od potera nekoliko "glasovitih" obaveštajnih službi, skoro 13 godina, uopšte znaju za lokaciju, okruženje i način skrivanja onog drugog.
Da je to tako bili bi davnih dana pohvatani i već bismo i zaboravili na njih.

Druga stvar, oni se vole u tri PM. Te, ni to ne daje da prođe teorija da su bili u ikakvom kontaktu, odnosno znali za onog drugog.

Ako je taj BND toliko pametan da zna šta Mladić razmišlja, i da zna da je on u nekakvim pregovorima o svom hapšenju i suđenju, zašto tu informaciju iznosi tek sada? Zašto je nisu na vreme obelodanili kao dokaz da ne postoji volja da se Mladić momentalno uhapsi, iako je dostupan našim vlastima?
I zašto sad, po objavljivanju tih obaveštajnih podataka, ne vrišti tužioc iz Haga, holandska vlada i Brisel, da se odmah uhapsi?

I na kraju, ako je BND toliko pametan, zašto nisu sačuvali u životu svog najvećeg obaveštajca i operativca na Balkanu, Zorana Đinđića?
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top