Konkursi

Cecilija

Obećava
Poruka
56
Festival mladih pesnika Srbije i Crne Gore


Dom omladine Zaječar raspisuje konkurs za učešće na XIX Festivalu mladih pesnika Srbije i Crne Gore.
Ciklus od deset neobjavljenih pesama, potpisan šifrom, (u posebnom kovertu dostaviti rešenje šifre), umnožen u četiri primerka poslati na adresu:
Dom omladine Zaječar, Poštanski fah 57, 19000 Zaječar,
sa naznakom «za Festival».
Pravo učešća imaju pesnici do 30 godina starosti.
Pesme dostaviti do 15.04.2004. godine.
Pesnici čije pesme odabere Stručni žiri stiču pravo učešća na XIX Festivalu mladih pesnika Srbije i Crne Gore koji će se održati od 25. do 29. maja 2004. godine u Zaječaru.
Laureat Festivala stiče pravo na objavljivanje knjige.



Nevladine organizacije LiNet (Liberal Network), Beogradska Omladinska Mreža i partnerske organizacije pripremaju izdavanje zbirke kratkih prièa neafirmisanih mladih autora i autorki iz Srbije i Hrvatske. Cilj izdavanje zbirke je promovisanje mladih, do sada neobjavljivanih autora, kao i uspostavljanje saradnje izmeðu mladih književnika iz dve države.
Pozivamo autore iz Srbije i Hrvatske, mlaðe od 30 godina, da nam do 20.aprila pošalju po jednu neobjavljenu kratku prièu (ne dužu od 9000 znakova ) i svoju kratu biografiju.
U tematskom smislu na konkursu ne postoje ogranièenja.
Selektirane prièe æe biti uvrštene u Zbirku èije štampanje planiramo za sedmi mesec tekuæe godine. Bitan uslov za uèešæe na konkursu je da autor prethodno nije objavio knjigu.
Uslovi saradnje biæe naknadno dogovoreni sa autorima èiji radovi budu selektirani za objavljivanje.
Molimo Vas da prièe dostavljate iskljuèivo putem e-maila: zbegkonkurs04@yahoo.com .
Za sve dodatne informacije mozete se obratiti na:
zbegsamizdat@yahoo.com


Knizevni casopis “POKUS” - KONKURS ZA NAJLEPSI HAIKU CIKLUS

Salju se do tri ciklusa (po 5-7 haikua). Svaki ciklus mora imati svoj naziv. Pesme se salju u jednom primerku, potpisane punim imenom i prezimenom. Konkurs nije nagradni, a izabrani haiku ciklusi ce uci u knjigu “Najlepse haiku niske 2004.” Knjiga ce imati najmanje 100 str. A5 formata, plastificirane korice u koloru, meki povez i kostace 100 dinara. Uz pesme napisite puno ime i prezime, adresu i telefon radi brzeg kontakta (i e-mail ukoliko ga imate)
Konkurs je otvoren do 1. maja 2004.
Adresa: POKUS (Vasa Radovanovic)
Vase Carapica 74, 11223 Beli Potok / Bgd. , Srbija
E-Mail: vasagoca@EUnet.yu
Tel. 011/ 3906-310 ili 064/ 11 999 85


Knjizevni klub "Branko Miljkovic" iz Knjazevca raspisuje tradicionalni pesnicki konkurs "Rade Tomic", a prvo ucesca imaju svi autori koji pisu na srpskom. Potrebno je poslati 3 do sada neobjavljene pesme u 3 primerka, sa sifrom i resenjem sifre u posebnoj koverti. Na adresu kluba: Dom kulture, Ulica Branka Radicevica bb, 19350 Knjazevac, sa naznakom "za konkurs".
DO 15 APRILA OVE GODINE


Pozdrav,
C. :)
 
Mozda i jesu namesteni, ali je strava druzenje,(upoznala sam neke ljude sa kojima sam i danas u kontaktu, super smo drugari), ako te pozovu kao finalistu. :D No, u svakom slucaju, aktivni sam ucesnik istih i najbolje mi je bilo u Kikindi, narodno veselje! Mada ima jako mnogo sujete medju, pogotovo, mladim pesnicima, sto je mene iznenadilo u Bijelom polju,bilo mi je cak i smesno, bas se loze na nagrade, pogotovo kad su novcane :)
I nema na cemu, MS!
Pozdrav,
C.
 
Cecilija:
Mozda i jesu namesteni, ali je strava druzenje,(upoznala sam neke ljude sa kojima sam i danas u kontaktu, super smo drugari), ako te pozovu kao finalistu. :D No, u svakom slucaju, aktivni sam ucesnik istih i najbolje mi je bilo u Kikindi, narodno veselje! Mada ima jako mnogo sujete medju, pogotovo, mladim pesnicima, sto je mene iznenadilo u Bijelom polju,bilo mi je cak i smesno, bas se loze na nagrade, pogotovo kad su novcane :)
I nema na cemu, MS!
Pozdrav,
C.

Uvek sam se plasio da izadjem na bilo koji konkurs. Hteo sam ove godine prvi put da probam. Imao sam plan da probam na "Disovim vecerima poezije", ali nisam... Imam taj strah da nisam dovoljno dobar. I misljenje da imam samo 23 godine. Ali, dok se ja smislim bice kasno. :( Jos kad sam cuo da je u konkurenciji pesnika-seniora pobedila Radmila Lazic, malo sam se razocarao. Stvarno mi se ne svidja njen stil pisanja...

U svakom slucaju Cecilija, hvala na informacijama. ;)
 
Ja sam konkurisala na pet, od pocetka godine, Zajecar, Vrbas, Knjazevac - pesnicki konkursi i Beograd, Valjevo - kratka prica, u narednih mesec, dva,izlaze rezultati. Ali mislim da vredi slati, sto da ne, ne znas dok ne probas zar ne?!
Sve najbolje, narode i eto mene sa jos nekim konkursom
Pozdrav,
C.
 
Pesnički konkurs


Obavestavamo Vas da je KK "Miroslav Mika Antic" iz Indjije, raspisao pesnicki konkurs za 15. Savezni i Medjunarodni susret pesnika pod nazivom "Garavi sokak".
Do tri pesme u tri primerka (teme slobodne), ne duze od 30 redova a ukoliko su u strofama ne vise od 24, poslati do 31.08. 2004. god. na adresu:
Zlatomir Borovnica
Kneza Lazara 14/25
22320 Indjija

Tel. 022/ 551 347

Uslovi i obavestenja

Svaka pesma mora biti na zasebnom papiru i napisana pisacom masinom ili kompjuterom.Pesme napisane rukom se nece uzimatu u razmatranje!
Pesme mogu biti pisane na srpskom ili engleskom jeziku.O rezultatima se mozete informisati putem telefona a zavrsni deo manifestacije bice odrzan 17.09.2004 u Indjiji.



Pozdrav,
C.
 
Konkurs Fonda "Borislav Pekić" za dve književne stipendije


Stipendije Fonda "Borislav Pekić" se dodeljuju za prozna dela u pripremi koja odabere žiri u sastavu: Ljiljana Pekić, akademik Predrag Palavestra, Mileta Prodanović, Vladislava Gordić Petković, Gojko Božović i Branko Dragaš. Kandidati za stipendiju prilažu sinopsis projekta i biobibliografiju. Konkurs je otvoren do 25. maja 2004. godine. Prijave na konkurs treba slati na adresu: Srpski PEN Centar, za Fond "Borislav Pekić", Milutina Bojića 4, 11000 Beograd.


Pozdrav,
C.

P.S. Princezo evo nesto za tebe
 
Književni konkurs "Jezik nam je otadžbina"


Udruzenje pisaca 7 (Sekcija Udruzenja knjizevnika Srbije), Frankfurt na Majni, raspisuje tradicionalni majski knjizevni konkurs "Jezik nam je Otadzbina" za pesmu, pricu, pesmu za decu, ciklus aforizama i satiricnu pricu za 2004. godinu, namenjen piscima u rasejanju.
Nekoliko neobjavljenih radova poslati do 8.05.2004. god. na adresu urednika Udruzenja pisaca 7:

Schriftstellerverein Sieben e.V.
(za konkurs)
Postfach 160619
60069 Frankfurt/Main
Deutschland

Knjizevni prilozi moraju biti potpisani sifrom a u posebnoj koverti poslati resenje sifre tj. ime i prezime autora, adresa, broj telefona kao i kratka beleska o autoru (objavljeni radovi, knjige, knjizevne nagrade .. )

Uprava Udruzenja knjizevnika Srbije imenovace Strucni ziri koji ce pregledati i oceniti sve radove prispele na knjizevni konkurs i dodelice knjizevne nagrade Udruzenja pisaca 7 (u knjigama, poklon izdavackih kuca iz Beograda) i priznanje Udruzenja pisaca 7.Odluka Strucnog zirija bice saopstena na Oktobarskim susretima pisaca iz rasejanja 2004. godine u Frankfurtu na Majni.
Radovi prispeli na knjizevni konkurs "Jezik nam je Otadzbina" bice objavljeni (sistemom predplate) u desetom, jubilarnom Almanahu poezije i proze koji ce biti promovisan na jubilarnim majskim susretima pisaca iz evropske dijaspore 2005. godine u Frankfurtu na Majni.


Pozdrav,
C.
 
Fond za afirmaciju stvaralaštva "Mića Popović"
Četiri umetničke oblasti

Fond za afirmaciju stvaralaštva "Mića Popović" raspisuje javni konkurs za sve četiri oblasti umetničkog stvaralaštva kojima se Mića Popović bavio: slikarstvo, literatura, film i pozorište. Fond je osnovan sa ciljem da se trajno održi sećanje na velikog srpskog umetnika Miodraga Miću Popovića, a nagrada je jedno od obeležja toga sećanja. Pravo prijavljivanja na konkurs imaju svi stvaraoci iz ovih oblasti koji žive i rade u Srbiji i Crnoj Gori. Rok za prijavu je do 18. maja 2004. godine. Dokumentaciju sa obrazloženjem predloga slati na adresu sedišta Fonda: Galerija Haos, Cara Lazara 12, Beograd. Sve dodatne informacije na telefon: 011/627-497.
Pozdrav,
C.
 
Međunarodna pesnička manifestacija "Rudnička vrela 2004"


Književni Klub "Momčilo Nastasijević" iz Gornjeg Milanovca organizuje 25.09.2004.god. XVII-te susrete Međunarodne pesničke manifestacije "Rudnička vrela 2004". Konkurs traje do 15.07.2004. god.i svi književni stvaraoci iz zemlje i inostranstva, koji žele da konkurisu na ovu sve priznatiju i poznatiju književnu manifestaciju, treba da do tog datuma pošalju dve pesme u dva primerka pod šifrom. Rešenje šifre slati u posebnoj koverti.
Radove slati isključivo na srpskom jeziku na adresu:
Književni Klub "Momčilo Nastasijević"
ul. "Vojvode Milana" 8/1-3
32300 Gornji Milanovac
Srbija i Crna Gora
Kontakt telefon: 032/ 714 184
 
KONKURS
„DUŠKOVIĆEVA ZVONA”

Udruženje književnika i književnih prevodilaca Pančeva raspisalo je konkurs za dodelu nagrada „Duškovićeva zvona”. Stvaraoci iz Srbije i Crne Gore treba da pošalju pet pesama ili jednu priču do pet kucanih strana u tri primerka, pod šifrom i s razrešenjem šifre u posebnoj koverti na adresu: Dom omladine Pančevo, Svetog Save 10, 26.000 Pančevo (s naznakom – za konkurs „Duškovićeva zvona”). Radovi ne smeju biti ranije objavljivani. Rok za prijem književnih radova je 15. maj 2004. godine.
 
:!:
Književni konkurs “Radule Željko Damjanović” za mlade pjesnike
Rok 20. maj

Plužine 5. maja - Konkurs za mlade pjesnike „Radule Željko Damjanović”, koji je raspisao plužinski Centar za kulturu, biće otvoren do 20. maja a pravo učešća imaju učenici osnovnih i srednjih škola iz Crne Gore. Novčane nagrade dobiće po tri pjesnika u konkurenciji osnovnih i srednjih škola. Nagradu za najelegičniju pjesmu koju dodjeljuje porodica Damjanović dobiće mladi pjesnik. Radove sa naznakom „Za konkurs” sa po tri primjerka i tri pjesme i poseban koverat sa šifrom treba poslati na adresu Centra za kulturu Plužine.
 
Raspisan konkurs za književnu nagradu „Spasoje Pajo Blagojević”
Rok za slanje rukopisa 20. jun

Savjet, 34. književnih susreta „Pjesnička riječ na izvoru Pive” raspisao je nagradni konkurs „Spasoje Pajo Blagojević” za neobjavljeni rukopis knjige pjesama mladih stvaralaca. Pravo učešća imaju pjesnici do 27 godina starosti iz Srbije i Crne Gore. Oni treba da pošalju zbirku poezije (u tri primjerka) potpisanu šifrom, a u posebnom kovertu naznačiti rješenje šifre i adresu autora. Rukopisi se dostavljaju Centru za kulturu u Plužinama do 20. juna.
Prva nagrada je objavljivanje knjige, u izdanju Centra za kulturu, a troje finalista, kako kaže direktor Milenko Mićanović, biće nagrađeni kompletom knjiga i učestvovaće na književnim susretima „Pjesnička riječ na izvoru Pive”, koji će se održati 16. i 17. jula u Plužinama.

Pozdrav,
C.
 
Cecilija:
Festival mladih pesnika Srbije i Crne Gore


Dom omladine Zaječar raspisuje konkurs za učešće na XIX Festivalu mladih pesnika Srbije i Crne Gore.
Ciklus od deset neobjavljenih pesama, potpisan šifrom, (u posebnom kovertu dostaviti rešenje šifre), umnožen u četiri primerka poslati na adresu:
Dom omladine Zaječar, Poštanski fah 57, 19000 Zaječar,
sa naznakom «za Festival».
Pravo učešća imaju pesnici do 30 godina starosti.
Pesme dostaviti do 15.04.2004. godine.
Pesnici čije pesme odabere Stručni žiri stiču pravo učešća na XIX Festivalu mladih pesnika Srbije i Crne Gore koji će se održati od 25. do 29. maja 2004. godine u Zaječaru.
Laureat Festivala stiče pravo na objavljivanje knjige.



Nevladine organizacije LiNet (Liberal Network), Beogradska Omladinska Mreža i partnerske organizacije pripremaju izdavanje zbirke kratkih prièa neafirmisanih mladih autora i autorki iz Srbije i Hrvatske. Cilj izdavanje zbirke je promovisanje mladih, do sada neobjavljivanih autora, kao i uspostavljanje saradnje izmeðu mladih književnika iz dve države.
Pozivamo autore iz Srbije i Hrvatske, mlaðe od 30 godina, da nam do 20.aprila pošalju po jednu neobjavljenu kratku prièu (ne dužu od 9000 znakova ) i svoju kratu biografiju.
U tematskom smislu na konkursu ne postoje ogranièenja.
Selektirane prièe æe biti uvrštene u Zbirku èije štampanje planiramo za sedmi mesec tekuæe godine. Bitan uslov za uèešæe na konkursu je da autor prethodno nije objavio knjigu.
Uslovi saradnje biæe naknadno dogovoreni sa autorima èiji radovi budu selektirani za objavljivanje.
Molimo Vas da prièe dostavljate iskljuèivo putem e-maila: zbegkonkurs04@yahoo.com .
Za sve dodatne informacije mozete se obratiti na:
zbegsamizdat@yahoo.com


Knizevni casopis “POKUS” - KONKURS ZA NAJLEPSI HAIKU CIKLUS

Salju se do tri ciklusa (po 5-7 haikua). Svaki ciklus mora imati svoj naziv. Pesme se salju u jednom primerku, potpisane punim imenom i prezimenom. Konkurs nije nagradni, a izabrani haiku ciklusi ce uci u knjigu “Najlepse haiku niske 2004.” Knjiga ce imati najmanje 100 str. A5 formata, plastificirane korice u koloru, meki povez i kostace 100 dinara. Uz pesme napisite puno ime i prezime, adresu i telefon radi brzeg kontakta (i e-mail ukoliko ga imate)
Konkurs je otvoren do 1. maja 2004.
Adresa: POKUS (Vasa Radovanovic)
Vase Carapica 74, 11223 Beli Potok / Bgd. , Srbija
E-Mail: vasagoca@EUnet.yu
Tel. 011/ 3906-310 ili 064/ 11 999 85


Knjizevni klub "Branko Miljkovic" iz Knjazevca raspisuje tradicionalni pesnicki konkurs "Rade Tomic", a prvo ucesca imaju svi autori koji pisu na srpskom. Potrebno je poslati 3 do sada neobjavljene pesme u 3 primerka, sa sifrom i resenjem sifre u posebnoj koverti. Na adresu kluba: Dom kulture, Ulica Branka Radicevica bb, 19350 Knjazevac, sa naznakom "za konkurs".
DO 15 APRILA OVE GODINE


Pozdrav,
C. :)
Zasto ne i stariji pesnici?
 
Uglavno su ovo pesnicki festivali kako bi se afirmisali mladi pesnici/pisci. Postoje varijante do 27 god, pa do 30 god. i 35 god. (Srpsko pero). Ali naravno da postoje konkursi bez starosnog ogranicenja ...koje sam cini mi se postirala ovde!

Pozdrav,
C.
 
Cecilija:
Uglavno su ovo pesnicki festivali kako bi se afirmisali mladi pesnici/pisci. Postoje varijante do 27 god, pa do 30 god. i 35 god. (Srpsko pero). Ali naravno da postoje konkursi bez starosnog ogranicenja ...koje sam cini mi se postirala ovde!

Pozdrav,
C.

Bilo bi lepo kada bi se vec jednom pojavio konkurs sa nekom normalnom temom a da se ne trazi pesma...
 

Back
Top