Препоруке за куповину возила - Strana 631
Strana 631 od 727 PrvaPrva ... 131531581621627628629630631632633634635641681 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 15.751 do 15.775 od 18175

Tema: Препоруке за куповину возила

Ističe se botr (avatar)
    Učlanjen
    06.05.2009.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    46

Podrazumevano Re: Препоруке за куповину возила

Citat Original postavio Wotan Pogledaj poruku
    Jedan moj drug je imao corsu dizel 2002 god sa nekim japanskim motorom kaže da ga je služila perfektno.Da li ti je poznato nesto o tom motoru ?
    Šta je to common rail ?
    Koliko sam imao prilike da vidim motor 1.7 ima 65 KS dok ovaj 1.3 ima 75 KS samo sam možda malo skeptičan sa tim motorima koje radi fijat.
    Sutra ujutru idem da pogledam jednu corsu sa tim 1.3 motorom i 5 vrata, 2004 godište.
    Da li znaš koliko troši jedan a koliko drugi motor ?
    Taj japanski je 1.7 dti. Fiatovi dizel motori (jtd i m-jet) su medju najboljima, a u odnosu cene i onoga sto pruzaju, su sam vrh!

1.7 dti
    Combined
    50 mpg OR 4.8 L/100Km

1.3 m jet
    Combined
    52.3 mpg OR 4.5 L/100Km

MOzda deluje kao mala razlika, ali je u praksi veca.

Aktivan član zexy001 (avatar)
    Učlanjen
    03.12.2009.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    33

To sad opet zavisi od nacina voznje. Ako neko konstantno vozi brzim tempom onda bolje jaci motor jer ce slabiji za ista ubrzanja ici vise u obrtajje

Zainteresovan član Hix (avatar)
    Učlanjen
    03.04.2012.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    8

Podrazumevano Volvo V70

iz 2002 hteo bih da kupim i zanima me da li je taj auto ok sa svojih 2000kubika i 180 konja za vucu prikolice za camac i prikolice na koju moze da se stavi auto. Ovo mi treba za privatne svrhe.

Da li se kuka moze ugraditi na svaki auto ?

Elita MilosB (avatar)
    Učlanjen
    09.07.2008.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    91

Posluzice ti, ali bih na tvom mestu razmislio o V70 petaku. To bi ti resilo sve probleme.

Primećen član
    Učlanjen
    25.12.2008.
    Pol
    muški
    Tekstova u blogu
    1
    Reputaciona moć
    22

Motori isuzu 1.7 su se pokazali previse jaki i bucni za korsu pa su kasnije poceli sa ugradjivanjem tih fiatovih dizel motora 1.3.
    Pogledao sam mnoge korse cdti, za sada nista pametno do cene 3300 eura, svidela mi se jedna ali je ta 3700 eura jeste utegnuta ali ja mislim da je to previse za 2004 godiste.
    Razmisljam da pogledam Pezo 206 hdi , da li se mogu uporediti ova dva automobila ?
    Mislim Corsa cdti 1.3 i Peugeot 206 hdi 1.4 ?

Domaćin Dule 021 (avatar)
    Učlanjen
    30.11.2009.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    91

Ne mogu se uporediti jer je 206 manji i skuplji za odrzavanje sto se motora tice.
    Najpametnije sto mozes da uradis je da potrazis Punto 1,3 M-jet koji mozes povoljnije da uzmes a da te auto sluzi isto kao i prethodna dva navedena modela.
    Probaj samo da zatvoris vrata na sva tri modela i videces da je Punto najozbiljniji a Corsa je serpa.
    Znaj da je jedan moj drugar pre 10-tak dana kupio na moj nagovor jednog Punta i covek ne moze da se nacudi kako je auto kompaktan a pri tom nije vozio bilo sta do tada jer poslednji auto mu je bio Golf V a imao je i Audi A6,Mercedes ML.... Kaze on meni"Brate ,otvorio si mi oci!" a ja licno vozim trenutno Grande Punto sto bi trebalo da ti kaze koliko je auto los i kako Fiat ispljuvase oni koji pojma nemaju sta je auto.
    Eh da ,i ako ne znas ja se bavim uvozom automobila i kroz moje ruke je proslo mnogo toga tako da znam ja sta valja ali pravim kompromis izmedju cene i onoga sto mi auto pruza.

Primećen član
    Učlanjen
    25.12.2008.
    Pol
    muški
    Tekstova u blogu
    1
    Reputaciona moć
    22

Citat Original postavio Dule 021 Pogledaj poruku
    Ne mogu se uporediti jer je 206 manji i skuplji za odrzavanje sto se motora tice.
    Najpametnije sto mozes da uradis je da potrazis Punto 1,3 M-jet koji mozes povoljnije da uzmes a da te auto sluzi isto kao i prethodna dva navedena modela.
    Probaj samo da zatvoris vrata na sva tri modela i videces da je Punto najozbiljniji a Corsa je serpa.
    Znaj da je jedan moj drugar pre 10-tak dana kupio na moj nagovor jednog Punta i covek ne moze da se nacudi kako je auto kompaktan a pri tom nije vozio bilo sta do tada jer poslednji auto mu je bio Golf V a imao je i Audi A6,Mercedes ML.... Kaze on meni"Brate ,otvorio si mi oci!" a ja licno vozim trenutno Grande Punto sto bi trebalo da ti kaze koliko je auto los i kako Fiat ispljuvase oni koji pojma nemaju sta je auto.
    Eh da ,i ako ne znas ja se bavim uvozom automobila i kroz moje ruke je proslo mnogo toga tako da znam ja sta valja ali pravim kompromis izmedju cene i onoga sto mi auto pruza.
    Pa mislio sam i Punta da potrazim samo mi je bitno da ima taj 1.3 m-jet motor,cuo sam od dosta ljudi da je mnogo dobar,ali za te pare trazicu jedino koju godinu noviji punto ako je corsa 2004 punto mora biti najmanje 2005/6

Učlanjen
    30.11.2009.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    91

Evo ti jedan koji deluje pristojno.
    http://www.polovniautomobili.com/ogl..._punto_13_mjt/
    A imam i ja u ponudi jedan ali sa automatskim menjacem 1,3 M-jet 2004 a za lepu cenu.

Učlanjen
    03.12.2009.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    33

Ovo zvuci kao da je Punto auto u odnosu na V, A6, ML

Učlanjen
    03.12.2009.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    33

Motori isuzu 1.7 su se pokazali previse jaki i bucni za korsu pa su kasnije poceli sa ugradjivanjem tih fiatovih dizel motora 1.3.
    Pogledao sam mnoge korse cdti, za sada nista pametno do cene 3300 eura, svidela mi se jedna ali je ta 3700 eura jeste utegnuta ali ja mislim da je to previse za 2004 godiste.
    Razmisljam da pogledam Pezo 206 hdi , da li se mogu uporediti ova dva automobila ?
    Mislim Corsa cdti 1.3 i Peugeot 206 hdi 1.4 ?
    Pa nije toliko velika razlika da bih rekao ovaj ili onaj, najbolje ti je od nekog koga znas da uzimas, a ako ne, onda gledaj onaj koji je u boljem stanju

Primećen član
    Učlanjen
    25.12.2008.
    Pol
    muški
    Tekstova u blogu
    1
    Reputaciona moć
    22

Šta mislite na ovako nešto.
    Inače teško je naći model sa 5 vrata.
    http://www.polovniautomobili.com/ogl..._cdti_5_vrata/

Zainteresovan član
    Učlanjen
    31.03.2012.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    8

Мислим да гепек врата и задњи браник нису у истој боји као остатак аута.

Legenda perafitilj (avatar)
    Učlanjen
    25.02.2007.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    1262

Takav auto napolje košta u vrh glave 2-2,5 hiljade € i sigurno ne prefarbavan pogledaj mobile pa zaduži nekog poštenog koji će ti ga kupiti i doterati za Srbiju i biće jevtinije.
    Ne mož da me bijete, koliko mogu ja da trpim.

Primećen član
    Učlanjen
    25.12.2008.
    Pol
    muški
    Tekstova u blogu
    1
    Reputaciona moć
    22

Citat Original postavio perafitilj Pogledaj poruku
    Takav auto napolje košta u vrh glave 2-2,5 hiljade € i sigurno ne prefarbavan pogledaj mobile pa zaduži nekog poštenog koji će ti ga kupiti i doterati za Srbiju i biće jevtinije.
    Pa nije to tako jednostavno, porez carine, pa povraćaj poreza, troškovi za gorivo i za tog čoveka ... ima tu dosta stavki.

Ističe se botr (avatar)
    Učlanjen
    06.05.2009.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    46

Pa nije to tako jednostavno, porez carine, pa povraćaj poreza, troškovi za gorivo i za tog čoveka ... ima tu dosta stavki.
    NIje ni tako komplikovano. Ako uzmes auto od vlasnika nema povracaja poreza, tako da imas jednu obavezu manje, a mozes da se dogovoris da ti povracaj uplate na racun, tako da ne moras u Nemacku. Sto se tice troskova goriva i boravka, okreni-obrni, manji su nego da placas prevoz sleperom. Smestaj mozes da nadjes i ispod 20 evra, za apartmancic. Doduse, u manjem mestu, ali to nije toliko bitno ako to mesto iam dobro organizovan prevoz ka vecem, vozom ili autobusom. Porez i carinu u svakom slucaju placas, to ne mozes da izbegnes, a dokumente ti zavrsava spediter (imas dvojicu na forumu).Treba dodati i 100-tinak evra za autobusku kartu, troskove za zoll tablice i notara.

PS
    Previse si se ogranicio na Corsu i na dizel motor. Pogledaj i druge automobile, ima boljih za taj novac.

Aktivan član jokoonoko (avatar)
    Učlanjen
    25.03.2010.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    27

pa reci coveku koji je to bolji motor od maestralnog 1.3 MJET-a?
    Nametnut je ponovo izbor - između dva zla. Treba da biramo manje zlo. Tako smo prevareni već nekoliko puta. Ko je kriv što nam oni to rade? Mi, građani Srbije, mi smo jedini krivci. - Branko Dragas

Ističe se botr (avatar)
    Učlanjen
    06.05.2009.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    46

Citat Original postavio jokoonoko Pogledaj poruku
    pa reci coveku koji je to bolji motor od maestralnog 1.3 MJET-a?
    Zavisi sta se trazi. Uvek ima boljeg, samo je pitanje po kojoj ceni!

Sto se tice 1.3 mjet-a, verovatno je najbolji malolitrazni dizel motor. Punto takodje ima isti motor, a mislim da nudi vise, u pogledu prostora i cene odrzavanja.

Obećava
    Učlanjen
    26.07.2011.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    7

Podrazumevano Re: Volvo V70

Citat Original postavio Hix Pogledaj poruku
    iz 2002 hteo bih da kupim i zanima me da li je taj auto ok sa svojih 2000kubika i 180 konja za vucu prikolice za camac i prikolice na koju moze da se stavi auto. Ovo mi treba za privatne svrhe.

Da li se kuka moze ugraditi na svaki auto ?
    Na svaki koji je konstrukcijom sasije predvidjen za to, svi Volvoi jesu.
    V70 je sa prednjim pogonom i time vezanim ogranicenjima trakcije kada je opterecen. U praksi ima zalbi korisnika da proklizavaju pogonski tockovi vec kod srednjih prikolica/tereta reda 1.500kg a da je za vece prikolice ili opterecenje reda 1800-1900kg vec dosta nezgodno.

Za namenu koju si naveo bolji izbor je neki auto sa zadnjim pogonom i automatskim menjacem, pre svega Mercedes i BMW koji sa lakocom vuku do 2.000kg.
    Broj konja motora je manje vazna brojka za stvarne mogucnosti kao vucnog vozila, najvaznije je mogucnost da se prenese snaga motora preko menjaca, kvacila i tockova na podlogu, pogotovu je to vazno za nase brdovite krajeve.

Za male prikolice /terete do 1200kg V70 ce odlicno zavrsiti posao sa bilo kojim motorom.

Sve tezine prikolice podrazumevaju da se koristi nosivost samog vozila, tj putnici i prtljag po potrebi.

Starosedelac Brajan Koen (avatar)
    Učlanjen
    30.07.2008.
    Pol
    muški
    Tekstova u blogu
    7
    Reputaciona moć
    602

Ko ima para, neka kupi dobar auto
    Nuclear Ganja

Ističe se botr (avatar)
    Učlanjen
    06.05.2009.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    46

Citat Original postavio Brajan Koen Pogledaj poruku
    Ko ima para, neka kupi dobar auto
    Bolji savet u zivotu nisam cuo!

Domaćin KiZo (avatar)
    Učlanjen
    17.06.2005.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    182

Citat Original postavio zexy001 Pogledaj poruku
    Ovo zvuci kao da je Punto auto u odnosu na V, A6, ML
    A kad sam ja pricao ranije da je punto klasik car za nase uslove ovaj me prvi napadao na ranijim postovima....
    Hhahaha, sta ti je trgovac , danas prica jedno, sutra drugo ,a posle....?
    Nema, sve ti je to trgovina i politika isto ,lazi i mazi....
    A i taj njegov grande sa dvoja vrata bas bzvze , bez 4 vrata nema price.
    Српској застави вратиће сјај.....Sve što štedi ne vredi, jer štedi tebi a ne njima, a oni ne razmišljaju o tebi već o sebi.... To je prosto.....Ono sto nije za zadrzavanje ide iz ruke u ruku.

Učlanjen
    30.11.2009.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    91

Jos samo da si ti Kizo imao dovoljno mozga u glavi da shvatis da ja nikad nisam rekao da je Punto Clasik auto nego italijanski Punto jer su doope i oko a jos izjavu koju si procitao nisam ja rekao nego drugar teseci se sto to vozi jer je pukao i ne moze vise da ispostuje kola koja je dotad vozio.
    Ja sam Punto Clasic jedva prodao za 2750 a bio je 2007 godiste dok je taj drugar dao za Punto 1,2 2002 sa 3 vrata celih 2200.Zar to nije ocigledan dokaz koliko narod ceni jedan i drugi?
    Sto se tice Grande Punta kog trenutno vozim mislis li ti da cu ga ja dugo voziti? Prvi koji dodje i donese pare i ja opet uzimam drugi auto.Shvatrio sam da ne mogu da se smirim sa kolima sve dok ne kupim nov auto a dotle cu da ih menjam.

Ističe se botr (avatar)
    Učlanjen
    06.05.2009.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    46

Vodite racuan na pumpi! Ja sam danas dobio 8 litra dizela, umesto benzina. Sreca da sam primetio na vreme da je poceo da sipa dizel, pa nije sipao 30 litra, koliko sam hteo da sipam.
    Inace, varijator je ispravan, pa nemam pojma zasto je pomislio da treba da sipa dizel, . Uzeo covek crevo, pita koliko, ja kazem 30 litra, i on krenuo da toci. Na toj pumpi sipam stalno, pa nisam razmisljao o tome koje je crevo uzeo, jer cenim da covek zna sta radi. Da pogledam koliko je sipao, kad vidim on uzeo crevo za dizel!

Posle sam nalio 30 litra benzina, i sipao aditiv za ciscenje dizni. Za 160 km Alfa je potrosila 11 litra goriva. pa ispada da je potrosila malo vise od 6,5 litra, umesto standardnih 8 - 8,5. Sad znam kako da joj smanjim potrosnju! Doduse, celim putem me je pratila kisa, pa nisam vozio brzo.

Učlanjen
    30.11.2009.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    91

Sad si samo malo podmazao karike! E a i ja sam prodao Alfu 156.
    Sad treba da mi stigne i ovo.

Elita MilosB (avatar)
    Učlanjen
    09.07.2008.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    91

E a i ja sam prodao Alfu 156.

Ko je nesrecnik?