Чедa: Извињавам ce, много ce извињавам

DragonR

Primećen član
Poruka
683
Шами опростио клевету Јовановићу

Зоран Шами и Чедомир Јовановић Некадашњи председник Скупштине Државне заједнице Зоран Шами и Чедомир Јовановић, лидер Либерално-демократске партије су, по свему судећи, изгладили све међусобне неспоразуме. Пошто му се Јовановић извинио и рекао „да га поштује и да није криминалац”, Шами је повукао тужбу коју је због клевете против Јовановића поднео Четвртом општинском суду у Београду.

На претресу одржаном 20. децембра прошле године судија Синиша Бабић је саслушао обе странке и прекинуо суђење.

Поштовао сам и поштујем господина Шамија. Он није криминалац. Имам разумевања за то што се осећао повређеним. И ја се често налазим у сличним ситуацијама. Нисам имао намеру да клевећем када сам рекао да је Шами посећивао Шилерову. Говорио сам о информацијама којима сам у том тренутку располагао. Извињавам се Шамију – рекао је, између осталог, Јовановић пред судијом Бабићем.

Некадашњи председник Скупштине Државне заједнице није много оклевао:
– Прихватам извињење. Желео бих да истакнем да нисам ишао у Шилерову и да је сазнања о којима је говорио господин Јовановић стекао од непознатих људи са лошим намерама – истакао је Шами и судији рекао да повлачи тужбу.

Шами је, подсетимо, тужбу против Јовановића поднео због клевета које је лидер ЛДП-а изрекао 18. априла 2005. године у емисији „Инсајдер” на телевизији Б92. Јовановић је тада рекао да је некадашњи председник Скупштине Државне заједнице одлазио у Шилерову улицу да би се тамо сусретао са члановима „земунског клана”.

Због неодазивања на судске позиве, полиција је 4. априла 2006. године привела Јовановића, после разговора са истражним судијом Четвртог општинског суда, а његово саслушање по Шамијевој приватној тужби заказано је за 17. април. Зоран Тејић, портпарол Четвртог општинског суда, међутим, тврдио је да је Чедомиру Јовановићу судски позив уредно уручен и да је он требало да 16. јануара дође на заказано саслушањe:
– Мислим да у овом случају нема никакве политичке позадине него се ради о класичној ситуацији да ако одређено лице буде уредно позвано, а не дође на главни претрес уобичајено је да се, у таквим ситуацијама, изда налог за привођење.

http://www.politika.co.yu/rubrike/Politika/SHami-oprostio-klevetu-Jovanovicu.sr.html
 
Ma Čedu baš briga, oklevetao je čoveka, i to u Insajderu, koji je bio gledan u to vreme, a sada se izvini za to, i skoro niko ne zna, mali broj je ovo pročitao, a B92 na kome je Šami oklevetan nema nameru da to objavi, tako da će jedan dobar deo ljudi i dalje u to da veruje. Uz to crv se uplašio da će platiti veliku globu i izaći na stub srama kao lažov, jer je verovatno od samog početka znao da su glasine lažne, a možda ih je i sam izmislio.
 
Znaci da obadvoje znaju sto drugi nagadjaju, pa ajd ti meni izvini a ja tebi istio to kroz povlacenje tuzbe ili u sl. prevodu: "ma kakvi ni ti ni ja............a ni ostali............ ne znamo gde je bila ta zgrada u Silerovoj"..............jedino Beba dobija sve sto optuzi............inace cuo sam od jednog drugara da su ga znali zvadi Beba cliner (pisi kako govoris)...a da je pedantan u najsirem, smislu.................do belila.................:lol:
 

Back
Top