Pozdrav svima,
Za svaki novi simptom koji mi se pojavi osetim zelju da zapisem ovde
Operacija mitralnog zaliska mi je bila pre dva i po meseca. Oporavak je isao super i pre 20ak dana, na rutinskoj kontroli me je kardiolog pohvalio kako srce super radi, nema nikakvog suma i iskreno ja sam se osecao ODLICNO, cak sam lagano i poceo da trcim (ali stotinak metara lagano) uz brzohodajuce setnje od preko 1h 3-4 puta dnevno.
Nikakve tegobe, gusenja, nista, stvarno savrseno.
Pre 10ak dana sam osetio nesto cudno u donjem delu pluca. Jako lagano gusenje ali nista ekstremno ali jednostavno osetio sam da nesto nije OK. Kao da ne mogu do kraja da izbacim i ubacim vazduh u pluca.
Odmah sam otisao do kardiologa i kaze da se cuje sum!
Hitno me poslao na dedinje i tamo su mi uradili eho i nasli su da se pojavila tecnost oko srca (8 milimetara).
Kazu da nista to nije strasno, dali mi da pijem brufene od 400mg i da za dve nedelje dodjem na kontrolu.
Jedino je cudno sto tu vodu nisam imao po otpustanju iz bolnice i dva meseca je nije bilo. Ne mogu da utvrde kako se to pojavilo sad kod mene od jednom - mada niko nije mogao ni da potvrdi kako mi je zalistak pukao pre operacije
Eto, to je to, sada vec nedelju dana pijem brufene + ranisan jer brufen u kombinaciji sa farinom (tj. bilo koji antikoagulantom) moze biti opasan za zeludac, moze doci do ostecenja sluzokoze i krvarenja pa ranisan pijem da bih zastitio zeludac.
Pozdrav i javljam za nedelju dana status

Pošalji link