Sprecimo ubijanje zivotinja

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E baš kod Elvira Burazera koji mlati pare od različitih NGO a nigde ništa uradio nije. Već je i prijavu podneo protiv nesretnih Roma kojima je kobila istrčala pod autobus u Radničkoj na Čukarici. A oni beda tuga i nesreća konj im sve bio u životu a nešto mu kvrcnulo u glavi...i Elvir hop pa krivičnu. More administracija briši ove Poturice da ne bi bili gori od Turaka!
 
E baš kod Elvira Burazera koji mlati pare od različitih NGO a nigde ništa uradio nije. Već je i prijavu podneo protiv nesretnih Roma kojima je kobila istrčala pod autobus u Radničkoj na Čukarici. A oni beda tuga i nesreća konj im sve bio u životu a nešto mu kvrcnulo u glavi...i Elvir hop pa krivičnu. More administracija briši ove Poturice da ne bi bili gori od Turaka!


Je li jel im to opravdanje sto drze konja u nehigijenskim uslovima i usred grada, umesto tamo gde mu je mesto? Jadni su oni mnogo, narocito kad maltretiraju medvede, konje i druge zivotinje. Vi barem ulovite koliko vam treba, pojedete i gotovo, a oni muce zivotinje.
 
To što drže konja to im je potreba, a nehugijenski žive i oni sami i to usred grada, e to je već kriv grad jednim delom a jednim oni (neće da se školuju, neće da rade,... najlakše im je da prose, da kradu ,...). A medvede im je sve oduzela država još pre neku godinu. Mislim, ne branim ih nego samo kažem istinu. Jbg, sirotinjo i bogu si teška!
 
Ajde lovac ne zezaj..Svi mi mozemo tako da uzmemo satore, konje usred grada i da kukamo, umesto da radimo...Pre neki dan sam videla neke cigane koji ciste ulicu i jedan od njih zavrsio smenu i zove zenu da mu skuva caj i podgreje rucak jer se smrzao i umorio i posle prica kako najvise voli kad umoran dodje kuci, a saceka ga zena sa ruckom i cajem. Eto. I sta njima fali da budu isti takvi? Najlakse je sedeti, kukati i traziti pomoc.
Nego zasto vi ovde nemate recepte za pripremanje divljaci? Zar nije dobra ideja.
 
E sad baš da te vidim u šatoru na ovu zimu (šalim se)! Ma ne branim ih ja, nego takvih koji rade je MALO! Ja imam jednog školskog (mandov- kažu da se tako zove rom pravoslavac) ima kuću na tri sprata u Bgd.(rodbina u inostranstvu), a i pored toga radi po ceo dan.Nego ja mislim da bi ih vlada trebala malo da stisne, pa ako nećeš da se školuješ ili da radiš, nemaš pravo da se žališ. Treba im pomoći za početak, samo da se taj početak ne oduži! Neka im izgleda kao represija ali treba malo i oni da se angažuju, od roditelja(tih cigana), pa preko njihovih zajednica, a ne kao što kažeš da kukaju.
A za recepte mislim da bi trebalo da ima u forumu kulinarstvo!?
 
Ljudi,covek lovi od kad postoji,i tako jednoga dana pojavi se organizacija koja hoce da zabrani lov.Lov nije samo ubijanje,lov je nasledjen od nasih pradedova,predstavlja druzenje,odmaranje,setnju,na kraju svega toka je odstrel(ako odstrelimo).Naravno da sam protiv izivljavanja nad zivotinjama,ali LOV je sasvim nesto drugo.
Pozdrav svim strastvenim lovcima i DOBAR POGLED.
 
Pozdrav za Gazelu.

Recept: Zec u belom vinu

Ako ste se opredelili za suve pecurke,poparite ih da nabubre pa ocedite.
Zeca koji je odlezao,odran i uredjen,isecite,posolite i proprzite na ulju da meso porumeni.
Poprskajte brasnom,proprzite i brasno pa dolijte vino.
Pecurke isecite i takodje sipajte u jelo.
posolite,pobiberite,dodajte sitno seckan persunov list i ostavite na tihoj temperaturi da se krcka dok meso potpuno ne omeksa.
Posluzite zajedno sa umakom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
POTREBNO:
1 zec,100 g suvih ili 400 g svezih pecuraka,1/2 l belog vina,1/4 l ulja,200g suve slanine,1 kasika brasna,so,biber,persunov list.

Prijatno
 

Prilozi

  • Lonac.jpg
    Lonac.jpg
    18,6 KB · Pregleda: 9
Recept:Fazan na seljki nacin

Iseci fazane na cetvrtine, posoliti i pobiberiti. U vecem tiganju zagrejati mast (ulje) na jacoj vatri. Zapeci meso fazana sa svih strana, izvaditi iz tiganja i drzati sa strane na toplom mestu. U tiganj dodati crni luk, zalfiju, lorber, beli luk i ruzmarin i dinstati na jakoj vatri oko 5 minuta. Dodati supu i paradajz, dovesti do kljucanja i vratiti fazane u tiganj. Prethodno svako parce mesa obmotati slaninom. (Osigurati cackalicom, ako je potrebno). Smanjiti vatru, tako da tecnost u tiganju samo "struji" i pirjaniti nepoklopljeno oko 30 minuta, odnosno dok iz mesa, kada se nabode viljuskom, ne izlazi bistra tecnost. Izvaditi meso na tacnu, u preostalu tecnost u tiganju dodati seckani list persuna, promesati i time kao sosom preliti meso fazana.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
POTREBNO:

2 mala fazana, 2 kasike masti ili ulja, 1 iseckan crni luk, 4 lista zalfije, 2 lista lorbera, 3 iseckana cesnja belog luka, 2 grancice ruzmarina, 450 gr paradajza oslobodjenog ljuske i isecakog, 1 kutlaca pilece supe, 8 reznjeva mesnate slanine (pancete), so, biber, ¼ solje seckanog lista persuna.

Prijatno
 

Prilozi

  • divljac_3_1.jpg
    divljac_3_1.jpg
    6,6 KB · Pregleda: 3
Recept:Srneci gulas

Srnece meso osloboditi od zilica i ligamenata i iseci na kocke velicine 2 x 4 cm. U vecu serpu staviti sargarepu, celer, crni i beli luk, ruzmarin, majcinu dusicu, zalfiju, biber i bobice kleke, pa naliti vinom. Dovesti do kljucanja, pa skinuti sa vatre i ostaviti da se marinada ohladi. Spustiti iseceno meso u marinadu, poklopiti serpu i ostaviti je u frizideru preko noci.
Sutradan izvaditi meso iz marinade i dobro ga osusiti, obrisati krpom ili papirom. Marinadu sacuvati. U vecoj serpi debelog dna zagrejati mast (ulje) na jakoj vatri, posoliti i pobiberiti srnece meso i prziti ga u manjoj kolicini (4 do 5 komada odjednom) sa svih strana, dok se lepo ne zapece. Meso izvaditi is serpe i nastaviti u transama przenje mesa dok sve ne bude isprzeno. Tada u serpu dodati iseckanu slaninu, proprziti je, dodati brasno, proprziti ga, pa naliti procedjenom marinadom i dodati cimet i isprzeno meso, zajedno sa tecnoscu koju je ispustilo. Dovesti do kljucanja, pa smanjiti vatru i krckati na tihoj vatri oko 1 sat i 25 minuta, odnosno dok meso ne bude sasvim meko. Serpu skinuti sa vatre, pa umesati kiselu pavlaku, posuti seckanim persunovim listom, proveriti da li treba jos soli i bibera i sluziti odmah.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
POTREBNO:

2 kgr srneceg mesa od plecke, 1 sargarepa isecena na kolutove debljine 1 cm, 2 grancice celera (ili 1 veci koren celera) isecene na kriske debljine 1 cm, 2 crna luka krupno secena, 1 grancica svezeg ruzmarina, 1 grancica sveze majcine dusice, 6 listova zalfije, 6 cesnjeva belog luka, 6 zrna bibera, 6 bobica kleke, 1 flasa (0.7 l) crnog vina, ¼ solje masti (ili ulja), 3 kasike brasna, 120 gr slanine isecene na kockice, 1½ kasicica cimeta, 1 solja kisele pavlake, 2 kasike krupno secenog lista persuna, strugani tvrdi sir (moze parmezan) za posipanje jela.

Prijatno
 

Prilozi

  • af21f1fd5728dea35de6010325e310d9_content_medium.jpg
    af21f1fd5728dea35de6010325e310d9_content_medium.jpg
    17,9 KB · Pregleda: 3
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top