Ljubitelji kaktusa javite se
Prikazujem rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Ljubitelji kaktusa javite se

Zainteresovan član
    Učlanjen
    01.11.2007.
    Pol
    ženski
    Reputaciona moć
    22

Smile Ljubitelji kaktusa javite se

Hajde da malo razgovaramo o kaktusima. Ja ih licno volim i imam dosta razlicitih kaktusa u mojoj basti. Posecujem redovno izlozbe cveca kod Doma sindikata i uvek kupim po neki. Neki ostane u zivotu neki mi uvene. Iz Svajcarske sam dobila enciklopediju kaktusa, i mogu reci da su slike fantasticne (kaktusi svih podneblja) Ali na zalost tekst je na francuskom pa samo gledam slike. Hajde da semalo pozabavimo ovom temom.

Zaslužan član
    Učlanjen
    10.10.2004.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    185

Podrazumevano Re: Ljubitelji kaktusa javite se

ja volim kaktuse ali su mi svi istrulili jer sam ih previse zalivala(nisam imala srca da ih pustim bez vode duze od nedelju dana:? sve mislim zedni su jadnichci)
    ako zelis neki prevod sa fr mozes da napises ,da ti prevedem(al nemoj dugacko)

Zainteresovan član
    Učlanjen
    01.11.2007.
    Pol
    ženski
    Reputaciona moć
    22

Neki kaktusi su previse nezni pa imaju poseban rezim zalivanja ali ja imam mosta mamilarija (tako se zove vrsta kaktusa )koji ne zahtevaju neku negu a zato kada cvetaju to je prelep cvet. Mozda ce nam se javiti i neki znalac pa da nam da neke savete. Gledacu da postavim neke slike iz ove enciklopedije (prelepe su) samo od skora sam clan pa se jos ucim. Ali pokusacu. Mozda ce tada biti vise posetilaca ove teme. Sto se tice pomoci oko prevodjenja unapred se zahvaljujem

Zainteresovan član silver-girl (avatar)
    Učlanjen
    13.10.2004.
    Pol
    ženski
    Reputaciona moć
    35

Ja obozavam kaktuse. Imam slican problem kao i haniball77 oko zalivanja. Rekli su mi da ih ne treba zalivati nego samo orosavati, sad ne znam ... I nikada mi ni jedan kaktus nije cvetao, ne znam zasto.. I to oko zalivanja, ako neko zna neka napise kako treba, da li jednom u mesec dana ili kako..
    Master

Zainteresovan član
    Učlanjen
    01.11.2007.
    Pol
    ženski
    Reputaciona moć
    22

Svaki kaktus ima svoj rezim zalivanja. Kod nas se najcesce gaje mamilarije to su oni kaktusi okrugle forme sa razlicitim bodljama. Njima treba jedno 3 godine da pocnu da cvetaju a posle to cine svake godine. Imaju divan veliki cvet koji se otvara predvece. Nema neke posebne nege. Meni su oni napolju i kada su jake vrucine onda ih zalivam svako vece. Kada nisu onda kada stignem. A interesantno je da ne istrule kada su napolju a recimo pada kisa 2-3 dana neprekidno. Oni nisu puno zahtevni. Tek smo ih uneli u supu prosle subote jer je vec hladno za njih napolju. Ako su u stanu ne treba ih zalivati jer pocinje njihovo vreme mirovanja. Sada trenutno nemam vremena ali cu napisati nesto vise malo kasnije. Da dodam imam i visece kaktuse koji su kao visece grancice onako zaobljene, e oni tek imaju puno cvetica onako jake crveno ljubicaste boje .

Zainteresovan član
    Učlanjen
    01.11.2007.
    Pol
    ženski
    Reputaciona moć
    22

Smile Re: Ljubitelji kaktusa javite se

raspitacu se mislim da sam cula da postoji udruzenje ljubitelja kaktusa i da se nalazi u Botanickoj basti

Obećava
    Učlanjen
    01.10.2007.
    Reputaciona moć
    21

Мени су кактуси преко лета ОК, али не знам шта ћу са њима преко зиме. У стану ми је јако топло због парног грејања, а они би зими требало да мирују на мало хладнијем месту. Мораћу да смислим нешто....

Domaćin gost 47277 (avatar)
    Učlanjen
    16.01.2006.
    Pol
    ženski
    Reputaciona moć
    0

shupa?

Zainteresovan član
    Učlanjen
    01.11.2007.
    Pol
    ženski
    Reputaciona moć
    22

Ako zivite u stanu stavite vase kaktuse u hodnik tamo je uvek hladnije, i ne treba onda da ih zalivate.

Zainteresovan član
    Učlanjen
    01.11.2007.
    Pol
    ženski
    Reputaciona moć
    22

upravo sam dobila poruku od obicannn koji mi je dao jednu zanimljivu informaciju koju cu da podelim sa vama. U Cupriji se svake godine odrzava izlozba kaktusa koju organizuje najveci kolekcionar u Srbiji (on u svojoj kolekciji poseduje 850 vrsta) pa sta mislite o tome kakva je to lepota dragi moji.:razz::razz::razz:

Obećava
    Učlanjen
    01.10.2007.
    Reputaciona moć
    21

Citat Original postavio jeele Pogledaj poruku
    shupa?
    Нема шупе на 8. спрату, а не могу ни у ходник јер обично саксије "добију ноге"....

Zainteresovan član
    Učlanjen
    01.11.2007.
    Pol
    ženski
    Reputaciona moć
    22

Wink Re: Ljubitelji kaktusa javite se

Onda jedino u prostoriji koja je najhladnija, ma zilavi su oni ne sekiraj se.

Domaćin gost 47277 (avatar)
    Učlanjen
    16.01.2006.
    Pol
    ženski
    Reputaciona moć
    0

ma prezivece, ali fora je da procvetaju na prolece...koliko sam shvatila, zato to mrak-vlaga i tako to...

Legenda topmodelsica (avatar)
    Učlanjen
    08.03.2006.
    Pol
    ženski
    Reputaciona moć
    165

Meni se svidjaju samo oni minijaturni u malim saksijicama, kockastim. Te saksijice su siroke, dugacke i visoke 4 ili 5 centimetara, a kaktusi su mali, pola centimetra u obimu i nekoliko centimetara visoki. Volela bih da ih imam 3 ili 4 razlicita.

Zainteresovan član
    Učlanjen
    01.11.2007.
    Pol
    ženski
    Reputaciona moć
    22

Citat Original postavio topmodelsica Pogledaj poruku
    Meni se svidjaju samo oni minijaturni u malim saksijicama, kockastim. Te saksijice su siroke, dugacke i visoke 4 ili 5 centimetara, a kaktusi su mali, pola centimetra u obimu i nekoliko centimetara visoki. Volela bih da ih imam 3 ili 4 razlicita.
    obicno se tako i kupuju na izlozbama cveca ili u cvecarama ali i oni porastu i veruj mi tada su jos lepsi.

Slične teme

1. Ljubitelji Mucki,javite se!!!
    Autor Johnny Ramone u forumu Televizija
    Odgovora: 1499
    Poslednja poruka: 13.05.2013., 00:05
  2. 3ds max ljubitelji
    Autor shtefcs u forumu Multimedija
    Odgovora: 27
    Poslednja poruka: 21.05.2007., 12:24
  3. ljubitelji SPLINTER CELL 2 JAVITE SE
    Autor a b v g d u forumu Video igre
    Odgovora: 1