Sajtovi vezani za prirodne nauke i matematiku

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa evo ovako, moji utisci:
http://www.hemijamladima.org -
Totalno bezveze i mrtvo. Ima samo neki forum na kome se govori o svačemu osim o hemiji. Članovi se prepucavaju svadjaju i prave pametni, a poslednja vest na sajtu je od letos. dakle ako je nekome baš mnogo dosadno može da ga poseti pa da se smori još više ;)

http://www.svethemije.com
Ovo već izgleda mnogo ozbiljnije i ažurirano je rekao bih svakodnevno. Moja preporuka za sve koje zanima hemija.

http://www.nauka-mladima.com
Ovo verovatno prave neki klinci. Vidi se da imaju volje, ali je sajt i pored toga vrlo loš i nema ničeg zanimljivog na njemu.

http://viva-fizika.org
Odličan portal. Koga zanima fizika treba da poseti. Jako mnogo materijala za čitanje i vidi se da je sajt živ i da ga održavaju stručni ljudi
 
youtube_logo.gif

Predlazem ovu temu kao prostor za linkovanje video-klipova sa naucnim i naucno-popularnim sadrzajem koji se mogu pronaci i na YouTube-u, kao najbogatijem izvoru video forme internet sadrzaja.

Za pocetak bih usmerio vasu paznju na naucno-popularni film u nastavcima: Stephen Hawking's Universe, koji predstavlja jedan lep vodic kroz nauku. Linkujem prvi deo naslovljen: Stephen Hawking's Universe - EP1: Seeing Is Believing (1/ 5). Oznaka EP1 se odnosi na to da je u pitanju prva epizoda, a 1/ 5 prvi od ukupno pet delova date epizode. Jedan od nacina da dodjete do ostalih delova filma je jednostavnom izmenom pomenutih oznaka.

:)


 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top