Sve u redu a dece nema......

stefan

Primećen član
Poruka
851
Juče sam otišao na kafu kod meni veoma drage porodice.Imaju šestogodišnje lepo zdravo i pametno dete.Žena je oko 30_tih. Mučna priča je bila kad su mi izložili da žele još jedno dete,da su bili kod lekara i prvi rezultati nisu pokazali ništa zabrinjavajuće tj. sve je ok. Ali oni ne mogu da imaju još dece. Mada sam saznao da mi prijatelj zbog prirode posla nema baš redovan odnos sa ženom. A i ona mi je uvek nekako pomalo tužna i povučena.Možda ima i do toga. Ajte sad vaše mišljenje.
 
Ja imam nekako slican primer u muzevljevoj porodici. Mlad bracni par, vec su 8 godina u braku, ona ima 30, on 33 i jos nemaju dece. Bili su kod svih mogucih strucnjaka u zemlji, raznih baba i nadrilekara, lekari su rekli da su oboje savrseno zdravi i da mogu da imaju dece, ali od deteta jos uvek nista. On takodje puno radi, cesto je odsutan, umoran, neispavan, njoj je otac poginuo malo posle udaje, ta tragedija ju je potpuno psihicki unistila, prosto se vidi da tuguje i jako pati i dan danas. Moje misljenje je da dok se ona ne trgne i pocne da zivi normalno i uziva u zivotu od trudnoce nema nista, a takodje da i on malo uredi svoj zivot i da se vise posvete jedno drugom. Znam i slucajeva gde su se ljudi razvodili bas zbog toga jer nisu mogli da imaju dece pa se desavalo kasnije da u novim brakovima oboje imaju dece sa novim partnerima. Cula sam takodje da se prosto ponekad desi da par nije kompatibilan.
 
Moji prijatelji su posle dvoje dece zeleli i trece. Trebalo im je tri godine, a bas su se ``trudili`` i nije bilo nikakvih problema, dvoje dece su izrodili. Ona je jedno vreme koristila pilule za kontracepciju nasuprot uvrezenom stimulisanju rada jajnika. Ovako su se ``odmorili`` i cim je prestala posle par meseci -zatrudnela je.
 
Moja prijateljica, ona 30 on 32 god lečili su se od steriliteta 7 godina. Pre nekog vremena dodje kod mene i kaže - ne mogu više 7 godina svakog meseca, odustajem. I sledećeg meseca ne ode u bolnicu, taman je taj mesec izdržala sledećeg nema menstruacije. Sad imaju devojčicu 2 meseca i šta da vam kažem.
Veliki deo je u glavi.
 
E tako je i kod mene.
U prvom braku sam rodila devojcicu, imala jedan prekid trudnoce pre skoro cetiri godine i eto sada u drugom braku (tri i po godine), ne mozemo da dobijemo nasu zajednicku bebicu.
Moj suprug iz prvog braka takodje ima decu.
Bili smo i kod doktora, ali sve je u redu sa nama, jednostavno izgleda da nismo kompatibilni, sto rece
7sins.
Cula sam da je to moguce, jednostavno da je to tako-kako je.
A mozda su i godine stigle, sve u svemu polako odustajemo.
Sto se tice tvojih prijatelja, nadam se da ce im se ispuniti zelja da dobiju bebili, jer vec imaju dete.
Mozda im treba par dana odmora na nekom lepom mestu, daleko od grada, da se opuste, da ne razmisljaju o svakodnevnim stvarima koje ih mozda ''guse''.
 
Uh kanda da sam omašila za jedno 10 godina. Možda je ipak ona imala 44, ili on 54.
Ma pitaću mamu sutra pa ću da vam javim. Ja sam bila jako mlada kad su oni dobili prvo dete tako da se tada nisam baš zanimala za tužne životne priče.
U svakom slučaju znam da njihova najstarija ćerka sad ima 14 godina a on je skoro potpuno oslepeo od šećera i mnogo mi je tužno sve to.
 
Znam dva slucaja gde su parovi godinama cekali na bebu, ocjni prosli sve kontrole, mrcvarili se po pregledima i kao nekim terapijama i rezultati su uvek bili OK. Ista prica muz preazauzet, zena ili puno radi ili straaaaaaaasno zeli bebu. I na kraju odlucili se na vestacku oplodnju. Dok su cekali da dodju na red, desila se trudnoca. Jedna beba uveliko hoda, a druga treba da se rodi svaki dan.
 
Kad sam bila u porodilisu, u istoj sobi su bile zena od 47 i zena od 19 godina... Jedna nosi sina, druga cerku... Kaze ova od 47, e lako je vama deco, vama ima ko da pomogne, a nasi svi pomrli cekajuci unuke... Kako je uspela da zatrudni, nikom nije jasno pa ni njoj, ali sigurno joj nije bilo lako, mislila je da je menopauza kad ono sin, i to kakav, tatino dete!
 
Imam prijatelje koji su posle 7 godina braka dobili blizance. Za to vreme su obilazili i lekare i travare,
i svi su govorili da je sve ok. Ona je studirala i tek nakon diplomskog je ostala trudna. Odjednom dvoje, pun pogodak....
 

Back
Top