Aznar Clintonu: Bombardujte RTV Srbija!

VanZorich

Primećen član
Poruka
971
Castro: Aznar je Clintona nagovarao da bombardira zgrade srpskih medija

KUBANSKI vođa Fidel Castro optužio je jučer nekadašnjeg španjolskog premijera Jose Maria Aznara da je "preporučio" Amerikancima bombardiranje zgrada srpskih medija tijekom rata na Kosovu, javlja Reuters.

Kubanski vođa nije otkrio kako je došao do transkripata.

U kubanskom dnevnom listu jučer je objavljen transkript u kojemu je Aznar komentirao NATO-vu strategiju tijekom napada na Srbiju 1999. godine kojim su željeli spriječiti napade na Albance na Kosovu.

"Kada sam želio biti u dobrim odnosima sa Chiracom, govorio sam mu kako su ti Amerikanci zaista strašni." - navodno je rekao Aznar neimenovanom američkom dužnosniku, objavljeno je u listu Juventud Rebelde.

Castro tvrdi i kako ima transkript razgovora Clintona i Aznara. "Prema mom mišljenju, kako bi se završio rat, potrebno je prekinuti komunikaciju između beogradske vlade i stanovništva. Ključno je prekinuti sve načine komunikacije: radio, televiziju i telefon." - navodno je rekao Aznar 13. travnja 1999. u razgovoru s Clintonom, tvrdi Castro.

Castro je i ranije optužio Aznara da je želio bombardirati srpske medije. "Ne razumijem zašto još dosad nismo bombardirali zgradu srpskog radija i televizije." - još je jedna navodna Aznarova rečenica, tvrdi Castro koji je najavio kako će objaviti još "povjerljivog" materijala u sljedećim člancima.
 

Back
Top