Kolega Vukodinov ja imam 1.7 sa mediafire, nisam jos izlazila na ispit ali koliko sam razumela , pitanja na ispitu su slicna.
Posaljite vas e-mail.
Kolega Vukodinov ja imam 1.7 sa mediafire, nisam jos izlazila na ispit ali koliko sam razumela , pitanja na ispitu su slicna.
Posaljite vas e-mail.
Treba mi 1.1![]()
A koja su najbitnija poglavlja za 2.4 i 2.5. MOLIM VAS-leeeeeeeelp!!!!!!
apsorpcija OT je veoma bitna.evo, i u 2.7 se pojavljuje.
Koleginice daridari poslao sam e-mail. Hvala za odgovor u vezi testa.
Ocekujem to sa mediafire.
Ja sam to polagala,Imala knjigu,nazalost prodala sam je.
To je lak ispit,u principu i ne treba da ga spremas,jer su to neke opste stvari,koje ako radis u knjigovod. ces sigurno znati.
Knjigu sam inace nabavila u Univerz.biblioteci,pokusaj tamo ako je slobodna,a to mozes proveriti na sajtu.
Imam pitanje iz 2.7- zadatak obračun troškova po aktivnostima... Kako se računaju opšti troškovi na tradicionalan način? i u čemu je razlika u pitanju pod f) izračunati opšte troškove po jedinici proizvoda i g)izračunati opšte troškove po jedinici proizvoda na bazi obračuna po aktivnostima?
i da li je ovo ikad bilo na ispitu? hvala!
Ljudi, da li na testovima ima vise pitanja na zaokruzivanje ili ona koja treba da se pisu?
Pozdrav i srecno!
Poslednji put ažurirao/la damin : 26.11.2011. u 17:55
Da li je neko isao na kosultacije iz 2.2? Hvala unapred!!!!
Molim vas ako mozete da posaljete [email protected] . Hvala puno!
Mogu li dobiti ta pitanja na mejl [email protected] .Hvala!
[QUOTE=Lillian2512;19767563][QUOTE=ddrm;19761651]Cini li se nekom od vas, da je u 2.7, primer iz poglavlja 3 na stranicama 50-53, pa iz toga dat zadatak (aktivnost 2 na str.53 - odgovor je na strani 55) - sam odgovor na tu aktivnost 2 nelogican?
Nije to jedini zadatak, gde se kod postavke zadatka trazi jedno (parametri za izracunavanja), a kod odgovora je resenje radjeno prema sasvim drugim parametrima.
A i sama knjiga je lose prevedena (kao da je prevodjena na google-prevodilac, ali bez kontrole logike prevoda, a citavi pasusi su bez gramatike).
Cini li se to samo meni, ili i vama?
[email protected] bila bih ti veoma zahvalna ako bi mi posalo!! POZZZZ![]()
obracun troskova na tradicionalni nacin znaci da se troskovi dodeljuju direktno proizvodima na osnovu br. masinsih casova, utrosenih jedinica materijala, casova rada i td, zavisi koji se parametar uzima za alokaciju. u ovom primeru su to masinski casovi. Dakle, prvo izracunas ukupan broj masinskih casova koji je utrosen za proizvodnju svih proizvoda, pa izracunas ukupne troskove i nadjes trosak po jedinici. pa onda taj podatak mnozis sa casovima rada potrosenim za svaki proizvod posebno. upravo je to najveci nedostatak ovog obracuna jer ova alokacija nije realna, ne mora da znaci da ako je za neki proizvod utroseno vise casova da je za njega potrebno vezati vise troskova.
obracun po aktivnostima, znaci da se troskovi svake aktivnosti prvo raspodeljuju na pokretace aktivnosti pa na proizvode. na primer za A proizvod materijal se porucuje 1 godisnje a za B proizvod porucuje se 4 puta godisnje. znaci da imas 5 pokretaca troskova, pa ukupan trosak delis sa 5 da bi dobila trosak po pokretacu, pa onda dodeljujes proizvodima.
Da li moze neko da mi posalje pitanja iz 2.4. koja nose po 20 bodova?
:
Poslednji put ažurirao/la bokica84 : 27.11.2011. u 12:40
ako može i na ovaj mail [email protected], unapred zahvalan
ako može, pošaljite mi pitanja i odgovore koje imate za 2.4 na [email protected]
Da li je moguce da nema nikog na forumu kada meni nesto trebaMolim vasssss
![]()
ako meže pošaljite za 2.4 i na ovaj mail [email protected]![]()
Drage kolege ima li neko 1.5?
Idi na www.mediafire.com/srrs i onda klik na informacioni sistemi 2.4 i downloafuj testove, tu ima i tih velikih sto ti trazis. Ako se ne snadjea javi, prosledicu ti.
Pošalji link