Da li postoji 'HTML-kod' zamena za frejm?
Prikazujem rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Da li postoji 'HTML-kod' zamena za frejm?

  1. #1

    Podrazumevano Da li postoji 'HTML-kod' zamena za frejm?

    .....
    Poslednji put ažurirao/la Novi Sad ili nikad : 25.09.2007. u 23:03



  2. #2
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    29.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    202
    Reputaciona moć
    39

    Podrazumevano Re: Da li postoji 'HTML-kod' zamena za frejm?

    A sta bi sa include i tvojim prethodnim pitanjem na http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=164976

    Odakle i na koji nacin vuces podatke za svoj sajt?

  3. #3
    Zainteresovan član stvt (avatar)
    Učlanjen
    25.01.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    IV sprat
    Poruke
    354
    Reputaciona moć
    47

    Podrazumevano Re: Da li postoji 'HTML-kod' zamena za frejm?

    Probaj PHP
    ko pita ne skita

  4. #4
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    29.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    202
    Reputaciona moć
    39

    Podrazumevano Re: Da li postoji 'HTML-kod' zamena za frejm?

    Pazi, bilo da se radi o head ili body delu include ima istu funkciju. To sam ti hteo reci, odgovor ti se krije u tvom prethodnom topicu.

    Taj fajl koji includujes moze da bude i obican skup html-a (table, slike, tekst..). Vazno je samo da ima ekstenziju .php ili .inc da bi mogao pravilno da ga pozoves iz php-a.

    Znaci ako treba da postavis tabelu na nekom mestu napravis stranicu groningen.php u kojoj je tabela. Tabelu bi trebao dinamicki da kreiras iz baze, ali za prvu ruku moze i obican html kako si vec poceo.
    Zatim na stranici ajax.php pozicioniras pomocu css ili tabela gde zelis i tamo postavis:
    Kod:
    <?
    include('groningen.php');
    ?>
    groningen.php moze da bude samo ovo npr: <img src="http://www.sportiana.com/images/groningen.jpg" border=0 alt="sport"> i kada postavis include na toj strani ajax.php ce se ubaciti slika tacno na tom mestu gde ti treba... razumes?


    Frejmove ti ne bih preporucio jer mozes da imas problem sa pretrazivacima, a sa druge strane taj sajt koji si poceo da pravis je dinamicki i moras koristiti neki serverski jezik. Neces valjda rucno svakog dana da pravis tabele za sve lige, sve sportove...
    Poslednji put ažurirao/la taksistaZR : 29.08.2007. u 03:15

  5. #5
    Primećen član Gill Bates (avatar)
    Učlanjen
    11.05.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Bgd
    Poruke
    603
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano Re: Da li postoji 'HTML-kod' zamena za frejm?

    Citat Original postavio Novi Sad ili nikad
    Inace, 'zaboravio' sam da se zahvalim Bill Gates-u na odgovoru ...
    My name is Bates, Gill Bates!

    Btw, debelo si zastranio. Pročitaj šta ti je Taksista napisao i kreni da učiš PHP ili ćeš vrlo brzo odustati...
    Linux is like a wigwam. No gates, and Apache inside!

  6. #6
    Obećava web_master (avatar)
    Učlanjen
    13.09.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Subotica
    Poruke
    67
    Reputaciona moć
    42

    Podrazumevano Re: Da li postoji 'HTML-kod' zamena za frejm?

    Citat Original postavio Novi Sad ili nikad
    Da li postoji zamena za frejm-ove u stranici u obliku odredjenog drugacijeg HTML/JavaScript-koda koji u stranicu ubacuje sadrzaj druge stranice? ...

    html u html je iframe

    <iframe src="fajl.html"></iframe>

  7. #7
    Primećen član maksvel (avatar)
    Učlanjen
    30.06.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    778
    Reputaciona moć
    53

    Podrazumevano Re: Da li postoji 'HTML-kod' zamena za frejm?

    Pre sam čitao u PC-Chip-u o korišćenju CSS-a radi zamene frejmova. Ima toga na forumima -malo google-a i naći ćeš. Ne znam kakva iskustva imaju dizajneri sa takvom "emulacijom"... Čini mi se da ne radi sa nešto starijim browser-ima.
    Let the boy try

  8. #8
    Primećen član Gill Bates (avatar)
    Učlanjen
    11.05.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Bgd
    Poruke
    603
    Reputaciona moć
    56
    Poslednji put ažurirao/la Gill Bates : 02.09.2007. u 19:51
    Linux is like a wigwam. No gates, and Apache inside!

Slične teme

  1. HTML i C++
    Autor **case-problem**stef u forumu Programiranje
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 18.06.2005., 21:07
  2. Frejm problem
    Autor dachony u forumu Web dizajn
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 11.05.2005., 14:52
  3. Da li postoji "makedonska"zamena za lek PLAVIX?
    Autor pre(ne)ozbiljan u forumu Zdravlje
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 04.11.2004., 10:20
  4. HTML...
    Autor Eeeee u forumu Web dizajn
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 22.06.2004., 04:04

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •