Troje mrtvih u pucnjavi u crkvi

Marin55

Domaćin
Banovan
Poruka
3.091
Troje mrtvih u pucnjavi u crkvi
U nedjelju je oko 13 sati po lokalnom vremenu naoružani muškarac otvorio vatru u crkvi na jugozapadu Missourija u gradu Neosho ubivši jednog svećenika i dvoje posjetilaca. Policijski zvaničnici potvrdili su broj ubijenih naglasivši da je u pucnjavi još nekoliko ljudi zadobilo lakše povrede.

Jedna od žrtava bio je i svećenik Kernal Rehobson (44) koji je to nedjeljno jutro i predvodio misu. "Imena druge dvije žrtve ne možemo objaviti jer njihove porodice još uvijek ne znaju da se desila ova tragedija", kazao je za AP načelnik policije u gradu Neosho Dave McCracken.

Prije nego je otvorio vatru, naoružani muškarac je naredio djeci da napuste crkvu. Policija je objavila podatak da se u trenutku pucnjeve u crkvi nalazilo od 25 do 50 talaca. McCracken je potvrdio da je povrijeđeno pet ljudi, a svećenik Rehobson je podlegao povredama nakon što je naoružani muškarac u njega pucao više puta.

Rehobson je 15 godina bio svećenik u crkvi u gradu Neosho.

Podaci o počiniocu ovog zlodjela, koji se predao nakon deset minuta pregovora sa policijom, nisu objavljeni zbog istrage koja je u toku. "Samo vam mogu reći da se radi o muškarcu četrdesetih godina", naglasio je McCracken.
 

Back
Top