Mesić,Šeks,Sanader: Srbi proterali Srbe

Mala_from_Vojvodina

Početnik
Banovan
Poruka
13
Predsjednik Mesić je komentirao izjave srbijanskog predsjednika i premijera Borisa Tadića i Vojislava Koštunice o Oluji kao zločinačkoj akciji u kojoj je protjerano 200.000 Srba.


0059007.17.jpg



Mesić je rekao kako bi bilo dobro da u Srbiji shvate da je Milošević bio taj koji je Hrvatskoj nametnuo ratnu opciju, te da, shvativši to gdje je rat planiran i odakle je vođen, dožive katarzu.

Milošević, dodao je Mesić, to nije mogao sam učiniti, a oni koji su birali njega i njegovu ratnu opciju moraju znati i da odgovaraju za posljedice.

Kad je riječ o onima u Hrvatskoj koji su, kako je rekao, "učinili nedozvoljene radnje", njih Hrvatska procesuira. Ali, Srbija mora znati jasno reći zbog sebe i svojih građana odakle je počela agresija te tko je nametao veliku Srbiju na račun Hrvatske i Bosne i Hercegovine, zaključio je predsjednik Mesić.

Predsjednik Vlade Ivo Sanader izjavio je da je 5. kolovoza dan koji će zlatnim slovima biti upisan u hrvatsku povijest jer su toga dana hrvatski narod, hrvatski branitelji i prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman obranili Hrvatsku i oslobodili okupirani hrvatski teritorij i time riješili svoje probleme, a svijet, dodao je, voli one koji sami znaju rješavati svoje probleme.

U Beogradu, istaknuo je premijer, "još nisu shvatili da su oni izvršili agresiju, a dok to ne naprave i dok se ne suoče s prošlošću, neće biti dobro".

Predsjednik Vlade komentirao je i izjave Milorada Pupovca po kojima bi se Hrvatska trebala zapitati što slavi kad slavi Oluju, poručujući mu da Hrvatska na današnji dan slavi pobjedu te da on, bez obzira na to što je koalicijski partner, ne može promijeniti povijest.

"Nakon Oluje počinjeni su individualni zločini koje treba procesuirati, a ne postoji nikakva kolektivna krivnja, a ti individualni zločini ne mogu baciti ljagu na Oluju. Što Hrvatska prije uđe u EU i NATO to će i njezine pozicije biti čvršće te joj nitko neće moći nametati istinu i prekrajati njezinu povijest", rekao je Sanader.

Predsjednik Mesić podsjetio je pak da je na referendumu za neovisnost Hrvatske bilo 94 posto stanovnika, među kojima i Srbi, a među njima bilo je i onih koji su se u ratu borili za Hrvatsku, o čemu bi, istaknuo je, Pupovac također trebao govoriti.

Predsjednik Sabora Vladimir Šeks rekao je da je Oluja bila najsvjetlija stranica Domovinskog rata, a svi oni koji o svakoj njezinoj obljetnici pokušavaju svakojakim izjavama to osporiti "zabadaju glavu u pijesak i pokušavaju napraviti reviziju povijesti".

Ponovio je također kako su u Oluji Srbe iz Hrvatske zapravo potjerali njihovi vođe.
 
Јаоооооојјјјјјјјјјјјјј Борисе Тадићу,
Јаооооооојјјјјјјјјј ко те наговори да се ИЗВИЊАВАШ,
Јаоооооооојјјјјјјјј БОЉЕ ДА ТИ ЈЕ ЈЕЗИК ОТПАО А ТИ ОМУТАВИО,
Јаоооооојјјјјјјј Борисе Тадићу, МРТВИ СРБИ ЋЕ ТИ ДОЋИ ГЛАВЕ !!!!!!!!
 
poentu ovoga je rekao jedan forumas. i to je pocetak i kraj teme, po meni.
Kad je riječ o onima u Hrvatskoj koji su, kako je rekao, "učinili nedozvoljene radnje", njih Hrvatska procesuira. Ali, Srbija mora znati jasno reći zbog sebe i svojih građana odakle je počela agresija te tko je nametao veliku Srbiju na račun Hrvatske i Bosne i Hercegovine, zaključio je predsjednik Mesić.
 
Aha..bilo bi to u redu,ali je bilo i mnogo politicara koji su de ugledali na Slobu medju srpskim neprijateljima,kojima je na neki nacin Sloba bio"covek novog vremena",sto svakako nije bio,bas naprotiv,ali su mu metode bile drugacije i svi ostali su prihvatili tu igru..

Uzgred,ono sto je rekao Mesic o uzrocno-posledicnoj vezi izmedju Slobe i egzodusa Srba nema veze s mozgom...preskace se glavna karika-hrvatska namera da etnicki ocisti taj prostor..
 

Back
Top