potreban pravi savet

aneleja

Obećava
Poruka
96
Mozda je ova tema bila mnogo puta ali evo jos jednom.
Prica je uobicajna. Meni je sladak jedan decko i to poduze vreme tacnije ima vec jedno godinu dana. Tada sam ga samo posmatrala iz daleka nisam ni pomisljala da cemo se ikada upoznati. Medjutim pre pola godine moja najbolja drugarica se smuva sa njegovim jako dobrim drugom i ja je tu zamolim da me upozna sa tim koji mi je sladak. Sto se i dogodilo. Kada smo se upoznali on je progovorio najvise 5 recenica, uglavnom sam ja bila ta koja je postavljala pitanja a on odgovarao. Ali kako je vreme prolazilo on se sve vise otvarao i poceo normalno da prica dok sam ja postajala ta koja se zatvarala i postajala sam sve tisa. Evo bas veceras smo sedeli zajedno u drustvu i ja sam rekla par reci nasuprot njemu koji se fino napricao. A meni nekako skroz glupo. Ne znam o cemu da razgovaramo. Inace decko je stariji od mene 3 god i sada studira, dok sam ja sada 4 godina gimnazije. I nikako ne pronalazim zajednicku temu. A tip je malo i cudan, nekako na svoju ruku. Ima neku filozofiju i jako je pametan. Od njega sam cula bas dosta dobrih stvari. Nema devojku a ja ne zelim da budem nametljiva i slicno, ponajmanje da ga jurim.
Tako ako ima neko pametan ali stvarno pametan savet kako da budem otvorenja prema njemu i da mu malo stavim do znanja ali diskretno neka napise.

:???: :???: :???:
 
Ne vidim direktno u čemu je problem,osim možda u tebi (nemoj me pogrešno shvatiti),tačnije u tvom strahu da ne budeš nametljiva. Iz tvog teksta ne shvatam da li te teme o kojima on razgovara zanimaju? Ako da,pokaži zainteresovanost,bez obzira što ne znaš puno o tome.Naprotiv,tada možeš da ga pitaš šta te zanima,laskaće mu i biti mu drago. Ukoliko te ne zanimaju njegove teme,pokušaj naći nešto zajedničko za razgovor.Slobodno pokreni neku svoju temu,za početak "prijateljskim,opuštenim" tonom i ne zaboravi dodati malo duhovitosti u razgovor! Upotrebi smeške i nastoj biti što opuštenija i pozitivnija,ali budi ono što jesi.
Ukoliko si "probila led" našavši "zajednički jezik" sa njim,vreme je da kreneš slati signale dopadanja,tačnije da flertuješ...
Otprilike,ja razmišljam tako,mada teško mi je dati savet,jer niti znam kakva si ti po temperamentu,niti znam kakav je on tip. Svi smo različiti i kod svakog "pali" drugi "fazon". Potrebno je imati intuiciju pa proceniti.
Bitno je da imaš samopouzdanja i da veruješ u sebe,da nikad ne misliš ono najgore,jer te to negativno mišljenje u stvari i koči na putu do cilja.Ne budi dosadna i nametljiva,u smislu da ga stalno zivkaš,ideš za njim,smaraš ga,ali pokaži mu volju za njegovim društvom.Pozovi ga da odete negde zajedno,ukoliko je konzervativan,nek to bude u društvu za početak,kao "drugarski".Ako odbije,nemoj ga moljakati.Ili pričekaj,ili ga "otpiši". Sama ćeš proceniti razlog njegovog "ne". A ako kaže "da",onda ti već rekoh šta sledi! ;-)

Sad sam ti svašta napričala... Nadam se da će ti bar malo koristiti... Srećno!

NE ČEKAJ DA TE SREĆA UHVATI ZA RUKU. UHVATI TI NJU!
 
Tako je. Prepun ti je Beograd čekuša, sve čekaju nešto , a dovoljno je da usmeravaju i daju signale ohrabrenja i odobravanja i svidjanja....

Da li ćeš biti crta ili ne, to ne zavisi od toga da li će on da bude toliko zacopan pa da krene sam , ko svinja na kupus....ili će da krene ko svinja na kupus , zato što mu je to stil prilaza koji daje rezultate.
 
Kako to da si na početku bila otvorena i radoznala, a sada nemaš potrebu da pričaš?

Možda imaš strah od toga da ne ispadneš glupa pred njim (s'obzirom da kažeš da je dečko pametan, filozof i pomalo svoj) .... budi ono što jesi - ako je i on sada pričljiviji, verovatno ima potrebu da tebe zaseni.

Poslušaj sebe, negde u dubini i razmisli ima li medju vama hemije - ako je to očigledno, onda se potrudi da mu uvek budeš blizu ... a prvi korak će se desiti sam po sebi ... ako je to to .. naravno.
 

Back
Top