Obrada Audio zapisa

Kao rekao bih vec poodavno iskusni ton majstor (sada to pripada istoriji), preporuka je za gore navedeni program SoundForge i CoolEdit (sada Adobe Audition)... Najjednostavniji i najbolji za vid posla koji zelis da obavis... Jedina mana ovih programa je sto nisu besplatni, ali u svakom slucaju, za poslove kojim se zelis baviti i naravno imati neki honorar, isplati se i kupiti pomenute programe jer su kako vec napomenuh veoma dobri i jednostavni..

Sve ovo govori moje iskustvo kao ton majstora na radio stanici gdje sam radio..
 
drinjaca:
GZ, јел добар Audacity као алтернатива Soundforge-u?


Iskreno ne znam, jer posao ton majstora ne radim vise od 5 godina tako da nisam u toku drugih programa.. Sto se tice gore pomenutih oni ne da rade odlicno posao, vec su i prilicno jednostavni za upotrebu u pomenute svrhe..

Za Audicity stvarno ne znam, nisam ga koristio..
 
Ја сам га користио када сам пребацио све аудио касете на CD, тј. у mp3 и много штошта другог сличног што може Soundforge. Мада је Soundforge ипак мало бољи, али Audacity је бесплатан.
 
Naravno da svaki besplatan softver dobro dosao ako radi posao koji se od njega ocekuje, te ako imas iskustvo sa istim onda podrzavam ovaj progi, s tim pitanje za tebe a usput i bolje razmatranje o programu na naslova jeste, da li taj program moze da radi audio montazu i koje sve efekte ima za obradu i montazu audio materijala..

Jer, ako je neko dopisnik neke kuce i ako mora da napravi neki audio prilog, onda mu je potreban program koji ce da uradi montazu i obradu sirovog materijala napravljenog na terenu i naravno da se taj neki novonastali materijal slozi i upakuje u odredjen format da bi kao takav mogao da bude emitovan u nekoj radio ili TV emisiji..

Zato postavljam pitanje da li pomenuti program moze to da podrzava i da li radi posao u ovom domenu???
 
Пази, не знам да ли тај прогам може да то учини о чему говориш јер га у те сврхе нисам употребљавао. Али особа која је поставила ову тему нека покуша. Уосталом на интернету има доста упустава и описа тог програма на србском језику нека мало прогугла. Ево шта сам ја исчачкао.

Audacity je potpuno besplatno softversko rešenje namenjeno visokostepenoj audio obradi.
I pored digitalno malih gabarita, primera radi instalacija je nešto veća od 2Mb, ovaj program uspešno barata WAV, AIFF, MP3 i Ogg Vorbis datotekama, a zanimljivo je i to da se u program mogu importovati i MIDI sadržaji.
Korisnički interfejs podseća na velikana u oblasti obrade digitalnog audio zapisa SoundForge-a.
AudacitySve funkcije i kontrolni elementi su logično raspodeljeni, a kao što je to slučaj kod praktično svih alata slične namene, audio datoteke otvaraju se u novom prozoru, omogućavajući paralelan rad sa više sadržaja.
Audacity poseduje osnovni set alata za sirovu (seci, kopiraj, lepi) obradu, a nad zvučnim zapisom se mogu primenjivati efekti i filteri, koji se primenom brojnih plug-inova vrlo lako mogu nadgraditi.
Program poseduje podršku za import mp3 datoteka, no zbog patentom zaštićenog algoritma dekodiranja audio zapisa u ovaj format, Audacity u ovu svrhu koristi besplatne enkoder-e, poput LAME MP3-a.
AudacityIako je besplatan ovaj program prate brojna, veoma detaljna uputstva, tako da je proces ovladavanja svim opcijama koji Audacity pruža jednostavan i brz.
Dakle, ukoliko imate potrebe za malim alatom koji će vam omogućiti snimanje novog ili uvoz postojećeg materijala, njegovu obradu, a zatim i izvoz, predlažemo vam da obavezno posetite download sekciju našeg sajta.

извор. PCtv.co.yu
 

Back
Top