Povezivanje Access baze sa programom, i njeno koriscenje dalje

Nije mi problem da napravim interfejs unutar samoga access-a i da radim u samom access-u sve, to nije problem, i ne zahteva dosta vremena, ali sam hteo da napravim (svoj) program sa (boljim) interfejsom koji ce biti zaseban sam za sebe.

Da, definitivno nesto u MSDN biblioteci moze da se iskoristi za ovo.
Sta bi mi preporuchio od literature, po tvome misljenju.
 
Poslati link se ne odnosi na pravljenje aplikacije (interfejsa) u Accessu, već kako iz C++ napraviti pomenuti aplikaciju (interfejs) koji koristi podatke koje se nalaze u Access bazi.

Od literature može da posluži bilo koja knjiga koja opisuje rad s bazom podataka iz nekog programoskog jezika, ma da je suština rada vrlo jednostavna. Ukoliko aplikacija stalno radi s podacima koji se nalaze u nekoj bazi, tada se prilikom pokretanja aplikacije uspostavlja veza s bazom podataka koja se raskida kada aplikacija završi svoj rad. Kompletnu komunikaciju sa bazom podataka rade klasa(e) napisane isključivo za tu namenu. U zavisnost kako su napisane te klase, bilo koji upit se šalje kao string koji onda te klase prosleđuju bazi ili se prosleđuju samo parametri, a klasa konstruiše SQL upit koji potom šalje bazi. Evo još jedan HowTo http://www.sqlapi.com/HowTo/index.html za bibloteku koja radi s bazom podataka.
 
Hvala drustvo na savetima, skidao sam ranije vec ono sto je code upload-ovao na internet od literature pa cu to iskoristiti, uzeo sam jos jednu u mikro knjigi, pa cu malo prvo da vidim kako to funckionishe (malo dublje), pa da iskoristim to posle i na nechemu josh.

JuzniVetar, drugar, hvala na pomoci necu jos uzimati code, bicu na kracoj pauzi uskoro, pa kad se vratim videcu za to, kontaktiracu te ako zapnem.
 

Back
Top