Oruzje II svetskog rata - Strana 13
Strana 13 od 15 PrvaPrva ... 39101112131415 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 301 do 325 od 355

Tema: Oruzje II svetskog rata

Elita Silent Bob (avatar)
    Učlanjen
    17.07.2006.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    94

Podrazumevano Re: Oruzje II svetskog rata

Jok nisu... samo SAD je 1945 proizvela ~ 14.000 aviona (nisam siguran, ali cifra je negde tu...)

Elita Markelja (avatar)
    Učlanjen
    19.01.2006.
    Pol
    muški
    "The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist"
    Reputaciona moć
    101

Citat Original postavio @ki
    Адолф Хитлер је одобрио производњу 300 Штурмтигра, са капацитетом произвидње од 10 комада месечно. Како се ситуација на фронтовима у јесен 1944. године нагло погоршала за Немачку, производња Штурмтигра је опозвана (дата је предност производњи тенкова Пантер и Тигар II). Заправо производња Штурмтигра се одвијала тако што је са оштећених тенкова Тигар скидана купола и постављала нова надгардња. Разлог за такав начин производње је тај што нових шасија није било (последњи тенк Тигар направљен је августа 1944. године). Укупно је 18 тенка Тигар преправљено у Штурмтигер.

* Август 1944 - 3
    * Септембар 1944 - 10
    * Новембар 1944 - 5

Тешку надградњу (150 mm чеони оклоп, 80 mm бочни оклоп) произвело је предузеће Бранденбургер Еисенверке а склапање је изводило предузећа Алкет, Берлин-Шпандау.

Pa stavi izvor nece ti biti nista......... :wink:

Aktivan član
    Učlanjen
    17.07.2006.
    Reputaciona moć
    42

Citat Original postavio Obersturmfuehrer
    hahah
    evo, konacno si potvrdio da si u prethodnih 20 strana lupao ciste gluposti....
    tvrdio si da su to posebni tenkovi, ne samohodni topovo, ne minobacaci, u stvari haubice....ma ne znas ti sta je tenk, sta je top, al nema veze, glavno je da su to bila vozila koja su razvijana u isto vreme, glavno je bilo da su to vozila koja su POTPUNO razlicita, itd.

a ja kada sam rekao ovo gore - isto sto si ti rekao, ja sam pricao gluposti...e moj zoki, moraces ti to mnogo ozbiljnije, nesto mi se cini da nisi '83 nego 93 godiste....
    i dalje ne znam gde si se informisao, jos jednom cu te zamoliti da mi das svoje izvore preko kojih si saznavao o sturmtigru. jedan "istoricar" bi trebalo da ima te izvore pri ruci, zar ne?
    opet lazes! pa to jesu posebna vozila! totalno razlicita jedan o d drugog!¬ to sam govorio, i govorio sam da imaju isti motor i gusenice, i mali deo , ali mali deo sasije, jer je skidana i kosuljica ispod kupole tigra! to sam govorio, to mozes da procitas gde god oces! a sada lazes ko po obicaju! ako se imalo razumes u bilo koju usko strucnu delatnost, onda znas i to , da internet nije nikakav dokaz! ja sam bio u tom tenku, ja znam kako se sklapa, ja znam sta mu cini kosuljicu ispod kupole a sta kupolu! ja znam kako se onda od toga napravi samohodka, mora sve da se skine, to mozes da vidis i golim ocima, neces ti na netu naci ni dokaz da je nebo plavo! pa jeste! stvari koje su opste poznate se ne dokazuju! GOLIM OCIMA MOZES DA VIDIS STA JE SVE IZMENJENO, DA JE OSIM KUPOLE TIGRA SKINUTO I TELO ISPOD, JER DRUGCIJE NEBI MOGLE DA SE POSTAVE PREDNJE PLOCE! KOJE SU KOD TIGRA IZ VISE DELOVA (ZBOG KUPOLE) A KOD STRUMA IZ JEDNOG DELA! ALI STA JA SA ''TETKICOM'' DA RASPRAVLJAM!

ps: idi na forum o kulinarstvu, tamo ti je mesto, jel si ti ljubitelj kecelja, i cveca, a ne vojske u kojoj nisi ni bio,vec si otisao u civilno1 mora da je tvoj decko ponosan na tebe!

Aktivan član
    Učlanjen
    17.07.2006.
    Reputaciona moć
    42

http://video.google.com/videosearch?q=1000+ratnih+dana+ evo opet da vidite sta silent bob zove RSK! njemu je brcko, derventa, posavina, b.luka, gradacac, orasje, njemu je to U RSK! :-) smesno ili tuzno!

Zaslužan član Svabov (avatar)
    Učlanjen
    02.10.2004.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    297

Citat Original postavio ZORANNS83
    to mozes da procitas gde god oces!
    uputi me na neku literaturu.

ako se imalo razumes u bilo koju usko strucnu delatnost, onda znas i to , da internet nije nikakav dokaz!
    znaci da je sve ovo sto ti pricas glupost, posto citam sa interneta?

ps: idi na forum o kulinarstvu, tamo ti je mesto, jel si ti ljubitelj kecelja, i cveca, a ne vojske u kojoj nisi ni bio,vec si otisao u civilno1 mora da je tvoj decko ponosan na tebe!
    ja bi se do jaja smorio da me ljubitelj kecelja nadmudri, a da se ja izdajem za "strucnjaka"....
    Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

Učlanjen
    02.10.2004.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    297

http://video.google.com/videosearch?q=1000+ratnih+dana+ evo opet da vidite sta silent bob zove RSK! njemu je brcko, derventa, posavina, b.luka, gradacac, orasje, njemu je to U RSK! :-) smesno ili tuzno!
    sam si rekao da internet nije nikakav dokaz, a sad pokazujes tamo neki youtube...
    kao dokaz, postavljas nesto za sta sam tvrdis da nije dokaz....a zavrsio pravo....
    Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

Učlanjen
    17.07.2006.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    94

ja sam ti rekao da si glup , puzle ti je rekao , jos 1-ljudi t je reklo i ti opet neveruses! GLUPANE [POSAVINA JE U REPUBLICI SRPSKOJ A NE U RSK! PRIKAZUJE SE SAMO I SAMO REPUBLIKA SRPSKA!!! OCS OPET DA OKACIM KLIP DA OPET VIDIS KOLIKO SI GLUP???prikazuju se porbe u brckom, orasju, derventi, novom selu, b.brodu , modrici, odzaku... to je RS!!! eto koliko si glup,ni geografiju neznas! gde si ti tu video rsk?odkud b.luka u republici ssrpskoj krajini?jel ti imas atlas kuci? ali 10 ljudi ti je reklo da si glup,mnogi meni i na pp, ali to da ne spominjem, a onda idemo sistemom ,u al sam se zajebao, aj sada da sve negiram! i da se pravim lud!!! PS: gde se nalazi beograd? u bosni?
    Znaš kako kažu, ako nekom nešto fali, on će to često spominjati... ti često spominješ reč glup... ------> razumeš? Sumnjam, neka ti neko prevede...
    To što neko tebi na PP govori da sam ja glup je apsolutno nevažno pred činjenicom da sve što si rekao i što si tvrdio je pobijeno sa raznih strana i na Bureku i ovde. Da ne spominjem činjenicu da lažeš o svom obrazovanju (završio čovek istoriju i pravo), i zaposlenju (visoki oficir VJ za vreme NATO bombardovanja), te mestu boravka (Njujorker iz Novog Sada), pa čak i godinama (24).
    Zatim, nema potrebe da se dereš, to što si ti drveni vojnik i što imaš takve komplekse ne moraš da istresaš na meni. Ni jedan jedini post, link ni bilo šta drugo nije ti promenilo mišljenje, već sad kao idiot ponavljaš i lupaš gluposti koje namju veze sa mozgom... i umesto da se držiš teme, i da se barem trudiš da odgovoriš na postavljeno pitanje, samo meni odgovaraš, nadajući se da će drugima dosaditi i da će te ostaviti na miru... al, momče, neće moći...

Kontraš... kukavica... čovek koji sramtoi i svojim lažima blati sve i jednog jedinog vojnika koji je pogimuo... srami se... Nema, bitno je da si bio u svim ratovima od 1804. do danas...
    Ajde sad, smišljaj šta ćeš odgovoriti... mada već odprilike predpostavljam...

Učlanjen
    17.07.2006.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    94

Aha, onaj ko kaže da su Kostajnica i Glina RS, treba da se pokrije po ušima... jesi li se pokrio?

Aktivan član
    Učlanjen
    17.07.2006.
    Reputaciona moć
    42

Citat Original postavio Silent Bob
    Aha, onaj ko kaže da su Kostajnica i Glina RS, treba da se pokrije po ušima... jesi li se pokrio?
    znas li ti gde je kostajnica nesreco? ko je tu pominjao kostajnicu? znam jagde se ti gubis! koeficijent inteligencije ti je mali pa ne konstas! kada kazu 1.krajiska brigada, to je brigada u sastavu vojske republike srpske! sto se i kaze u tekstu, ali sta to ima da kazu to znaju svi1 e sada gde je problem! ti dete izgleda neznas da krajisnici , nisu narod koji zive u rsk! to tebe buni! sta ja ima stobom da se svadjam, lazes , i to prljavo! sadapominjes kostajnicu koja nema veze sa 16.mtbr , ali nikakve! to je brigada vrs , i nikada nije bila u rsk1 ako ne racunas jednu malu operaciju na pocetku rata! 3 dana je u pitanju! i to na obroncima rsk,... ajde idi placi, svi su videli koliko si glup! ostalo je na temi , najbolji tenkovi, sve dokumentovano! i kada si rekao da je 16.mtbr vojske rs, ima sediste u rumi!!! i ostale tvoje gluposti!

Aktivan član
    Učlanjen
    17.07.2006.
    Reputaciona moć
    42

Znaš kako kažu, ako nekom nešto fali, on će to često spominjati... ti često spominješ reč glup... ------> razumeš? Sumnjam, neka ti neko prevede...
    To što neko tebi na PP govori da sam ja glup je apsolutno nevažno pred činjenicom da sve što si rekao i što si tvrdio je pobijeno sa raznih strana i na Bureku i ovde. Da ne spominjem činjenicu da lažeš o svom obrazovanju (završio čovek istoriju i pravo), i zaposlenju (visoki oficir VJ za vreme NATO bombardovanja), te mestu boravka (Njujorker iz Novog Sada), pa čak i godinama (24).
    Zatim, nema potrebe da se dereš, to što si ti drveni vojnik i što imaš takve komplekse ne moraš da istresaš na meni. Ni jedan jedini post, link ni bilo šta drugo nije ti promenilo mišljenje, već sad kao idiot ponavljaš i lupaš gluposti koje namju veze sa mozgom... i umesto da se držiš teme, i da se barem trudiš da odgovoriš na postavljeno pitanje, samo meni odgovaraš, nadajući se da će drugima dosaditi i da će te ostaviti na miru... al, momče, neće moći...

Kontraš... kukavica... čovek koji sramtoi i svojim lažima blati sve i jednog jedinog vojnika koji je pogimuo... srami se... Nema, bitno je da si bio u svim ratovima od 1804. do danas...
    Ajde sad, smišljaj šta ćeš odgovoriti... mada već odprilike predpostavljam...
    ovde nema jedne reci tacne! svi sto su citali sta si ti lupao i sta sam ja pricao to znaju! ja zaposlen u vs? sta lupas! da zavrsio sam istrij i prava! pa ovde na forumu samcak i sreo kolegu, etoga tu pis, zavrsili smo, tj on ide, na isti fakultet, evo necu ga ja prozivati on se mozda sam javi! a sve sto si rekao su bezocne lazi! ali znas kako kazu, ko gubi (pamet) ima pravo da se ljuti!

Aktivan član
    Učlanjen
    17.07.2006.
    Reputaciona moć
    42

Citat Original postavio Obersturmfuehrer
    uputi me na neku literaturu.

znaci da je sve ovo sto ti pricas glupost, posto citam sa interneta?

ja bi se do jaja smorio da me ljubitelj kecelja nadmudri, a da se ja izdajem za "strucnjaka"....
    uputicu te za pocetak na tvoje oci! sa onsovnim vidom, bez ikakvog drugog znanja, mozes sam skontati o cemu se radi! skini kupolu tenka tigra, ocima, onda vidi sta ce ostati??? a onda vidi kako izgleda strum!!! pa ces videti da i to sto ostane od tigra, mora da se skloni! ocima ces to videti, da im donji delovi nisu jednaki, tj isti! o unutrasnjosti i da negovorimo! o tome pojma nemas pa da te ne zamaram!

Učlanjen
    02.10.2004.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    297

bla bla bla.....

Učlanjen
    17.07.2006.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    94

znas li ti gde je kostajnica nesreco? ko je tu pominjao kostajnicu? znam jagde se ti gubis! koeficijent inteligencije ti je mali pa ne konstas! kada kazu 1.krajiska brigada, to je brigada u sastavu vojske republike srpske! sto se i kaze u tekstu, ali sta to ima da kazu to znaju svi1 e sada gde je problem! ti dete izgleda neznas da krajisnici , nisu narod koji zive u rsk! to tebe buni! sta ja ima stobom da se svadjam, lazes , i to prljavo! sadapominjes kostajnicu koja nema veze sa 16.mtbr , ali nikakve! to je brigada vrs , i nikada nije bila u rsk1 ako ne racunas jednu malu operaciju na pocetku rata! 3 dana je u pitanju! i to na obroncima rsk,... ajde idi placi, svi su videli koliko si glup! ostalo je na temi , najbolji tenkovi, sve dokumentovano! i kada si rekao da je 16.mtbr vojske rs, ima sediste u rumi!!! i ostale tvoje gluposti!
    Molim? 1. Krajiška? To je nešto novo... Lepo u filmu se spominje Kostajnica i Glina, avaljda yna[ da su oni u Hrvatskoj, tj RSK... a vojske RSK i RS su bile odvojene... nema[ ti pojma... ako ni sam ne znaš šta ima na snimcima, onda stvaaarno, nema poente s' tobom pričati... Inače, 16. mabr ima sedište u Rumi, pogrešio sam, ti bi valjda kao visoki oficir VJ za vreme bombardovanja to morao znati... a ti si rekao da si završio istoriju, pravo i da si bio na vodećem položaju u VJ tokom NATO bombardovanja, svega ima ovde... Čovek je čak tvrdio da je Bizmark Bavarac.. :-D :-D :-D

Bravo, Barone! Shvataš?

Učlanjen
    17.07.2006.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    94

ovde nema jedne reci tacne! svi sto su citali sta si ti lupao i sta sam ja pricao to znaju! ja zaposlen u vs? sta lupas! da zavrsio sam istrij i prava! pa ovde na forumu samcak i sreo kolegu, etoga tu pis, zavrsili smo, tj on ide, na isti fakultet, evo necu ga ja prozivati on se mozda sam javi! a sve sto si rekao su bezocne lazi! ali znas kako kazu, ko gubi (pamet) ima pravo da se ljuti!
    Ovde si jedino izgubljen ti, toliko da nisi u stanju ni da tipkaš prava slova na tastaturi... Simbol nervoze i izbačenosti iz takta... :-D :-D 8)

Starosedelac Parra-Bellum (avatar)
    Učlanjen
    10.02.2007.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    1637

U jeee...ovde gore borbe nego na Omaha bic...ja bi rado bio UN ali me strah da ne dobijem po usima od svih strana...

Zainteresovan član
    Učlanjen
    08.03.2007.
    Reputaciona moć
    0

jest hektoriusu,treba un ovde!
    O kom filmu pricaju sto su gledali???

Učlanjen
    10.02.2007.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    1637

Bitka na Neretvi 2

Zainteresovan član PendrekTherapy (avatar)
    Učlanjen
    26.01.2007.
    Reputaciona moć
    26

Citat Original postavio hektorius
    U jeee...ovde gore borbe nego na Omaha bic...ja bi rado bio UN ali me strah da ne dobijem po usima od svih strana...
    Ma, jeb'o UN. Bio bi koristan k'o i oni da se umesas.

Učlanjen
    10.02.2007.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    1637

Zato kazem, dobio bi po usima sa svih strana, bolje suti...

Zainteresovan član
    Učlanjen
    08.03.2007.
    Reputaciona moć
    0

jest vala evo jedna ljepotica iz ww2
    moja kolekcija

Zainteresovan član LIBERTY 3.1 (avatar)
    Učlanjen
    27.03.2007.
    Reputaciona moć
    0

Citat Original postavio pejos
    jest vala evo jedna ljepotica iz ww2
    moja kolekcija
    Расисто.

Zainteresovan član PendrekTherapy (avatar)
    Učlanjen
    26.01.2007.
    Reputaciona moć
    26

Bas sam se pitao gde nam je sestrojebatz i kad ce da nam se vrati. Ja ne podrzavam rasizam, ali tvoje nazivanje nekoga rasistom je k'o ova slicica dole.

Aktivan član
    Učlanjen
    17.07.2006.
    Reputaciona moć
    42

Ovde si jedino izgubljen ti, toliko da nisi u stanju ni da tipkaš prava slova na tastaturi... Simbol nervoze i izbačenosti iz takta... :-D :-D 8)
    a ti si simbol slabog vida, neverovanja samog sebi , i odbijanja da se shvati realnost! svi osim tebe, koji su videli film! znaju da si glupan!!! i sad ti je krivo!!!! ha ha ha ha !!!

Učlanjen
    02.10.2004.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    297

a ti si simbol slabog vida, neverovanja samog sebi , i odbijanja da se shvati realnost! svi osim tebe, koji su videli film! znaju da si glupan!!! i sad ti je krivo!!!! ha ha ha ha !!!
    film sa interneta?
    pa zar ti ne tvrdis da su na internetu sve netacne informacije?

Elita Markelja (avatar)
    Učlanjen
    19.01.2006.
    Pol
    muški
    "The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist"
    Reputaciona moć
    101

Zar nema moderatora ovde? Ili i na ovoj temi moraju da se citaju proseravanja ratnika nad ratnicima......

Slične teme

1. Prekretnica II svetskog rata
    Autor gladiator u forumu Istorija
    Odgovora: 75
    Poslednja poruka: 08.09.2011., 22:39
  2. Anketa: Najbolje oruzje 2 SVETSKOG RATA
    Autor Ibanez u forumu Kopnena vojska
    Odgovora: 23
    Poslednja poruka: 28.09.2008., 22:01
  3. Igre iz drugog svetskog rata
    Autor Jocka_ u forumu Akcione igre
    Odgovora: 26