DOS nece formirati vladu pre 2 Februara

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo i dokaza:

Koštunica neće primiti Ahtisarija stana - 27. januar 2007.

Vojislav Koštunica neće 2. februara primiti Martija Ahtisarija, jer to izlazi iz okvira mandata njegove vlade do izbora nove.
Koštunica je to saopštio samo nekoliko sati nakon što je specijalni izaslanik Ujedinjenih nacija Marti Ahtisari prvi put predstavio svoj predlog za status Kosova, i to članicama Kontakt grupe u Beču. Prema Rojtersu, koji prenosi reči diplomate, plan predviđa virtuelnu ili efektivnu nezavisnost. Koštunica, kako prenosi RTS, tvrdi da od trenutka kada su proglašeni konačni rezultati parlamentarnih izbora, Vlada Srbije, saglasno Zakonu o vladi, do izbora nove vlade može obavljati samo tehničke poslove. „Zbog toga, predsednik Vlade Vojislav Koštunica neće 2. februara primiti Martija Ahtisarija, jer samo nova vlada ima mandat da sa specijalnim izaslanikom razgovara o budućem uređenju Pokrajine”, rečeno je u kabinetu srpskog premijera. TADIĆ ĆE PRIMITI AHTISARIJA Predsednik Srbije Boris Tadić će najverovatnije 2. februara primiti specijalnog izaslanika UN za Kosovo i Metohiju Martija Ahtisarija, saznaje Beta. U Tadićevom kabinetu je samo rečeno da će predsednik Srbije i dalje ispunjavati sve državne obaveze kao i do sada. „VIRTUELNA NEZAVISNOST” ZA KOSOVO Predlog izaslanika UN Martija Ahtisarija predviđa „virtuelnu nezavisnost” za Kosovo, tvrdi britanska agencija Rojters, pozivajući se na visokog zapadnog diplomatu u Beču. Nacrt plana daje pravo Kosovu da sklapa međunarodne sporazume i da ulazi u međunarodne organizacije i institucije, potencijalno uključujući UN, MMF i Svetsku banku. Rojters je naveo da se u nacrtu nudi mogućnost dvojnog državljanstva za građane koji žive na Kosovu i pozivaju se vlasti u Prištini da uspostave dobre odnose sa Srbijom i ostalim susedima. Predviđeno je i da će Kosovo preuzeti svoj deo imovine, kao i dugova, koji su ranije pripadali bivšoj Jugoslaviji i Srbiji. Srbima koji su ostali na Kosovu, a kojih, kako navodi Rojters, ima oko 100.000, nudi se široka samouprava, značajna kontrola u vođenju lokalne policije, kao i pravo na izvesne direktne veze sa Beogradom. Srbiji će biti omogućeno da finansira područja naseljena Srbima, pod uslovom da novac ide preko Prištine. Zaštitne zone biće postavljene oko najvrednijih, nekoliko vekova starih verskih objekata Srpske pravoslavne crkve. NATO će u 2008. godini zadržati nepromenjen broj vojnika, koji iznosi 16.500. Ahtisari mora da obezbedi podršku članica Kontakt grupe - SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije, Nemačke i Rusije za plan, pre njegovog iznošenja u javnost. (agencije)
 
anntaylor:
DOS nece formirati vladu pre 2 Februara tj. ako Antisarijev predlog bude negativan nece je ni formirati kako se ne bi krivica za Kosovo svalila na njih.

To je vise nego providno......

Ne lupaj, do drugog februara neće biti ni dostavljene (u zakonskom roku od 10 dana od dana proglašenja konačnih izbornih rezultata) ni liste poslanika, a samim tim neće biti ni konstituisana nova narodna skupština koja treba da izabere vladu.
to nema ama baš nikakve veze ni sa ahtisarijem ni sa kosovom, već sa ustavom.
 
Elvin:
kakav crni dos? :roll:

koštunica izigrava noja. sve žalbe, primedbe i sugestije slobodno uputi na adresu dss-a*.

dss - jedini poželjni koalicioni partner najsrppskije stranke u vascelom univerzumu, a i šire, srs-a.
Kostunica je dobro postupio. Pitanje je, kud je navro gosn Ahtisari?!
Zar nije mogao jos malo da saceka?
Na kraju krajeva, on je prvi odbio predlog Rusije da se saceka dok se nova Vlada ne formira, odbijeno je.
Kostunica je odbio njega, ali, tu je Boris Tadic, on ne odbija...
 
Elvin:
kakav crni dos? :roll:

koštunica izigrava noja. sve žalbe, primedbe i sugestije slobodno uputi na adresu dss-a*.

:D :D :D :D :D
ostrichmg8.gif
 
Е, стварно...

Влада ће бити склептана средином марта.

Зашто?

Зато што неће бити склептана почетком марта, а ни крајем. А неће бити ни поново избора, нико није блесав да направи такву грешку.

Затварајте ову тему
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top