Pomoc za ALT DVB

*P*A*B*L*O*

Aktivan član
Poruka
1.686
ima li ovde neko ko koristi ALT DVB za gledanje satelickog programa ??

Naime do danas sam koristio Prog DVB ali sad sam instalirao ALT DVB i odmah je poceo da mi se svida jeste da je komplikovan (ili mozda i nije samo ga treba skontati)
ali je zato duplo (a mozda i troduplo brzi) nekoristi puno %procesora, podrzava sliku u slici, za skeniranje Astre 19.2 e sam potrosio samo 150 sec (2.5min) verovali ili ne.....

Zanima me koji je najbolji Audio Decoder, video decoder i sve ostalo........
Kako uraditi favorite (mislim kao poseban folder da u njega stavim oko 20 programa koje stalno gledam) ????
Kako konfigurisati time shift ?? (ako ga ima )
Sve ostale trikove koje znate.....

ProgDVB je najgluplji program za sat tv ikada napravljen. Čist primer lošeg programiranja i neoptimizacije. Jedino što ProgDVB ima je jednostavan interface koji nije preterano zbunjujuć i zbog toga je ovaj program toliko popularan kod manje iskusnih ljudi.

Evo nekoliko razloga zašto je AltDVB bolji od ProgDVB-a.

ProgDVB-u treba mnogo vremena da se podigne. AltDVB se startuje za 2 sec.

Promena kanala u ProgDVB-u nekada traje i 2 sec. U AltDVB-u kada se isključe ECM-ovi koji se ne koriste promena kanala je trenutna,

ProgDVB snima u mpeg2 formatu kome je potrebno dodatno procesiranje i sređivanje. AltDVB snima u TS formatu koji ne zahteva nikakvu dodatnu obradu.

ProgDVB nema mogućnost snimanja više kanala i nema mogućnost slike u slici. AltDVB poseduje i snimanje više kanala i 3 slike u slici. Sa istog transpondera naravno.

U ProgDVB-u skeniranje satelita traje užasno dugo. U AltDVB-u je skeniranje i do 2x brže.

AltDVB ne zahteva zver od kompa da bi se gledali HDTV kanali, ima bolji scheduler, bolji EPG, bolji teletext modul, automatsko updateovanje liste transpondera, bolje rešen način organizovanja favorita za razliku od ProgDVB-a i njegovih glupih direktorijuma.

Da bi se iskoristio pun potencijal HDTV-a u ProgDVB-u mora se naći crack za interni elecard 264 codec ili kupiti legalna verzija.

ProgDVB je loše optimizovan i na najbržim mašinama je jako trom. Program postaje nestabilan kada radi jako dugo pogotovo ako je uključen timeshifting.

Mogu da ti nabrajam do sutra.
ProgDVB jednostavna nema šta da traži. Čak je i DVB Dream daleko bolje rešenje od njega. __________________

(citat je sa bench foruma)
 
ja vec duze vreme koristim altdvb i veoma sam zadovoljan
brzina skeniranja satelita je perfektna i za tili cas se skenira pa mozes da uhvatis i dosta feedova
koristim cyberlink grafove i zadovoljan sam njima a i ponekad elecard
 

Back
Top