Border u IE
Prikazujem rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Border u IE

  1. #1
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    09.06.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    300
    Reputaciona moć
    45

    Podrazumevano Border u IE

    Opet ja moram zamoliti za pomoc! Juce i danas se patim sa nekim razmakom, mislim da nije border oko slike, jer sam definisao =0. Vidi se samo u IE, u FF i Operi ga nema. Evo kako to izgleda



    U knjizi koju sam koristio nisam nasao objasnjenje. Probao sam da definisem taj "topBar" sa CSS i nista i sa cistim html opet nista???



  2. #2
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    29.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    202
    Reputaciona moć
    39

    Podrazumevano Re: Border u IE

    Moras dati taj deo koda da bi ti pomogli.
    Moguce da je u pitanju cellpadding i cellspacing (razmak izmedju ivice celije i onog sto se nalazi unutar celije). Probaj cellpadding i cellspacing = 0.

  3. #3
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    09.06.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    300
    Reputaciona moć
    45

    Podrazumevano Re: Border u IE

    Dobro evo kod, samo ja bih to bez tabela pa sam ovako to ispremestao posle mnogo pokusaja sada izgleda ovako:
    -------------CSS--------
    #mainContainer{
    valign:top;
    width:100%;
    margin:0px;
    text-align:left;
    background-color:#FFFFFF;
    }

    #topBar{
    width:100%;
    border:0 px;
    margin-top:0px;
    padding-top:0px;
    color:#c0c0c0;
    margin-bottom:0px;
    clear: both;
    }
    ----------body---------

    <div id="mainContainer">
    <div id="topBar">
    <img src="images/spacer3.gif" width="100%" height="10" valign="top">
    <img src="baner-test3.jpg">
    <img src="images/spacer3.gif" width="100%" height="10" valign="top">
    </div>
    ----------------------------------
    Tek se ucim ovome ali nije lako, mada je zanimljivo. Pomagajte!

  4. #4
    Elita codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.422
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Border u IE

    Pa taj "spacer3.gif" ti pravi "border.
    Izbaci to pa probaj bez njega. Osim ako ne zelis bas border.

  5. #5
    Elita
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Poruke
    5.596
    Reputaciona moć
    99

    Podrazumevano Re: Border u IE

    [font=Verdana]Zato se i zove spacer, a ovo 3 verovatno označava veličinu, dakle image veličine 3x3.[/font]

  6. #6
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    09.06.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    300
    Reputaciona moć
    45

    Podrazumevano Re: Border u IE

    Nije to ja slicica 1x1 px koju sam ja napravio i tako je nazvao a sluzi mi za onu crnu liniju gore i ispod banera

  7. #7
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    29.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    202
    Reputaciona moć
    39

    Podrazumevano Re: Border u IE

    Pogledaj sliku i spacer da nemaju oni mozda neki border koji se vidi, ustvari najbolje bi bilo da okacis obe slike ovde da bi se znalo tacno gde je kraj slike i pocetak spacera.

  8. #8
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    09.06.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    300
    Reputaciona moć
    45

    Podrazumevano Re: Border u IE

    Slike su bez bordera to je sigurno a taj spacer3.gif pravi border jer bez njega nema prve tri bele linije ali ostaje jedna izmedju banera i ostatka strane oko 1 px

  9. #9
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    29.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    202
    Reputaciona moć
    39

    Podrazumevano Re: Border u IE

    HTML kod:
    <div id="mainContainer">
    <div id="topBar">
    <div><img src="images/spacer3.gif" width="100%" height="10" ></div>
    <div><img src="baner-test3.jpg"></div> 
    <div><img src="images/spacer3.gif" width="100%" height="10" ></div>
    </div>
    Provereno kod mene u ie radi.

  10. #10
    Elita codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.422
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Border u IE

    Citat Original postavio gorki2
    Nije to ja slicica 1x1 px koju sam ja napravio i tako je nazvao a sluzi mi za onu crnu liniju gore i ispod banera
    Ok, moja greska.
    Sve vreme sam bio ubedjen da ti smeta CRNA linija iznad i ispod slike.
    A ti si lepo uperio strelice na BELE linije.
    Ili cu morati da se odmorim ili da se naspavam...

  11. #11
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    09.06.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    300
    Reputaciona moć
    45

    Podrazumevano Re: Border u IE

    @taksistaZR
    Eto vidis zato ja ludim evo danas treci dan a u FF kako lepo izgleda. Da ne treba nesto u <body> da se stavi ili da nesto ne smeta iz njega?

    @codemaker
    Ma da pozadina je bela a ne znam kako drukcije da dobijem liniju visine 10px probao sam i sa 1x10 slicicom ali efekat je isti. A inace sve to nekako losije izgleda u IE

  12. #12
    Elita codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.422
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Border u IE

    Cisto da se napise konzistentno:
    Kod:
    #topBar{
    width:100%;
    border:0 px;
    margin-top:0px;
    padding-top:0px;
    color:#c0c0c0;
    margin-bottom:0px;
    clear: both;
    }
    Proveri border i spoji 0 i px
    Uopste se ne bih cudio da IE interpretira "po zelji" kad nije sve cakum-pakum poredjano u kodu... Ne bi mi poverovao sta je sve Netscape u stanju da proguta a IE vristi do neba o gresci.... Ili obratno...
    Mrzi me da isprobavam a nista mi drugo ne pada na pamet.
    Da nemas jos neki kod negde koji utice na ovo.

    Dao si naravno samo isecak koda ali proveri da li si svaki "<div...." zavrsio sa </div>, na isecku ne vidim drugi </div> verovatno si ga izostavio
    Kod:
    <div id="mainContainer"> 
    <div id="topBar"> 
    <div><img src="images/spacer3.gif" width="100%" height="10" ></div> 
    <div><img src="baner-test3.jpg"></div>
     <div><img src="images/spacer3.gif" width="100%" height="10" ></div> 
    </div>
    Poslednji put ažurirao/la codemaker : 08.01.2007. u 16:00

  13. #13
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    29.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    202
    Reputaciona moć
    39

    Podrazumevano Re: Border u IE

    Citat Original postavio gorki2
    @taksistaZR
    Eto vidis zato ja ludim evo danas treci dan a u FF kako lepo izgleda. Da ne treba nesto u <body> da se stavi ili da nesto ne smeta iz njega?
    Nije mi jasno pitanje..da li sada nesto ne valja u FF ili u cemu je problem? Nemam trenutno FF na kompu tako da ne mogu da pogledam.

  14. #14
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    09.06.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    300
    Reputaciona moć
    45

    Podrazumevano Re: Border u IE

    E ljudi jos ne mogu da verujem!

    @codemaker u pravu si. To je bio problem. Kad sam sastavio "0 px" u "0px" stvar radi. A ja sve mislim da sam nesto izostavio i patim se evo treci dan. To je poslednje na sta bih pomislio. Hvala!!!

    @taksistaZR ma nista samo sam hteo reci kako sve radi u FF bez problema.

  15. #15
    Elita codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.422
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Border u IE

    Jos ces se ti cuditi razlikama na koje browseri interpretiraju kodove. Pocev od HTML koda, preko JavaScript pa do CSS i nekih drugih zavrzlama.
    Neki javaScript sa greskom k'o vrata na primer, ce 'ladno da se izvrsava u Netscape i FF ali ce pravit cudesa od gresaka u IE
    I obratno, nesto sto IE proguta bez pitanja, Netscape i FF ce da stucaju dok se ne srusi browser...

    Toliko o standardizaciji...
    Ne pominjem ja dzabe da svaku i najmanju stvar testiram na sve moguce vece browesere (i to raznih verzija unutar jednog browsera), pre nego sto instalsiem na server. Ako to ne uradim, dolaze mi desetine "technicals" pa nemam vremena ni glavu da dignem...

  16. #16
    Buduća legenda FLUID (avatar)
    Učlanjen
    20.09.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    dovoljno daleko
    Poruke
    7.943
    Reputaciona moć
    120

    Podrazumevano Re: Border u IE

    Zbog tih browser-a čovek da poludi. Isto kao gorki2 sam se pre nekog vremena patio sa nekim podešavanjima. IE je katastrofalan u nekim prikazivanjima. Nemam prilike da vidim kako je u ovoj novoj 7-ici, da li postoje razlike u odnosu na verziju 6?

  17. #17
    Elita codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.422
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Border u IE

    Za 7-micu ne znam i ne pada mi ni na kraj pameti da instalisem na radnoj masini, za sada. Osim na nekoj masini za koju me bas briga, koja nece biti na internetu, koja nece biti na mrezi i koju cu da palim samo jendom nedeljno da ne "zahrdja"
    Pun mi je klinac M$ i njegovih epohalnih programa. Nazalost, zbog prirode posla, moracu da instalisem negde i Vistu i IE7 i tako ta srranja koje oni mogu da proizvedu. Iz prostog razloga sto moji klijenti prosto poblesave i instalisu momentalno SVE sto im M$ poturi pa posle kukaju kod mene i rone suze sto nesto ne radi kako valja. Uzmem im lepo pare ali - dokle vise se ovi iz M$ zezaju sa celom planetom, BRE!

    Primer blesavosti USA korisnika:
    Pre dosta vremena napravim Web aplikaciju za akviziciju casova radnika, obracun taksi i plata, ispise izvestaja PDF ili HTML obliku... ukratko komplikovano do zla boga.
    Poceli da se bune sto sam napravio za 800x600 kad svi koriste 1024 najmanje...
    Doooobro prebacim ja to sve na rezoluciju 1024 i naravno sad staje vise podataka na jednu stranu (a njihove plate ocajno komplikovane, milion podataka za jednog radniak)
    Sad pocnu da drece da im je previse podataka na strani...
    E ondak ja tu pop*zdim i uzmem im debele pare da na rezoluciji 1024 imaju zguzene podatke kao da su na 800 i to se sve protegne pa moraju skrolovati. Neko vreme su cutali pa opet poce dreka da bi da im vratim na 1024
    Dooobro - opet im uzmem debele pare da vratim na ono sto su vec platili...
    Sad samo cekam sta ce jos izmisliti kao razlog da popune moj kucni budzet... Kad dodje Vista valjda ce opet biti nesto

    Ali igranka je to bez prestanka

Slične teme

  1. Border Koli
    Autor smeh u forumu Grupa I
    Odgovora: 40
    Poslednja poruka: 26.04.2014., 09:45
  2. isprekidani border u html-u
    Autor Misanthropos u forumu Web dizajn
    Odgovora: 7
    Poslednja poruka: 31.10.2005., 17:22
  3. border u operi
    Autor absonic u forumu Web dizajn
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 07.09.2005., 22:30

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •