kumanovski sporazum

da li je milosevic pogresio kad je povukao vojsku i policiju sa KiM-a?

  • da

  • ne


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Nije Srbija prevarena nego se hrabrim Srbima pocela kvariti mesina u zamrzivacima od ucastalih nestanka struje pa smo potpisali brze bolje sve sto nam se nudilo a to je uvijeno kroz neke fiktivne bajke o suverenitetu,povratku vojske i slicne stvari od kojih nema nista kao sto vidimo nego je to uradjen kao ustupak Slobi da sto pre potpise i onda opet po ko zna koji put slaze narod kako "smo pobedili u ratu i sacuvali Kosovo" a vec tri dana posle potpisivanja smo videli tu "pobedu" direktno na svim televizijama.
 
Obersturmfuehrer:
pa bolje, ali to ne dovodi u pitanje to da je tad stalo bombardovanje...
da se nastavilo, vojska bi otisla u *****, a narod u kameno doba...
a to bi znacilo i kraj civilizacije koju poznajemo,barem u srbiji...govna iz kanalizacije bi smrdela na sve strane,ne bi bilo ni struje ni vode..narod bi umirao od zaraznih bolesti..i konacno bi smo nestali...tako da je sve to oko bombardovanja bilo veoma imbecilno sa nase strane
 
Obersturmfuehrer:
pa bolje, ali to ne dovodi u pitanje to da je tad stalo bombardovanje...
da se nastavilo, vojska bi otisla u *****, a narod u kameno doba...

i tu bi onda konacno ushli u stanje plemenskog jedinstva, svi srbi pod nekoliko sljiva, gajimo zitarice i povrce, vracamo se majci zemlji koju oremo, cuvamo stoku,negujemo stare obicaje i pricamo mitoloske price...to je predstava duha nacije, onako kako je zamisljaju ideolozi zardjale kashike u idealnoj verziji. i mutanti iz obraza
 
srbija do grcke:
ocigledno je da je srbija prevarena, sta vi mislite?

Naravno da je prevarena. Prvo od Milosevica 1997 onda od Rusa 1999 a od Zapada se i nije moglo nesto bolje ecekivati. Inace kada se vec krenulo u rat trebalo je dovrsiti a ne stati u po rata kada je vec sve unisteno sto je bilo vrjedno unistavanja. Piloti su im vec bili umorni od tolikog letenja, avioni su morali ici na servisiranje a municije im je ponestajalo...Cista glupost je bila odustati nakon 72 dana bombardovanja. Ili se predati u pocetku ili ratovati do kraja! Medjutim od ********* i nije nista bolje ocekivati!
 
Obersturmfuehrer:
nije milosevic napravio tu nikakvu gresku sto je potpisao, ne pricaj svasta...
da nije potpisao nastavili bi da nas lupaju dok nas ne satru u prah i pepeo...
To jednostavno nije istina.Za vreme bombardovanja su zavrsena dva velika uporista OVK,Bajgora i Jezerce.Tako da je OVK na Kosovu postojala samo po manjim grupama u nepristupacnim mahalama.Postojao je plan da se nastvi bombardovanje i da do Septembra
NATO pokusa kopnenu agresiju.Posto su vrlo dobro znali da od kopnene agresije nema nista(nisu mogli ni Kosare da zauzmu uz svu pomoc OVK i avijacije)podigli su optuznicu protiv Miosevica i zlikovac je potpisao.
Kad te bombarduju koliko su nas bombardovali jedino sto su mogli je da ponovo gadjaju iste ciljeve.Posto su u pocetku ocekivali da ce Milosevic da potpise posle prve nedelje agresije morali su da gadjaju sekundarne mete.Odnosno ciljeve koji su u principu nebitni.
Da se sacekalo jos samo tri meseca nebi doslo do Kumanovskog sporazuma, odnosno kapitulacije.
 
nisam mislio direktno da ce vojska direktno nastradati, vec da ce prvo nastradati narod.
narod bi digao pobunu kada ne bi imao sta jede i sta da pije i kada bi ziveo pod svecama.
nastupio bi raspad sistema, a vojska tad ne bi mogla da se odrzi nikako.

to je ujedno i odgovor Uuofc
 
Obersturmfuehrer:
nisam mislio direktno da ce vojska direktno nastradati, vec da ce prvo nastradati narod.
narod bi digao pobunu kada ne bi imao sta jede i sta da pije i kada bi ziveo pod svecama.
nastupio bi raspad sistema, a vojska tad ne bi mogla da se odrzi nikako.

to je ujedno i odgovor Uuofc
Nepoznajes srpski narod.Neznas sta je inat.Hrane je bilo.Ratovi su bili i tezi i zesci pa se nije tako puno umiralo od gladi.Narod je bio vojska.A ta ista vojska se tukla po Kosovu i nije ustupala.Inat je cudo jedno,zato smo koliko toliko i opstali zahvaljujuci inatu.Ali takodje je istina da se za inacenje placa visoka cena.
 
Milosevic je imao dva izbora i oba odluke su bile uzasno teske za doneti: ili da prihvati ultimatum iz Rambujea ili da ide u rat i bori se do kraja. On je izabrao trecu, najgluplju, a to je nesto izmedju. Ima situacija u kojima jednostavno ne mozes naci sredinu, a ovo je bila upravo takva.
Naravno mozda se nadao da ce reakcija Rusije i Kine biti jos jaca, ili da ce javno mnenje u agresorskim drzavama uticati na vlade da se bombardovanje zaustavi, ali obe pretpostavke su bile poprilicno naivne i bez mnogo osnova u stvarnosti. Jos jedan i mozda najbitniji faktor je bila njegova zelja da ocuva vlast po svaku cenu i prosta kalkulacija: "ako dam Kosovo bez rata, pukao sam; ako rat bude trajao predugo, pukao sam; nego pusticu malo da nas mlate, narodu ce da se smuci, i onda cu da kapituliram...". Nato je racunao na potpuno istu filozofiju, i na kraju su bili u pravu. Jedino sto su izgleda ocekivali da ce Milosevic ranije da se slomi, pa je i njih u jednom trenutku uhvatila panika (ocigledno ni oni nisu imali rezervni plan). I zato kad je vec poceo, kad su vec toliki ljudi poginuli, trebao da ide do kraja.
Ali opet, sto neko rece mozda nije bio los takticar, ali je bio uzasan strateg.
 

Back
Top