Pomoć Pri Izboru Sočiva

coler

Obećava
Poruka
95
Molim Vas da mi kažete koja su naj najbolja sočiva koja postoje. Naravno i da su bezbedna za nošenje 100%, ako postoje takva. Moja dioptrija je -0.75, a sočiva su mi -1 što mi nikako nije jasno. Čuo sam da postoje i neka koja se ne vade po mesec dana. Hvala
 
Nemam problema sa vidom pa nisam bas upucena u tu problematiku ali jednu stvar znam ,sociva se moraju skidati svaki dan.Te varijante ne skidaju se po mesec dana su pogubne za oko jer ono ne moze da dise ispod sociva sto je naravno vrlo bitno,pa ne znam koliko da su sociva gas propustljiva moraju se skidati svako vece i njihova toaleta se mora redovno obavljati.
Postoje sociva koja se menjaju svakih mesec dana, neka varijnta kupe se 3 para ,svaki par ima rok upotrebe oko mesec dana.
O ostalim stvarima reci ce ti oni koji ih nose pa bolje poznaju ovu temu.
Koristi i pretrazivac, vec je bilo tema o socivima i naocarima.
Pozdrav!
 
danas postoje sociva koja se ne skidaju svaki dan-tacnije ne moraju se sjidati svakpog dana, ali je svakoako bolje skinuti ih, oprati kako valja i slicno. sociva postoje razna, ali sve zavisi od samog problema koji imas i jedino lekar moze da odredi sta je za tebe najbolje.mislim da nije u redu sto nosis -1, a dioptrija ti je -0,75 , jer to nije neka razlika koju ti primecujes, koliko za to nema potrebe jer danas postoje i ta na 0,25.... Ja licno nosim Focus ciba vision. ima ih puno...
ja dugo godina nosim sociva, ali sam imala problema dok nisam nasla pravu ocnu kucu i to je Vizija u svetozara markovica (bivsa). do tada u raznim ordinacijama , bilo je svega, a njgore su bile infekcije i sociva koje ti lekar u privatnoj ordinaciji uvaljuje sa proslim rokom trajanja.
zato, oprez i nadji dobrog docu
 
Dioptrije sočiva i naočala se razlikuju iz razloga što je sočivo odmah na zjenici, za razliku od naočala. Takođe za naočale se predviđa dugotrajnije nošenje i odmor oka dok se ne nose sočiva, pa je dioptrija "udobnija".
 
Postoje sociva koja se ne skidaju svakodnevno, ali svakako ti ne bih preporucila da ih koristis. Najbolje je socivo skidati svako vece da ne bi doslo do raznih infekcija.
Sto se tice vrsta - ima ih puno tako da bi bilo dobro da ti oftamolog preporuci sociva koja su za tebe najbolja!!!!
 
Baush & Lomb nije povukao sve svoje proizvode, vec samo tecnost za odrzavanje sociva. Inace na nasem trzistu za sada najkvalitetnija meka sociva su optix O2 jer imaju najvecu propustljivost kiseonika.
Za tako malu dioptriju je mozda bolje da pogledas neke cvikere, jednostavnije je a i ima gomila modela, osim ako nisi u pubertetu kada dioptrija zna rapidno da raste, e tada su za zaustavljanje rasta dioptrije sociva na prvom mestu.
Jos jedan savet koji sam i ja dobila od oftamogoga - sociva se obavezno skidaju u slucaju bilo kakve prehlade, narocito ako je u pitanju kijavica, pad imuniteta...dolazi do ostecenja roznjace, koja se uz terapiju sanira, ali moze se desiti da trajno ostane zamucenje, sto naravno nije za paniku, ali nije ni za zanemariti.
 
Ponovo sam počeo nositi sočiva, međutim kad ih skinem (nakon 5-6 sati) imam prolazno zamućenje (traje minut-dva, kao bjeličasti dim) vida, a nije mi jasno zbog čega. Dok ih ne skinem vidim normalno. Kontam da su nekvalitetna sočiva, takođe od mnogo ljudi sam čuo da ne vode računa da bace tečnost nakon tri mjeseca od otvaranja iste.
 
Sto se tice bilo koje stvari vezano za sociva treba konsultovati samo oftamologa i nikog vise.Svi ostali samo nagadjaju.Nije samo bitno koju ces marku sociva da nosis vec i koji tip,meka,gp sto zavisi od procene lekara.Sto se tice kvaliteta sociva,Bausch&Lomb su odlicna mada sva sociva kod nas su prosecnog kvaliteta,postoje specijalna japanska koja su deset puta skuplja kostaju oko1000 evra ali se nose po 20 godina.I zapamti da se svaka sociva skidaju uvece i ako ti neki lekar kaze suprotno obavezno ga promeni.
 
Cao Svima....Ja imam problem...Nosim naocare msm samo kad gledam TV...i stv ne volim da ih nosim svi govore da mi lepo stoje ali ja mislim suprotno...Moram ici na kontrolu da vidim da li uopste mogu da nosim sociva O.o...Cula sam da imaju sociva koja se nose 2 do 3 godine a kostaju 5000din....Pa sad nzm koja su najbolja sociva ali i jeftina!!
 

Back
Top