Umrezavanje racunara - Strana 4
Strana 4 od 20 PrvaPrva 1234567814 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 76 do 100 od 493

Tema: Umrezavanje racunara

Nov član
    Učlanjen
    12.03.2007.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    0

Podrazumevano Re: LAN - Umrezavanje UTP kablom

Imam problem sa umrezavanjem vise switcheva. Dva su Planet FNSW-1600s i dva Planet sa 8 portova. Problem je sto 1600s trazi da medjusobni link bude preko 12-tog porta na svicu. Kako onda da umrezim jos dva mala svica? Da li bi resio problem pravljenjem cross kabla???

Elita
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Reputaciona moć
    87

Citat Original postavio yugo 45
    sto ga sezampro daje
    conexant hasbani
    BootCode Version: BC_CX82***_4.1.0.28
    Firmware Version: CX82***_4.1.0.34
    Customer Software Version: TAM-4CA
    [font=Verdana]Mislim da je najjednostavnije da pozoveš tehničku podršku SezamProa i pitaš ih da li to može i kako. Ma da, možda se i ovde neko (po)javi ko je radio sa tim ADSL ruterom.[/font]

Elita
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Reputaciona moć
    87

Citat Original postavio manchic
    Imam problem sa umrezavanjem vise switcheva. Dva su Planet FNSW-1600s i dva Planet sa 8 portova. Problem je sto 1600s trazi da medjusobni link bude preko 12-tog porta na svicu. Kako onda da umrezim jos dva mala svica? Da li bi resio problem pravljenjem cross kabla???
    [font=Verdana]Ako taj 12-ti port može da radi kao uplink, onda ti ne treba ukršteni kabl.[/font]

Ističe se yugo 45 (avatar)
    Učlanjen
    09.08.2005.
    Pol
    muški
    Tekstova u blogu
    1
    Reputaciona moć
    50

Citat Original postavio bojan p
    [font=Verdana]Mislim da je najjednostavnije da pozoveš tehničku podršku SezamProa i pitaš ih da li to može i kako. Ma da, možda se i ovde neko (po)javi ko je radio sa tim ADSL ruterom.[/font]
    da znaju mislis da bi postovao ovde
    Ti si potpuno prolupao Mingo , Alija Ibn Ebu-Talib je istiniti sledbenik Muhameda s. a. v. s. njegov zet, a vi ste podmukli otpaci onoga skota Ebu Bekra , dženehem te čeka neverniče

Elita
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Reputaciona moć
    87

[font=Verdana]Trebalo bi da znaju... Da li imaš bar neko uputstvo? U međuvremenu videću da li je neko koga znam radio s dotičnim hardwareom.[/font]

Nov član
    Učlanjen
    12.03.2007.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    0

[font=Verdana]Ako taj 12-ti port može da radi kao uplink, onda ti ne treba ukršteni kabl.[/font]
    Radi kao uplink, ali mi je problem da povezem i ona dva mala switcha, tj. samo taj jedan 12-ti port radi kao uplink... e sad, ako napravim cross kablove da li cu moci tako da poveyem male swictceve na te velike u nekom drugom portu...? A mozda je najpametnije da probam? Hvala u svakom slucaju.

Elita
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Reputaciona moć
    87

[font=Verdana]Jedan poveži normalnim kablom preko uplink porta, a drugi ukrštenim preko bilo kog drugog slobodnog porta i sve će da radi bez problema.[/font]

Nov član
    Učlanjen
    12.03.2007.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    0

To sam i ja kontao da uradim. Hvala.

Početnik markovski (avatar)
    Učlanjen
    24.03.2007.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    0

Podrazumevano Re: LAN - Umrezavanje Tutorijal za pochetnike, saveti, predlozi, opsta diskusija.

Imam problem sa umrežavanjem dva kompa...lap topa i obicnog. Sve sam povezao sa lan kablom i išao na onaj wizzard windowsa. Problem je u tome što mi je stalno veza limitirana (limited conection),a i ne vide se kopmovi kad pokušam da odigram neku igru u lan-u. Dobio sam savet da stavim bridge conection ali nije htelo. Jel može neko da napiše malo detaljnije kako da se povežu dva računara da rade kao što rade računari u igraonici ili tako nešto. Može i neki link gde je to napisano i objašnjeno i za nas ‚‚debile". Hvala unapred

Elita
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Reputaciona moć
    87

Podrazumevano Re: LAN - Umrezavanje Tutorijal za pochetnike, saveti, predlozi, opsta diskusija.

[font=Verdana]Na pravoj si temi samo kreni da čitaš od prve poruke.[/font]

Početnik markovski (avatar)
    Učlanjen
    24.03.2007.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    0

[font=Verdana]Na pravoj si temi samo kreni da čitaš od prve poruke.[/font]
    Pročitao sam sve ali nisam saznao kako da si pomognem. Imaš li ti neku konkretnu pomoć?

Elita
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Reputaciona moć
    87

[font=Verdana]Kako su povezana ta dva računara? Direktno jednim kablom ili preko nekog switcha? Ukoliko je jedan kabl koji ide od jednog do drugog računara onda mora da je ukršten (crossover) kabl inače nema veze između računara. Ukoliko su povezan na switch onda oba kabla moraju da budu standardna.[/font]

Zainteresovan član mtopic (avatar)
    Učlanjen
    20.08.2005.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    30

Hteo bih da se umrezim sa drugom preko UTP kabla. Zanima me hoce li neshto smetati duzina tog kabla (oko 80 metara), mislim na PING i na protok, hoce li neshto uticati na rad?
    Hvala unapred

Aktivan član
    Učlanjen
    28.07.2006.
    Reputaciona moć
    0

[FONT=Tahoma]Nece smetati.[/FONT]

Aktivan član
    Učlanjen
    28.07.2006.
    Reputaciona moć
    0

[font=Verdana]Ne mora da se sabira, samo da ne počne da se oduzima.
    [/font]
    [FONT=Tahoma]
    Usporava dosta nova verzija.
    Tako da: netsh interface ipv6 uninstall, klik. :wink:
    [/FONT]

Učlanjen
    20.08.2005.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    30

A jel bi bilo bolje da uzmem 80m FTP umesto UTP kabla, hoce li mozda bolje raditi, jer im je cena skoro ista a chitao sam da je bolji FTP?!

Elita
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Reputaciona moć
    87

[font=Verdana]Zavisi gde će kabl koji kupuješ biti postavljen. FTP kabl eliminiše smetnje koje se mogu javiti, ali zato zahteva pažljivije postavljanje nego UTP. Dakle, ukoliko je reč o prostoru gde nema velikog elektromagnetnog zračenja kupi UTP.[/font]

Učlanjen
    20.08.2005.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    30

Kabel ce ici uglavnom kroz zidove i zemlju.

Elita
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Reputaciona moć
    87

[font=Verdana]Dobro, ali kakvo je okruženje? Kuća, kancelarije, neka proizvodna hala, duž pruge sa električnim vodovima, ...? Kao što sam već napisao zavisi koliko ima elektromagnetnog zračenja. Ako ga nema, kupi UTP.[/font]

Učlanjen
    20.08.2005.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    30

U pitanju su kuce (selendra) i nema nishta shto bi proizvodilo vece el. mag. zrachenje, tako da uzimam obichan UTP, pa valjda ce raditi...
    Hvala puno!

Elita
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Reputaciona moć
    87

[font=Verdana]Nema na čemu.

Ako ga ne prekineš negde prilikom postavljanja, nema razloga da ne radi.[/font]

Zainteresovan član
    Učlanjen
    04.03.2004.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    38

Jel moze neko da objasni kako da umrezim dva kompa, na jednom imam XP a na drugom Vistu?!

Kada ukljucim kabl oba kazu da su konektovana, ali dalje ne znam sta da radim a ne zelim da experimentisem sam.

Hvala

Zainteresovan član _Quark (avatar)
    Učlanjen
    27.02.2007.
    Reputaciona moć
    26

Na ADSL modemu postoji USB i LAN prikljucak. Jel mogu istovremeno da koristim oba za dva racunara?

Zainteresovan član
    Učlanjen
    04.03.2004.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    38

Zar niko ne zna kako da umrezim Vistu i XP?

Zainteresovan član _Quark (avatar)
    Učlanjen
    27.02.2007.
    Reputaciona moć
    26

Hvala na pomoći. Mnogo ste mi pomogli? Častim vas pićem!

Slične teme

1. umrezavanje dva racunara, os xp i 98
    Autor maxi_js u forumu Operativni sistemi
    Odgovora: 11
    Poslednja poruka: 16.01.2008., 23:08
  2. Umrezavanje racunara - LAN ?
    Autor Nexilion u forumu Hardver
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 04.11.2006., 00:22
  3. umrežavanje dva računara
    Autor bcboki u forumu Softver
    Odgovora: 1