Adsl, kablovski i drugi načini povezivanja na internet - Strana 2
Strana 2 od 46 PrvaPrva 12345612 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 26 do 50 od 1131

Tema: Adsl, kablovski i drugi načini povezivanja na internet

Zainteresovan član
    Učlanjen
    11.09.2006.
    Reputaciona moć
    28

Question sta kazete na telekom adsl?

telekom je poceo da salje postom prospekte o uslugi adsl,koji sam i ja dobio 8)
    na prva 3 meseca koriscenja se dobija popust od 15%
    cene sa popustom:
    256/64 1027din
    512/128 1539din
    768/192 2053din
    bez popusta:
    256/64 1208din
    512/128 1811din
    768/192 2415din
    dvoumim se da li da predjem sa kablovskog(sbb-a) na adsl jer je mnogo jeftiniji,zanima me ima li neko od forumasa adsl kod telekoma,pa da napise svoja iskustva

Domaćin domacin_uzice (avatar)
    Učlanjen
    03.09.2006.
    Pol
    muški
    Tekstova u blogu
    2
    Reputaciona moć
    56

Arrow Re: sta kazete na telekom adsl?

Ja licno imam Bezicni internet. Nisam hteo u SBB jer kada sam video cene iste su a oni paketi tipa 1050MB i ostalo me nije zanimali. Sto se tice adsl - a u Telekomu, mislim da je to jos lose, jeste ima taj neki popust od 15 posto ali pitas li se posle kasnie kako ce ici. To je samo prva tri meseca. Brate jos je to u fazi razvoja sada su svi ostali gradovi osim BG, NS i Nisa dobili taj adsl. Imaj na umu da takodje sve centrale po gradovima nisu dobile ili tek dobijaju neku slj opremu za digitalne centrale. Tako da licno moje misljenje je da ne prelazis sljakaj na tom SBB - u pa posle vremenom ces da vidis da nisi pogresio. pozdrav

Zainteresovan član
    Učlanjen
    11.09.2006.
    Reputaciona moć
    28

Podrazumevano Re: sta kazete na telekom adsl?

da dodam:sto se tice sbb-a ja hvala bogu nemam nikakvih problema,imam paket 256/128 i download mi je stalno oko 30kB/sec,nikad nisam imao problem sa konekcijom........ali je dosta skup-1750din,mozda ce pojeftiniti kad se prosiri telekom adsl 8) kod telekoma je jedino privlaci cena,ali kao sto rece domacin_uzice sta ce biti kasnije,mozda ce poskupiti kad prosiri monopol

Primećen član maksvel (avatar)
    Učlanjen
    30.06.2004.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    40

Imaj u vidu da su cene bez PDV-a. Znači, 1208 je u stvari 1400 i nešto.
    Let the boy try

Elita
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Reputaciona moć
    86

[font=Verdana]Cena manje-više ili više-manje, ali je bitno da radi kako treba. Onda i cena obično manje "boli".[/font]

Zainteresovan član
    Učlanjen
    11.09.2006.
    Reputaciona moć
    28

Angry Re: sta kazete na telekom adsl?

Citat Original postavio maksvel
    Imaj u vidu da su cene bez PDV-a. Znači, 1208 je u stvari 1400 i nešto.
    to nisam znao,sad sam video u onom prospektu,u cosku sitnim slovima pise "sve cene su bez pdv-a",nista vise ne mrzim od cenovnika bez pdv-a,stvarno pokvareno od njih,samo oce da nas namame,ipak ja ostajem na sbb-u,do daljnjeg.........

Zainteresovan član
    Učlanjen
    11.09.2006.
    Reputaciona moć
    28

Citat Original postavio bojan p
    [font=Verdana]Cena manje-više ili više-manje, ali je bitno da radi kako treba. Onda i cena obično manje "boli".[/font]
    bolje mi je onda dati oko 350din vise sbb-u nego telekomu,jer sam prezadovoljan kablovskim,a imam i duplo veci upload 8)

Elita
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Reputaciona moć
    86

[font=Verdana]Ne bi trebao da te iznenađuje cenovnik u koji nije uključen PDV. To je neko opšte pravilo tamo na zapadu, a koji naši samo kopiraju. Sem toga, tamo neko može i da prođe bez plaćanja istog, ali ovde nisam tako siguran da ima i tih slučajeva.

Ako radi, onda nemoj ništa da diraš. Što bi se reklo: "If it's not broken, don't fix it!"[/font]

Elita Norma Kampl (avatar)
    Učlanjen
    19.10.2006.
    Pol
    ženski
    Reputaciona moć
    84

А ево најзад поставише и праве пријаве преко сајта:

http://www.telekom.nadlanu.com/adsl/...x?ac=solo&br=1

Elita
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Reputaciona moć
    86

[font=Verdana]Tekst na pomenutoj strani:
    [/font][font=Verdana]Znači da popunim upitnik, a onda da svaki dan zovem kontakt centar, idem u korisnički servis tu odmah iza ćoška ili svakodnevno šaljem email sa pitanjem da li imaju "povratnu informaciju" za mene. :shock:[/font]

Domaćin domacin_uzice (avatar)
    Učlanjen
    03.09.2006.
    Pol
    muški
    Tekstova u blogu
    2
    Reputaciona moć
    56

Brate eto vidis napisali su sitnim slovima u cosku "bez PDV-a" i sta posle toga mislis da ce da bude tokom daljeg razvoja ADSL-a. Sljakaj na SBB-u i uzivaj. Takodje imajte narode na umu da ce se vremenom svi oni prilagodjavati nama korisnicima i svanjivati cene sve ce to da jeftinije bude. Polako samo vreme ce pokazati. Pozdzdrav za sve.

Ističe se SSJ4 (avatar)
    Učlanjen
    07.02.2005.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    58

Podrazumevano Re: Zar ovo nije monopol?

Dochepao sam se informacije da je telekom kupio 300.000 ADSL modema ...

Primećen član
    Učlanjen
    11.09.2005.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    34

Pa kako je ovo monopolsko ponasanje? Smanjenje cena i povoljniji uslovi su nesto sasvim suprotno monopolskom ponasanju.To je vec nateralo ostale provajdere da smanje cene.Ciji interes treba mi da branimo? Svoj ili interes "manjih" provajdera? Daleko da sam zadovoljan uslugama Telekom Srbije ali mozda malo preterujemo... Ajde ipak da priznamo da su se neke stvari pomerile sa mrtve tacke i da se radi.Mozda nedovoljno po visokim standardima ali zapamtite gde smo bili samo pre nekoliko godina. Kada bi svako polazio od sebe... Evo necu vise da filozofiram ali ovo je sasvim ok sto se neki nepotrebni nameti ukidaju, barem u promotivnom periodu. Meni su licno iz ptt-a podigli vezu sa 256 na 512 u roku od 3 dana od podnosenja zahteva kod Verata. Moramo da skapiramo da se nista nije ulagalo u infrastrukturu od `45 do 2000, a u zadnjih dve godine je uradjeno mnogo vise nego u tih 55 godina.
    A ko nema 1500 dinara da da za internet ne treba ni da ima ADSL (ovo malo ostro zvuci ali je tako,nemojt me shvatiti zlonamerno), vec treba da resava osnovne egzistencijalne probleme.
    Poslednji put ažurirao/la slobce : 09.11.2006. u 09:56

Buduća legenda FLUID (avatar)
    Učlanjen
    20.09.2005.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    108

Moja iskustva sa wireless-om pokazuju da je wireless dno dna. Ustvari sve zavisi od onoga ko daje te usluge. Prema tome, ne može se globalno reći da je wireless dobra opcija. Dok za ADSL svakako da može.
    A što se tiče Telekoma ovo u vezi čega je postavljena tema nije monopol. Kad neko spusti cene i ponudi nešto ne može nikako da bude monopol. Tako je to u Srbiji, čim neko nešto ponudi što je pozitivnije odmah neka sumnja, neka nagađanja i teorija zavere.

Elita
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Reputaciona moć
    86

[font=Verdana]Uvek zavisi od onoga ko pruža uslugu. Wireless je ovde popularan, jer je to za većinu jedini način da koriste broadband. Ni za ADSL ne možeš da kažeš da je dobar, opet zavisi od onoga ko pruža tu uslugu, ali i Telekoma koji treba da instalira opremu kako treba da bi to uopšte radilo.[/font]

Ističe se SSJ4 (avatar)
    Učlanjen
    07.02.2005.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    58

Kako nije monopol (Definicija monopola je koloko ja znam: Biti jedini na trzishtu i diktirati cene) ??? Unishtitje sve male provajdere i imati potpun monopol nad trzishtem ... A ne daju oni nishta za dzaba (Mislim na niske cene) ... Jednostavno Telekom ne zeli konkurenciju ni na jednom polju, pogotovo ne sad kad ih jebu Telenor i sad ovaj novi tretji provajder. Evo recimo kod Neobee-ja, daju punu uslugu, ljubazno osoblje (izuzetno, a ukljuchujutji i tehnichku podrshku), novi modemi su odlichni, veza izuzetno stabilna, brzina od 24-28 Kb/s ... Sve je lepo to shto Telekom daje nize cene i tako, ali se plashim da to ne rade zbog potroshacha vetj da bi mogli kasnije da se bahate ,,,

Buduća legenda Tzar (avatar)
    Učlanjen
    23.03.2004.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    325

Evo cenovnika interneta u Engleskoj. Cisto poredjenja radi.

http://www.cantbarsed.com/broadband-...tm?ref=adwords
    Are we sane or have we lost it once again
    We can only hope this day will come to an end

Elita
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Reputaciona moć
    86

Citat Original postavio SSJ4
    Kako nije monopol (Definicija monopola je koloko ja znam: Biti jedini na trzishtu i diktirati cene) ??? Unishtitje sve male provajdere i imati potpun monopol nad trzishtem ... A ne daju oni nishta za dzaba (Mislim na niske cene) ... Jednostavno Telekom ne zeli konkurenciju ni na jednom polju, pogotovo ne sad kad ih jebu Telenor i sad ovaj novi tretji provajder. Evo recimo kod Neobee-ja, daju punu uslugu, ljubazno osoblje (izuzetno, a ukljuchujutji i tehnichku podrshku), novi modemi su odlichni, veza izuzetno stabilna, brzina od 24-28 Kb/s ... Sve je lepo to shto Telekom daje nize cene i tako, ali se plashim da to ne rade zbog potroshacha vetj da bi mogli kasnije da se bahate ,,,
    [font=Verdana]U pitanju je posao, tako da iz toga proizilazi sve ostalo. Naravno da niko ne smanjuje cene zbog toga što voli svoje potrošače, nego iz neki poslovnih razloga. Telekom sada pokušava da uhvati šta i koliko može kada su u pitanju krajnji korisnici, jer nije to na vreme uradio.

S druge strane pare ne mogu da im izmaknu jer je većina linkova koji idu odavde u njihovom vlasništvu, tako da deo para je njihov imali oni krajnje korisnike ili ne. S te tačke gledišta imaju monopolo i dok se nešto bitno u ovoj zemlji ne pormeni, imaće ga i dalje.
    [/font]

Primećen član
    Učlanjen
    11.09.2005.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    34

Monopol postoji ali ne u sferi internet usluga vec kod fiksne telefonije.O tome mozda treba razgovarati.Sto se tice poredjenja sa cenama u Engleskoj, tamo ima mnogo vise korisnika nego u maloj Srbiji, i shodno tome su cene povoljnije.Nije mi jasno zasto su svi skocili oko ove akcije Telekoma kao da je to nesto negativno.Uzivajte dok mozete.

Elita Veseli_Ubica (avatar)
    Učlanjen
    01.05.2004.
    Pol
    muški
    Tekstova u blogu
    5
    Reputaciona moć
    84

Citat Original postavio slobce
    Nije mi jasno zasto su svi skocili oko ove akcije Telekoma kao da je to nesto negativno.Uzivajte dok mozete.
    koliko će to uživanje dugo da traje ? 6 meseci ? godinu dana ? koliko dugo će ostali provajderi moći da zadrže korisnike kod sebe (da ne govorimo o privlačenju novih korisnika) kad Telekom daje duplo niže cene ?
    I kad se ostali provajderi ugase ili koncentrišu natrag na dialup, telekom onda može da radi šta hoće...
    There are 10 kinds of people in the world: Those who understand binary and those who don't.

Buduća legenda Tzar (avatar)
    Učlanjen
    23.03.2004.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    325

Citat Original postavio slobce
    Monopol postoji ali ne u sferi internet usluga vec kod fiksne telefonije.O tome mozda treba razgovarati.Sto se tice poredjenja sa cenama u Engleskoj, tamo ima mnogo vise korisnika nego u maloj Srbiji, i shodno tome su cene povoljnije.Nije mi jasno zasto su svi skocili oko ove akcije Telekoma kao da je to nesto negativno.Uzivajte dok mozete.
    Pa upravo ti je bojan gore objasnio da upravo u oblasti internet usluga postoji monopol.

To je sustina monopola. Nedostatak konkurencije. Ovi nasi provajderi su u stvari Telekomovi podizvodjaci da ih tako nazovemo, koje sada Telekom hoce da izbaci iz igre, u slucaju da im drzava dozvoli da zaobilaze Telekom u buducnosti.

Shto se tice cena u Engleskoj to je samo pokazatelj pravih dimenzija onoga shto se ovde desava. Pazi u Engleskoj provajder zaradi 15 funti na 8Mbs. Ovde ti Telekom naplati 15 funti za 256 Kbs. Koliko je to puta losije 100 puta, 500 puta... Razlika u ceni (koliko nesto stvarno kosta i koliko monopolista moze da ti naplati) je cist profit monopoliste, ako razumes shta hocu da kazem.
    Are we sane or have we lost it once again
    We can only hope this day will come to an end

Elita
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Reputaciona moć
    86

[font=Verdana]@slobce
    Izvini, samo da te pitam da li si ti upoznat sa situacijom oko telekomunikacija u Srbiji ili ne? Očigledno da nisi, jer ne razumeš zašto se svi "bune" oko ove akcije Telekoma. Da li imaš recimo predstavu koliko svakog ISP u Srbiji košta(o) ADSL priključak koji on posle treba da proda? Za koliko će para Telekom taj isti priključak da proda samom sebi tokom ove akcije i kasnije?

Da, imaju monopol i u fiksnoj telefoniji što se vidi po (ne)kvalitetu iste i cenama.[/font]

Elita
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Reputaciona moć
    86

[font=Verdana]Kako izgleda Telekomova tehnička (po)drška http://www.elitesecurity.org/t206724...om-Teh-Podrska.

Svaki komentar suvišan.[/font]

Zainteresovan član rubiroza78 (avatar)
    Učlanjen
    12.06.2004.
    Pol
    muški
    Reputaciona moć
    37

Citat Original postavio bojan p
    [font=Verdana]Kako izgleda Telekomova tehnička (po)drška http://www.elitesecurity.org/t206724...om-Teh-Podrska.

Svaki komentar suvišan.[/font]
    Zivela Srbija

Elita
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Reputaciona moć
    86

Citat Original postavio rubiroza78
    Zivela Srbija
    [font=Verdana]Još kada bi autor biranim rečima objasnio šta je u stvari rekao, ili je to bilo .... uz vetar?! :shock:[/font]

Slične teme

1. Adsl ili Kablovski internet, šta je bolje?
    Autor ssky u forumu Internet
    Odgovora: 31
    Poslednja poruka: 26.09.2007., 12:41
  2. adsl ili kablovski
    Autor plesac u forumu Zanimljivi sajtovi
    Odgovora: 20
    Poslednja poruka: 19.05.2006., 21:44
  3. ADSL ili KABLOVSKI INTERNET ?
    Autor stonex u forumu Zanimljivi sajtovi
    Odgovora: 7
    Poslednja poruka: 08.02.2005., 23:58

Pravila za slanje poruka