Juce sam bila nakon sigurno 10 godina u z.vrtu ,i ono sta sam zatekla je stvarno porazavajuce....lav zatvoren u 6m2,vukovi,psi,ptice,kozice,lame-KAVEZI PREMALI, BODLJE u kavezima za medvede-lavovi koji u divljini imaju citave savane,antilope,tigrovi,medvdi-reke sume...oni orlovi ( gnezde se na vrhovima planina),imaju krila da lete,i druge pticice-ne volim da ih vidim u kavezu,ko je bio video je verovatno i u kakvim je uslovima aligator u onom bazencicu bez vode.Kome je stvarno stalo do zivotinja ne bi ih zatvarao kao EKSPONATE ,da bi za kratko zadovoljili covekovu znatizelju-ne u danasnje vreme.Mozemo li se odreci te povrsinske decje radoznalosti radi necijeg dobra,ostaviti ih da zive svoje zivote,ne unistavati im stanista i domove...?Zar nismo srecniji ukoliko znamo da se sve odigrava po zakonima prirode u divljini i da je mesanje savremenog coveka nepotrebno i nepozeljno!Zivi i pusti druge da zive. Svi su ugrozeni:biljke,zivotinje,ljudi,reke,zemljiste...
Mislim da vrste koje su na ivici izumiranja moramo pokusati odrzati u rezervatima ali ih i pripremati za zivot u prirodnom stanistu,isto i sa bolesnim zivotinjama,ali mislim da je zoo vrt u beogradu greska i da ga treba,ako se od njega ne odustaje,ili nikog nije briga,premestiti negde u provinciju,izgraditi neki koji zadovoljava potrebe svih zivotinja!

Odgovorite sa citatom
i sta drugo do da se sami snadjete i pronadjete ljude koji vole zivotinje i svesni su da nije samo covek vredan zivota. a za zoo u beogradu... e tu bi mi trebalo pola dana da bih rekla sta sve mislim o onom nazovi ljubitelju zivotinja i uslovima u kojima one zive. bitno je da on ide po kafanama i "filozofira". a takodje imam zamerku na tretman kuca lutalica, iako to nije trenutna tema.ali strah me je da ce i oni jednoga dana biti sam eksponati u nekom vrtu jer kojom brzinom ih unistavaju to je za bogu plakati. a onda se cudimo odakle bela kuga. pa valjda nismo bolje ni zasluzili,kada smo samo rustelji onoga sto nismo stvorili.pri tome se izvinjavam svima na ovoj temi,jer moj komentar se nije odnosio na njih.

Pošalji link