da li neko zna kako se igra "crni petar". baba klincu kupila karte, a niko ne zna pravila. :shock:
hvala
da li neko zna kako se igra "crni petar". baba klincu kupila karte, a niko ne zna pravila. :shock:
hvala
Cilj igre je da se sto pre oslobodis karata i da ti u ruci ne ostane Crni Petar.Karte se podele koliko ih ima i na onoliko karata koliko ima igraca.Zatim svako ko skupi 2 iste karte (isti znak sa istim)pokazuje ih ostalim igracima i odlaze na sto.Potom od onog do sebe izvlaci jednu kartu i nada se da to nece biti c.p. jer je on jedini koji nema svoga para.Pobednik je onaj ko prvi izadje, ali igra se do kraja, ako je vise igraca da bi se videlo ko ce biti Crni Petar...Valjda sam dobro objasnila!![]()
Jedino se ne slazem sa ovim da se karte izvlace - osoba do tebe ti sama da kartu koju hoce!Original postavio Goscica
![]()
Ako ti da koju hoce, onda ce stalno da kruzi crni petar.Ovako bolje na srecu - pa ko ga utrefi - utrefi!Original postavio djavolica_andjeoskog_lica
![]()
Jaoooo, sto sam ja volela magarca da igram, ihhhh, kad se samo setim!Original postavio pajamaca
A kasnije Loru pa onda preferans.Vidis, mogla bih malo da se aktiviram sa preferansom! Jos da nadjem 2 zrtve!
![]()
[font=Times New Roman]U igri mogu po želji uzeti učešće više igraca, ali najmanje dva. Najpre treba karte dobro promešati i jednako ih podeliti igracima. Ako igrač nađe među svojim kartama dve karte s jednakim znakom (crtežom u uglu), te karte odloži. Sada počinje izvlačenje: Onom igraču kojem je ostalo najviše karata u ruci, igrač s njegove leve strane izvlači jednu kartu, zatim ovaj sledećem i td. Ako igrac za izvučenu kartu ima par u svojoj ruci, može obe karte - sa istim znakom u uglu - odložiti. Igra traje tako dugo dok jednom igraču karta "CRNI PETAR" ne ostane kao jedina u ruci i time se on proglašava CRNIM PETROM. Tako je on obavezan na unapred dogovorenu kaznu......(da glumi neku zivotinju ili otpeva neku pesmu ili vec nesto slicno )[/font]
Помешала си са игром магараца.Original postavio djavolica_andjeoskog_lica
Код нас се то није звало црни петар него усра, и та карта која се извлачи (ако се игра обичним шпилом онда је то мала двојка)...она се исто звала усра.![]()
Porasce, zvezdice slatke.Sta ja da kazem, moja zvezdica raste, ali u stomaku...
![]()
Sinoc odem kod kume u bolnicu koja se porodila i gledam onog malog mishica od 2.5 kile jedva. Uf...![]()
I opet bih kad ih vidim onakve.
Ali necu. :wink:
Crni Petar - super!
Eto jos jedne ideje za zabavu. taman smo zapali u skripac.
Evo me usla u 6. mesec pa ti vidi! Ritka se ovaj mali decak opasno! Videla ga i na 4d, ma mamin sin!Original postavio pajamaca
![]()
Izvinjavam se zbog cheta, i da dodam - Crni Petar je mnogo slatka igrica i deca treba da je igraju.Ja jos uvek cuvam karte od mog C.P. i bas su mi drage...
HVAAAALA, svima.
Imacu vas u vidu za domace zadatke![]()
Kod igranja Crnog Petra ako se dogovorite da ustupate kartu koju hocete pravilo je da se CP ne sme odmah predati drugom igracu nakon sto se dobije nego posle jednog kruga
То је игра магараца, не црни петар!
Ia ia ia iiiiiaaaa iiiiaaa
Pošalji link