A GDE SE TO GOVORILO O MORALNOSTI NA OVAJ NAČIN???

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

shaddow

Iskusan
Poruka
5.155
E sad stvarno ozbiljno. Koristio sam pretraživač. Kada upišem reč "moral" ili "moralnost" ne pojavljuje se ni jedna tema tog sadržaja. Video sam da ima tema o utilitarizmu, o moralnu u Srbiji...... i tako nešto. Ali nigde nisam video da postoji tema o moralnosti kao takvoj, odnosno tema koja počinje na način na koji sam ja definisao:

shaddow:
Šta podrazumevate pod moralnošću? Da li je moralnost nešto što je svuda i uvek isto ili se menja? Ko postavlja moralne norme? Da li su one uopšte potrebne? Da li je u čovekovom interesu da postupa prema moralnim načelima? Koji su postupci po vašem mišljenju moralni, a koji nemoralni?

Dakle, ovde ne govorim od nekoj posebnoj teoriji morala, niti o moralu u Srbiji, već o moralu uopšte. Tema je zaista veoma inspirativna, veoma interesantna i navodi na razmišljanje.

Ajde ako neko zna gde se to govori o moralu na ovaj način, naka ubaci lepo link. Hvala. :)

I zaista mi nije jasno da ako je neka tema nekada bila u opticaju, o tome ne može više nikada da se govori. Na primer, ja sada postavim neku temu i narednih 10 godina nema otvaranja nove teme o tome. U redu je da ne mogu da postoje istovremeno dve iste teme, ali ovde se radi o temi poja je postojala (prošlo vreme), na kojoj su pisali neki ljudi, od kojih neki možda nisu više na forumu. Treba imati u vidu da su se na forumu pojavili i mnogi novi ljudi, pa bi možda i oni mogli da kažu svoje mišljenje o tome.
Čak i da postoji ovakva tema (mislim u kontekstu u koji sam ja stavio moralnost, a ne u nekom drugom kontekstu razmatranja moralnosti), kome je interesantno da čita gomilu napisanih stranica o tome? Već posle pete strane izgubio bih volju da bilo šta napišem?

Dakle, voleo bih da me neko uputi gde se nalazi tema koja je ista kao i ova koju sam ja postavio.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top