Političke znanosti iz Zg u Bg

cpt.Kirk

Početnik
Poruka
14
Ove godine sam se upisao na Fakultet političkih znanosti u zagrebu. No, kako mislim da je beogradski fakultet nešto jači od zagrebačkog, razmišljao sam o tome da drugu godinu upišem tamo. Zapravo, to i jest bit Bolonjskog procesa, ta mobilnost.

E, sad, pitao bih studente Fakulteta političkih nauka u Beogradu je li to moguće i kome bih se mogao obratiti s tim pitanjem. Na stranici fakulteta sam našao neki mail, ali na njega mi nitko ne odgovara.

Pozdrav svima! :-P
 
Ne studiram FPN ali mogu ti reci da nije malo, nego mnogo jaci od zagrebackog. Verovatno postoji nacin da se prebacis, ali ne znam da li ce ti bas sve ispite priznati.
Na mail bi trebalo da ti odgovore, samo mislim da je sada fax zatvoren !!!! Budi strpljiv.
Ovde ima dosta ljudi sa FPN-a - neko ce dati precizniji odgovor....
Koji si smer?
 
Vec sam ti rekla ne studiram FPN. Imam dosta prijatelja koji studiraju, ali rade po starom sistemu (ili neki pola-pola), tako da ces konkretniji odgovor dobiti od nekog ko je skoro upisao. Sigurno znam da je politikoloski puno laksi od medjunarodnih odnosa, ali im je prva godina (koliko znam) ista. Svi ispiti su jednosemestralni i postoji dosta olaksica u vidu kolokvijuma, seminarskih radova i dr. Nista od toga te ne oslobadja ispita (mozda jednog dela) ili dobijas mogucnost da polazes pre roka.
 
Otprve sam shvatio da nisi tamo :) , mislio sam na Srbiju općenito. Malo sam čitao po netu i vidio da se to razlikuje od države do države.
Ništa, nadamo se da će doći netko s FPN, hvala ti! :)

P.S. Znaš li možda kakva je mogućnost zapošljavanja u Srbiji? Naime, u Hr je gotovo neznatna. 8-)
 
Joooooj, zaposlenje u Srbiji:))) Mada kad se malo bolje razmisli kod nas jedino politika uspeva. Sa tim fakultetom mozda i imas sanse:) Ali opet kad pogledas koliko je politicara kod nas... Zapravo svi smo mi u sferi politike, svi smo politicari ako ne po profesiji onda po ubedjenju:)
Zar je moguce da je i kod vas tesko za zaposlenje?
A zanima me, kad sam vec tu, kako kod vas funkcionise polaganje na umetnicim fakultetima? Je l velika navala? Koliki procenat upada preko veze? Kakve su nama odavde sanse tamo kod vas?
Pozdrav
 
Je, kažem ti, većina politologa završe kao novinari. I to ne nešto zanimljivo, nego izvještavaje s prosvjeda seljaka ili o salmoneli na nekom vjenčanju. Užasno.

Na koji konkretno faks mislis? Znam neke ljude koji studiraju na Akademiji likovnih umjetnosti pa ti mogu reći nešto o tome. Kad se prijavljuješ za razredbeni, moraš ponijeti mapu sa svojim radovima (ako hoćeš slikarstvo, to su slike, ako hoćeš kiparstvo, to su kipovi) i to donosi određeni broj bodova. Drugi dio je praktični, mislim da moraš nacrtati glavu, akt i prostor, a treći dio je pismeni i pitanja su iz opće kulture koja uglavnom ima veze s povijesti umjetnosti. Navala nije velika - prijavi se 20-ak ljudi, a primaju desetak, ali upadneš jedino ako si jaako dobar u tome. Ne znam baš da tamo možeš upasti preko veze, ali vjerojatno se nađe način.

I nema neke razlike "odavde i odande", gledaju ti se bodovi i to je to. Jedino bi prije prijave trebao nostrificirati svjedodžbe, mislim da se to radi u Ministarstvu obrazovanja. Raspitat ću se ako te zanima još nešto. :-)
 

Back
Top