Da li verujete...?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Religija ne sme. Ostavljam samo zbog Boga kao nekakvog kulta. Molio bih sve učesnike da se ne vezuje Bog za neku posebnu religiju, već uopšteno.
Hvala unapred svima.


Odgovor:
Ne, ne verujem u Boga, mislim da je izmišljen zarad manipulacije tada prostim narodom, a u političke svrhe ili dolaska na bilo koji vid vlasti. Održalo se do današnjice, jer su mase do pre 200 godina bile siromašne i nepismene, bez ikakvih kontra informacija, a samim tim da razviju sopstveni stav, mišljenje. Možda je nešto poput Boga potrebno ovom svetu, ne znam. Možda.
Potrebu za crkvama nemam, što se vidi iz gornih redova. Svadbe, sahrane, krštenja i to je to. Zbog običaja mog naroda. Poštujem, ali ne verujem.
Grešan sam ponekad, ali ne pred Bogom, već pred ljudima.
 
Pa iskreno ne verujem u Boga.Mislim da je to samo prica,prica koja obmanjuje narod,koja ga je decenijama navodila da bude poslusan.Odgovor na svako pitanje o nastanku i postojanju zivota se moze naci u nauci.Verujem u evoluciju.
Na crkve,manastire i ostala ''sveta'' mesta gledam kao na spomenike kulture i volim da posetim neka od tih mesta,ali samo iz tog nekog kulturnog razloga.
 
Ne vjerujem, ne idem u crkvu, ne slavim vjerske praznike, nije mi to potrebno - osjećam se sasvim srećno i ispunjeno i bez toga u mom životu. Tolerantan jesam ali moram priznati da kad upoznem nekoga ko jeste religiozan ipak automatski opada u mojim očima.
E, da, na ovo da li se osjećam grešnim pred Bogom. Naravno da ne, ali to ne znači da nemam moralnih normi i da nisam svjestan grijehova i grešaka. Međutim, krivo mo je kad zgriješim prema svojoj okolini, porodici, prijateljima, ili bilo kome živom biću, a ne "Bogu".
 
Bog postoji i u njega verujem vise nego u materiju koju vidim. On nije izmisljen jer svaka ljudska izmisljotina vremenom nestaje dok se vera u Boga hiljadama godina drzi ma koliko bogoborci dokazivali suprotno, umanjivali je i sami sirili neverovanje. Bog uvek svoje postojanje dokazuje i pokazuje tako da je i sama vera u Njega nesto najprirodnije i najlogicnije. Postim sve postove, idem u crkvu i trudim se da sve zapovesti ispunim.
Da li smo gresni pred Bogom? Uvek. Svi smo gresni, pa cak i sveci su svoje grehe ispovedali.
 
Emily_Bg:
Da li verujete u Boga?Imate li potrebu da povremeno odete u crkvu ili ne idete nikada?
Da li se ocesate ponekad gresnim pred Bogom?
Rece jomini da ne polemisemo o religiji..dobro necemo!
Sto se tice Boga kao Boga kao mali sam verovao jer sam mislio da tako mora..vremenom sam pod uticajem svoje porodice (i sopstvenim rasudjivanjem narafski) shvatio sve zablude vezane za bilo kakvu vrstu slepog verovanja bar sto se tice tako tih nematerijalnih stvari... Prestao sam da verujem i razvio poprilicnu antipatiju konkretno prema hriscanstvu i pravoslavlju, ali kao sto rekoh o tome necemo...
Potrebu da idem u crkvu nemam, osim da je posetim kao neku istorijsko-umetnicku gradjevinu, ili tako neke svadbe,krstenja i sl. ali se ne krstim!
Osecam se gresnim pred samim sobom i ni pred kim drugim...
 
Apsolutno ne werujem...U principu, Marilyna Mansona sam poceo da slusam zbog swojih stawowa o crkwi (koji se podudaraju sa njegowim...).Posle sam shwatio da stwara najbolju muziku...;)


"I think art is the only thing that's spirtual in the world. And I refuse to forced to believe in other people's interpretations of God. I don't think anybody should be. No one person can own the copyright to what God means.”

“What happens someday if more people own my record than the bible? that will make me god because a lot more people believe in me than him? Because its just about popularity. ther are plenty of people in the world how have never heard of jesus, while America takes him for granted. The key is to change what is popular. that's why rather than submit to to the mainstream, you have to become it _ then over come it”

“It's the whole Nietzche philosophy of you are your own God. That's why I debase myself in the concerts and tell people to spit on me. I'm saying to them 'You are no different from me'.”


“The word 'Antichrist' ,to me, is the collective disbelief in god.”


"And that's the type of thing I'm trying to speak out against the most, religion controlling what we see and what we do in our personal lives, even if you're not a part of that religion. Antichrist Superstar[the album] is a challenge really, to traditional morality and it's...to make people question that and make people think about different perspectives.”
 
Emily_Bg:
Nisam ja mislila ovde na neku odredjenu veru,kada sam to pitala,vec na Boga.......nekog naseg Boga,u kog mi verujemo.A svako od nas ima nesto svoje,nesto u sta veruje.........
Sto se tice verovanja u bilo sta.. Ne znam, kada mi neko kaze ako ne verujes u Boga u sta verujes, ja kazem da verujem u ljude, ali ne znam da li zaista tako mislim... za sada cu zato reci da sam totalni nevernik jer moram da sednem sam sa sobom da porazmislim malo o nekim svojim stavom!
 
verujte u sta ocete,to je vase pravo,ALI nemoj te da mi naglas vredjate veru,boga i crkvu.Vase opaske i bljuvotine zadrzite za sebe.......

a za merlina,,,,,biblija ne kaze da volis svog neprijatelja (to samo pokazuje koliko si piglu ustvatri) on ti se suprotstavio zato sto si poceo da lupetas gluposti dilejo jedna........da smo voleli svoje neprijatelje kroz vekove sad bi se zvao muhamed al dzafar i sekili bi ti kitu......i glavu za svojeglavost i slusanje te tvoje "umetnicke muzike".......
 
biblija ne kaze da volis svog neprijatelja (to samo pokazuje koliko si piglu ustvatri)

Ewo, owo ne kazem ja, nego biblija


But I tell you who hear me: Love your enemies, do good to those who hate you, bless those who curse you, pray for those who mistreat you (Luke 6:27-2).

Bless those who persecute you; bless and do not curse (Romans 12:14).

Do not repay evil with evil or insult with insult, but with blessing, because to this you were called so that you may inherit a blessing (1 Peter 3:9).
 
Emily_Bg:
Da li verujete u Boga?Imate li potrebu da povremeno odete u crkvu ili ne idete nikada?
Da li se ocesate ponekad gresnim pred Bogom?
Verujem u Boga, u crkvu idem, ne toliko cesto koliko bi trebalo i samo pred Bogom se osecam gresno... Ne smatram da je religioznost odlika manje mentalne razvijenosti kako propagira "savremeni covek" a nudi i namece usput usvajanje novih religija. Vera je iskljucivo ljudska odlika, i gde ima coveka ima i vere...
 
quentin:
Problem je što vjernici na ovoj temi ne smatraju vjeru kao jedan mogući odnos prema životu već kao jedini mogući.
Naprotiv, vernici bas smatraju da je vera u Boga jedan moguci odnos prema zivotu jer vera u Boga nije prisilna nego dobrovoljna. Druga stvar je sto vernici smatraju da je vera u Boga jedini ispravan odnos prema zivotu.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top