Jel zna neko koliko je poena otprilike potrebno da se upise filoloski fakultet, Srpski jezik i knjizevnost...???![]()
Jel zna neko koliko je poena otprilike potrebno da se upise filoloski fakultet, Srpski jezik i knjizevnost...???![]()
Jel zna neko koliko otprilike poena treba za upis na filoloski fakultet, srpski jezik i knjizevnost...? XD
piše na infostudu koliko je trebalo prošle godine; ove zavisi od konkurencije, naravno
mada, nešto da ti kažem: nema ko ne upiše srpski, to je stvarno jedna od lakšeupisujućih grupa
kada je upis u beogradu,za ovaj fakultet, i sa koliko bodova moze da se upise? unapred hvala
The world ain't all sunshine and rainbows!
ma kakvo ti je to pitanje?! fakultet ima dvadesetak smerova, za svaki je različito
Dobro onda dajte mi link gde mogu pogledati koliko je bilo prosle godine minimum,za sve smerove
The world ain't all sunshine and rainbows!
na infostudu bi trebalo da bude
jel zna neko za ceski jezik
Ima i to na infostudu, od prosle godine bodovi za sve jezike.
Konkretno za ceski, prosle godine za samofinansiranje je trebalo 71.04, a za budzet 76.60. Sad pogledah.
Mudar covek ne kaze sve sto misli, ali misli sve sto kaze.
Polozih danas savremeni engleski. Uhh, sreci nikad kraja)))
"Imaj smelosti da budesh razuman." Emanuel Kant.
Nije najtezi, al' je najobimniji i najdosadniji. Fonetika+prevod+akcenat+konverzacija. Smor. Ja sam dobio 7, a ima i par desetki.
Na prijemnom je bilo okej, asistenti maksimalno korektni, procenat prisutnih 90:10 u korist lepseg pola, malo sam se usr'o jer niko iz moje skole (ni iz mog grada) nije upisivao Filoloski, tako da sam sve vreme blejao sam...
Imao sam 81 bod. U skoli sam bio 2 puta vr. dobar, 2 puta odlican, a posto jezik znam savrseno, nije bio problem da uradim prijemni lepo.
Fax je okej, malo sam se razocarao kad sam skont'o da studije nisu zanimljive koliko sam mislio da jesu (ima jako obimnih predmeta, kol'ko god sam mislio da znam jezik - skapirao sam da toliko i ne znam mali milion gramatickih izuzetaka, fonetskih pravila, a sve to jel'te treba nauciti), no, objasnjeno mi je da su to osnove, a da se pre nego sto se krene na izucavanje bilo kakve dublje materije, mora savrseno ovladati osnovama!
Ako imas jos nekih pitanja, go ahead![]()
Nisam se spremao nesto posebno, jer sam gradivo iz srednje imao u malom prstu... cak se i profana ponekad stidela da razgovara sa mnom, jer imam tipicno britanski naglasak. Moozda sam poslednjih mesec dana uzeo da vezbam neku gramatiku, al' se nisam nesto posebno trudio, no nemoj moje iskustvo da uzimas za pravilo, jer sam inace jako lenj, nego fino bar 3 meseca pred ispit - bubaj!!![]()
I jos bih ovo htela da te pitam, sta ti podrazumevas pod osnovama jezika?
Hvala ti![]()
Mudar covek ne kaze sve sto misli, ali misli sve sto kaze.
Moze neko da mi kaze kako treba da izgleda uplatnica?![]()
In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.
Da nemam prirodnjacke gene majke mi bih upisao neki jezik, stavise mislim jezike , paralelno bih studirao dva jezika![]()
Jel sa "osecam" troling ovde ili me samo "njuh" vara
Na temi je svako dobrodosao pa cak i "nepismeni" , nenajpametniji, nestudent filoloskog fakulteta, "antitalentovani" , "uziven" JA .
Kod mene u odeljenju ima jedna samo cura koja ce sledece godine upisati filoloski fakultet . Ali sudeci po njenom izrazu lica, ona i nije nas odusevljena time . Zanima je engleski jezik i knjizevnost ali je svi odvlace od toga , i moje misljenje je da ne treba da ga upise . Sa jedne strane jeste lepo znati toliko stvari o nekom jeziku a sa druge strane znajuci situaciju u nasoj zemlji gde ima puno njih sa ovom diplomom , fakticki je nemoguce zaposliti se dobro . Moja privatna profesorka engleskog jezika je stvarno izvrsna u poslu kojim se bavi, i mogu slobodno reci mnogo bolja od pojedinih srednjoskolskih profesora, ali eto zivot se poigrao sa njom ... Jos uvek je na zavodu za zaposljavanje i ceka posao . I relativno je mlada , mislim oko 30 godina . Strasno je ovo sto se desava Srbiji . A da ne govorimo o tome sto jos puno puno njih ima da ne radi uopste .
![]()
Ja bi najradije upisao neku prirodnu nauku(npr fiziku) i pored nje isao na filoloski faks da usavrsim nemacki ili francusi...Moguce je na dva faksa u isto vreme?
By the way Stivi,izvrsio si invaziju na Lingvin teren...Jos malo,pa sredi krvava bitka![]()
To valjda govori o tome da volim jezikeNemoj tako, bitka drustvenjak-prirodnjak je odavno zavrsena, kao sto vidis
Naravno da moze, to je ono paralelno studiranje ali nije bas najefikasnije . Zato sto si ti po Bolonji ako se ne varam obavezan da dolazis na predavanja, a ako cak i uskladis predavanja u razlicitim terminima onda ..... Si bukvalno po ceo dan na fakultetu, mislis izludisOvako bolje upisi jedan i kasvetno ga zavrsis sa solidnim prosekom, trudis se, radis, pokazisvoje kvalitete i ne krij ambicije , primetice neko sigurno . I naravno jezici su vrlo bitno . Bez toga nema odlaska nigde . Vezan si za Srbiju sto znaci, propadas u zemlju
![]()
Ja trenutno usavrsavam sad na raspustu svoj engleski i francuski, a planiram prirodne nauke . I to mi je super kombinacija . Inace planiram da do kraja fakulteta naucim i ruski jezik nekako ako mogu . Znam da je tesko, ali uz veliki trud nista nije neprevazidivo![]()
Pošalji link