kažite mi,..vi koje ste duže,..

Kako se autorsko pravo odražava na objavljivanje na Internetu

Kada se sve ovo sabere, stvar je prilično jednostavna: kada objavite na Internetu sadržaj koji ste sami napravili (napisali, nacrtali, fotografisali ili bi kako drugačije), vi stičete autorsko pravo na to delo i vi ste jedini koji možete da odlučiti ko i na koji način to delo može koristiti, kao i da li će za korišćenje plaćati nadoknadu. Vrlo je važno da uz delo naznačite da ste vi autor. Ako na sajtu niste naveli posebne uslove za korišćenje dela, podrazumeva se da korišćenje nije dozvoljeno drugačije nego onako kako ste ga i gde ste ga vi objavili.

Ako želite da u okviru sadržaja koji objavljujete na svom sajtu, uključite i neki sadržaj kome niste autor, morate obezbediti dozvolu od nosioca autorskog prava. Dozvola vam nije potrebna ako koristite odlomak (citat) iz tuđeg dela koji uključujete u svoj članak, ako uz njega naznačite autora i izvor odakle ste odlomak preuzeli. Ako ste na nekom sajtu našli samo odlomak koji je neko drugi upotrebio, a koji želite i vi da upotrebite, sledite vezu ka izvoru i odatle uzmite odlomak i navedite stvarni izvor.



Po novom pravilu, sve što napišemo je vlasništvo sajta i može ga iskoristiti u ma koje svrhe.
Možemo pobrisati ali sve ostaje zabeleženo sačuvano. To je novina od prošle godine , pročitala na nekim sajtovima komentare. . .
 
Побратиме, не опуштај се превише, ускоро ће и твоја гуза да буде у њиховом власништву!
Колико си често на Крсти, убрзо ће да ти наплаћују улазницу! :p
Не секирај ми се, Астродита те у корак прати, па ће кад - тад да им врати... и скрати!
Јао, што ме вучеш за језик...
П.С. Пиши, пиши, понекад и обриши! ;)
:brus:
:hvala:
 

Back
Top