ONI NAS PRATE

POISKLJUČIVALI TELEFONE Dokumentarac o Snoudenu uznemirio Beograđane


Nakon 114 minuta, koliko film traje, u holu Sava centra mogao se čuti gotovo isti komentar: "Prisluškuju nas! Ko zna šta o meni sve znaju?! Možda nas i sada posmatraju...!................................Opšte je poznato da nas prate, ne koristim fejsbuk, tviter, instagram, čuvam svoje lične podatke i vodim računa kada koristim računar - kaže "Građanka pet".

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/557057/POISKLJUCIVALI-TELEFONE-Dokumentarac-o-Snoudenu-uznemirio-Beogradjane

Nisam siguran da moćnici , oni koji poseduju sociološko ekonomski većinski svet ove vaseljene nisu naručioci ovog filma i ovakvih komentara u vezi sa njim - jer tako nas ne prate ali kontrolišu totalno !
 
Nedavno sam gledao na TV emisiju o jednoj prašumi u Amazoniji.Bezbrojni oblici,organizmi,svi medjusobno povezani,bore se medjusobno za opstanak i egzistenciju.Ali postoji vertikala kojoj streme i koja život omogućuje a to je ..Sunce,svetlost koja život daje.
Dugo godina,vekovima,vertikala ljudima u hričćanskom svetu je bila vera u Boga sa svim kolateralama doduše.
Danas je vertikala ...novac:eek:I šta se može očekivati nego otimačina ,pljačka,ratovi radi profita...Hedonistima na vlasti uvek trebaju robovi...:( I ako je to sve tako onda ne treba da čudi ta kontrola ljudi,i njihovih tela ali i misli i želja i ...duše već odavno nema ,ona izgleda nikome ne treba.Od nje fajde nema samo pravi problema;)
Eto to je ono što nas čeka i pitam se ko se tome može suprostaviti :think:Ili će se uskoro desiti nešto što će nas prizvati pameti,sve mi na to liči:D
 
...arčenje religijske vertikale , kroz uzgredno svakodnevno , sve prisutno razbojništvo , ubilo je u čoveku boga...bog je upokojen za većinski svet , a sa njim ubijena je pravda , ljudskost i čovekoljublje...svet se pretvorio u Volandov teatar - baš onakav , kakvim nam ga donose Majstor i Margarita....
....običan čovek živi u strahu..sav je paranoičan...i njegov gospodar nije više novac , već paranoja....kolektivna paranoja u nama ubija ljudskost - razčovečuje nas i naš svet pretvara u sodomski krkljanac...zapravo , paranoičnom stvorenju izlečenje se nudi kroz sodomizam....
....ovo je pitanje opstanka poslednjih elemenata te vertikale kojom se definiše čovečnost i kojom se krasilo gotovo do juče čovečanstvo.....ubiti moral i obesiti etiku , pa je istranžirati kao što lešinari tranžiraju bilo koju crkotinu - moguće je samo tamo gde je kolektivno stanje totalno paranoično ...a kad padnu etika , a za njom i moral , to je pad poslednjeg bedema čovečnosti i njegovog čovečanstva...posle toga dolazi vreme molahove dece !

...ko ima vremena može da pogleda ovaj film , dokumentarac , u kome kad se izuzmu prapagandne poruke , i posmatraju samo realni - stvarni događaji , razumeće se mnogo toga što je ovih decenija preokupiralo naše živote , sa namerom da nam sruši etiku , moral i uništi porodicu kao osnovnu društveno odgovornu ćeliju...

 
Poslednja izmena:
:ok:
već neko vreme planiram da odgledam taj film, ali nikako da izdvojim za to tih sat vremena.
Kako ja gledam na stvari - sve polazi od vaspitanja. Dete ličnost (često i stavove) formira pod jakim uticajem porodice.
Ako dete niko ne nauči raspoznavanju dobrog od lošeg, teško će to uspeti samo.
Zato se i udara po porodici - posredan uticaj na naredne generacije.

Prate nas, nego kako.
Dovoljan im je IMEI kod mobilnog telefona i znaće gde se u kom trenutku nalazimo.
Ako zatreba.
 
...bolje je čitati bajke :

Za-sve-uzraste.png
 

Back
Top